For første gang i historien kan man snart spille et officielt Nintendo Mario spil på sin telefon og tablet. Ved Apple's store lancerings show igår, kom Mario's far (Shigeru Miyamoto) på scenen for at præsentere Super Mario Run.

Super Mario Run har en spilmode, hvor spilleren samler mønter indtil han når slutningen af banen, og en spil mode, hvor spilleren konkurrerer mod akrobatiske bevægelser fra andre spillere, som har gennemført samme bane. Derudover er der en mode, hvor du laver din egen Mushroom Kingdom, hvilket er baseret på dine spil resultater.

iOS-brugere kan downloade og spille en del af Super Mario Run gratis, for at spille hele spillet skal spillet købes. Flere detaljer vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt. Spillet er udviklet med Mr. Miyamoto bag rattet.

Spillet udkommer også til Android enheder, Nintendo har dog ikke nogen dato på plads endnu. iOs platformene er Nintendo's første prioritet med Super Mario Run, spillet er udviklet med denne platform i tankerne.

About the author

Mikael Bisp

Mikael Bisp

Skribent

Mikael er en gammel gamer som startede helt tilbage i Pong tiden. Vi snakker her om en mand som har smadret 10 til 20 Joysticks på både Commodore 64 og Amiga 500, men de seneste mange år har det dog været på Playstation-maskinerne, at han har ladet sine frustrationer få frit løb. Mikael har igennem mere end et årti hærget danske spil-hjemmesider, både som anmelder/skribent og som den altid hjælpsomme forumpersonlighed Hanmik.