Final Fantasy 14 er onlinerollespillet, der udkom, blev fuldstændigt genopbygget fra bunden, og derefter blev en mindre succes for Square-Enix. Vi har snakket kort med spillets producer, Noaki Yoshida, om den interne konkurrence med Final Fantasy 15, fremtidige opdateringer og og om spillets fremtid indeholder Xbox One og Nintendo NX.

Final Fantasy 14 har taget nogle meget spændende skridt, for eksempel med patch 3.3, Revenge of the Horde, og patch 3.35. Hvordan planlægger i at udvikle spillet yderligere?

Da der ikke findes nogen ultimativ slutning eller perfekt stadie for spillet og udvidelserne, bliver vi ved med at udfordre os selv. På længere sigt udvikler vi også den næste store udvidelsespakke. Det kritiske punkt er, at den anden FFXIV Fan Festival starter i oktober. Dér burde jeg være i stand til at fortælle mere om FFXIVs fremtid, så hold øje med flere nyheder der!

Med Final Fantasy 15 der udkommer til efteråret, hvad er jeres plan for at få spillerne til at fortsætte med at spille Final Fantasy XIV?

Både undertegnede og resten af FFXIV-udviklerholdet er meget bevidste om Final Fantasy-serien som helhed. Vi forstår hvordan FF adskiller sig fra andre store serier, i og med at hvert spil har sin egen verden og spilsystemer, og hvert spil har sin egen gruppe af dedikerede fans. Det er også sandt at FFXIV er et MMORPG, mens FFXV er et actionbaseret RPG der står for sig selv.

Jag vil ikke have, at folk vælger enten FFXIV eller FFXV, og jeg håber at de prøver den seneste Final Fantasy-oplevelse, når XV udkommer. Og så, når når de er færdige med at spille det, kan de prøve seneste patch og spille det seneste Final Fantasy igen, med FFXIV!

Hvad vi kan gøre som udviklere, er at fortsætte med at lave attraktive opdateringer til vores spil. Jeg tror, at dette er alfa og omega, og det opsummerer præcis vores strategi. Så jeg vil have at spillerne nyder både FFXIV og FFXV så meget som muligt!

Tidligere på året fortalte Xbox-chefen Phil Spencer, at de "ville elske at have FFXIV på Xbox One". Og nu da firmaet har åbnet mere for cross-platform-spil, er der en chance for at Xbox-fans får glæde af spillet?

Microsoft har kontaktet Final Fantays XIV-holdet om mulighederne for cross-platform. Da vores hold gennemlæste reglerne, indså vi at Microsoft måske ikke har erfaringen eler forståelsen til at køre et MMORPG. FFXIV-holdet har fortalt Microsoft, at der er visse deler af regelsættet vi gerne vil have strøget. Vi venter på Microsofts svar på dette, menvi er i dialog.

Kommer Final Fantasy 14 til Nintendo NX? Der der nogle detaljer, du kan fortælle os?

NX er end ikke blevet officielt annonceret endnu, så jeg kan virkelig ikke sige noget om det. Beklager!

Det Japanskae spilmagasin Famitsu skrev i maj, at spillet vil inkludere figurer fra andre spil meget snart, som eksempelvis fra Yo-Kai Watch. Hvilke andre spilserier vil du se repræsenteret i Final Fantasy XIV?

Først og fremmest vil jeg gerne have alle til have glæde af Yokai Watch/FFXIV-samarbejdet, der kommer til at udfolde sig til sommer. Derudover havde vi Odin fra FFXIV til at optræde i Segas Phantasy Star Online 2, og jeg er optimistisk for mulighederne for at lave et PSO2-samarbejde i FFXIV også.

Og så, dette er blot mit personlige ønske... Jeg er ikke sikker på, om jeg skal sige det her, og det er virkelig kun en ønskedrøm i øjeblikket, men jeg ville elske det, hvis vi kunne lave et samarbejde med et andet MMORPG. Markedet bliver stadig sværere at overleve i, og nogle gange tænker jeg på, om alle udviklerne, servicepersonel og spillere kunne komme sammen, og gøre noget ved det. Jeg er personligt en stor fan af Blizzards materiale også... (Griner)

Du har gjort et stort arbejde med at opdatere spillet. Hvad er dine forventninger til Final Fantasi XIV i det kommende år, i forbindelse med spillerbasen?

Tak til alle for deres støtte og den passion de viser ved at spille spillet. Jeg tror at det kommende år vil være opløbet til den næste store udvidelsespakke. Den markerer starten på en ny historie, med afslutningen af Dragonsong War, den næste del af Warring Traid-kampagnen og nyt indhold, efterhånden som vi slutter 3.X-serien af opdateringer på vejen mod 4.0.

Min plan er at tilbyde eksisterende spillere alt dette nye indhold, som de kan nyde mens de venter på den næste udvidelse. Samtidig prøver vi at øge mængden af nye spillere, gennem mentor- og begynder-systemerne. Især patch 3.5 gjorde det muligt at rekrutere fra andre verdenenr, så frem de er på samme DC, og chat bliver også muligt. Jeg ser dette system, som noget der virkelig vil gøre comminitiet og oplevelsen af selve spillet meget bedre.

Disse elementer kommer til at udgøre kernen af spillets evolution, mens vi laver forarbejdet til yderligere udviklinger. Jeg vil anbefale at nyde de kommende patches, inden den næste store annoncerng på Fan Festival!

Det er nu tre år siden den officielle lancering af Final Fantasy 14: A Realm Reborn. Tak til alle for jeres støtte. Jeg vil fortsat gøre alt hvad jeg kan, for at lave nue og spændende oplevelser, så følg os på turen!

About the author

Asmus Neergaard

Asmus Neergaard

Chefredaktør

Eurogamers chefredaktør er hjemboende i London, og kan spore sin forkærlighed til spil tilbage til Gameboys, Commodore 64ere og Kirby's Adventure på NES. At lave dårlige ordspil er hans ubestridte yndlingsbeskæftigelse.

Flere artikler af Asmus Neergaard

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Patch 3.4 snart klar til Final Fantasy XIV

Mere raid, PvP dueller og... lejligheder?

Final Fantasy 14 kommer til PS4 i April 2014

Betaen begynder d. 22. februar

Final Fantasy 14 er flyvende

Square Enix ser ud til at vende skuden mod mere positive kyster

Opgradér Final Fantasy 14 fra PS3 til PS4 gratis

Du mister muligheden for at spille det på PS3

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce