Pokemon GO er klar til download i Danmark, på iTunes og Google Play, og det er nu lettere end nogensinde, at drøne i parken og fange lommemonstre. Men spillet fortæller ikke meget om de finere detaljer, så vi har lavet en lille gennemgang til både den nye, og den erfarne Pokémon GO-spiller.

Første trin er at downloade spillet. Det gøres her:

iTunes

Google Play

Battery Saver Mode

Er internet et krav?

GPS-funktionen i din smartphone skal være aktiveret, og du skal have en aktiv internetforbindelse for at spille Pokemon GO. Det kan fungere via Wi-Fi, men fordi spillet kræver, at du være udenfor, er mobilt internet et must. Heldigvis har vi god 3G og 4G infrastruktur i Danmark, så det er derfor ikke et problem.

Tips: Tag gerne et eksternt batteri med i form af en Powerbank. Pokémon GO dræner batteriet meget hurtigt, og en backup kan derfor hurtigt være sin vægt værd i guld.

Hvordan fungerer Battery Saver Mode?

Dette er en smart måde at holde batteriet i livet i en længere periode. For at finde den, skal du først trykke på Pokéballen i bunden af ​​skærmen, og derefter videre på det tandhjul, der er mærket med "Settings". Der kan du aktivere Battery Saving Mode. I denne tilstand slukkes skærmen, når du ikke aktivt holder telefonen oppe. Spillet er stadig aktivt, og telefonen vil derfor give en lyd fra sig, når du nærmer dig Pokéstops og Pokegyms.

Pokéstops og Candy

Når du er på farten og kontrollere spillet (Husk altid at se dig for!), vil du nogle gange se et symbol, der ligner en blå Pokéball. Dette er en Pokéstop, og hvis du er tæt nok, kan du klikke på det. Du ser et billede af området, og dette billede kan du dreje på din finger. Hvis du gør dette, vil genstande falde ud, f.eks. Pokéballs og æg . Hvis du har et højere niveau end fem, er der også mulighed for at finde Potions, Berries og andet guf.

Derefter vil symbolet blive lilla, hvilket betyder, at du har tømt det. Men du kan vende tilbage til gamle Pokéstops igen. De nulstilles nemlig efter fem til femten minutter. Du behøver ikke at bekymre dig om, at nogen vil stjæle genstande fra dig - et Pokéstop lukkes nemlig ikke for alle andre, når du har været der.

Pokéstops er overalt, selv på landet. Men en stor by har, selvfølgelig, flere interessante steder og dermed flere Pokéstops tættere på hinanden. Så høst så mange Pokestops som muligt, de nulstilles efter kort tid. Den nemmeste måde at få mest muligt ud af et Pokéstop, er at få fat i en bog, sætte dig ned og benytte lejligheden til at tage en pause. Omkring 10 minutter senere, er du velkommen til at plyndre Pokestoppet igen. En smart ting er, at planlægge dine ruter med effektivitet i baghovedet. Dette kan gøres til fods, på cykel eller i bil. Vi anbefaler at scanne dem i en cirkel, og gøre det til rutine. Det vil være til gavn, igen og igen.

Hvad er et Pokegym?

Når du har nået niveau 5, kan du overtage og forsvare Pokegyms. Når du trykker på et Pokegym for første gang, skal du vælge et hold. Du kan vælge mellem rød, blå og gul, og der er baseret på de legendariske Pokémon-fugle fra Pokemon Blue, Red og Yellow - nemlig Zapdos, Articuno, og Moltres. I Pokemon GO er målet at erobre fjendtlige Pokegyms, sænke dets prestige og overtage det. Hvis Pokegymets prestige er 0, betyder det, at det er neutralt, og du kan placere dine egne Pokémon der. På den måde overtager du det for dit hold. Du kan også øge et venligt Pokegyms prestige, ved at placere dine pokémoner sammen med dine holdkammeraters. Så er bare at forsvare det mod indtrængere. For hver dag du formår at holde et Pokegym, får du gratis genstande og Pokecoins.

Hvordan får man mere Candy?

Candy får du ved at fange Pokemon, men også ved at overføre overskydende Pokémon til professoren. Nede i statusmenuen for hver Pokémon er en knap kaldet Transfer. Som belønning for at have sendt en Pokémon, får du Candy. Smart, ikke sandt?

Vigtigt at vide er, at Candy er specifik for en bestemt Pokémon-type. Du kan ikke sende en Magikarp og få Candy, der virker, for eksempel, på Pikachu. Derfor er du nødt til at indsamle slik af en bestemt art, for at gøre din pokémon af den type stærkere. Brug din radar for at se, hvilke pokémoner der er i nærheden.

Pokémon-fangst og træning af CP

Hvor kan du finde Pokémon?

Overalt! Men har du den bedste chance for at finde en Pokémon, hvis du går i græs "der rører på sig". Når du ser en pokémon, trykker du på den for at fange den. Miljøer, der indeholder flere mennesker er også mere attraktive for Pokemon, så er du i en stor by, har du bedre chance end f.eks i en skov.

Hvordan fanger man Pokémon?

Dette kan være et indlysende spørgsmål, men efter at have smidt en masse Pokéballs unødigt, foretrækker vi at give svaret. Tricket er nemlig at vente på, at den inderste cirkel bliver så lille som muligt. Så du smider boldene hurtigt. Prøv også at holde telefonen som lodret som muligt. Det gør det nemmere at benytte AR-funtionen.

Du kan også få en såkaldt "Curved Ball". Dette gøres ved at spinne Pokéballen, før du kaster. Det er sværere at ramme på den måde, men du får til gengæld flere XP hvis du fanger din pokémon.

Hvordan gør man sine pokémon stærkere?

Pokémon bliver stærkere, når du fodrer dem med Stardust og Candy beregnet specielt til dem. Du vil få begge dele, når du fange en pokémon, og på pokémonens status skærm, kan du se en knap kaldet "Power Up". Med denne knap, kan du styrke din Pokémon med Stardust og Candy. Du ser også, hvor meget der er behov for, og hvor meget du har tilbage. Jo stærkere Pokemon, jo mere Stardust nødvendige for at gøre den stærkere.

Som tidligere skrevet kan Candy kun bruges på en bestemt Pokémon, og for at få Candy har du brug for at fange en slags Pokémon flere gange. Stardust er universelt, og du kan også få det ved at fange Pokemon og holde pokegyms.

Hvad er CP?

CP er en forkortelse af Combat Points. Tallet angiver, hvor stærk din Pokémon er. Jo højere CP, jo mere magtfuld er den. To Pokémon med samme CP er formentlig lige stærke, men husk på, at pokémonernes elementer også tæller med i kampe. En vand- Pokémon med 100 CP vil formentlig vinde mod en ild-Pokémon med 100 CP.

Udvikling af pokémon

Hvordan gør jeg?

Hver Pokémons statusskærm har en knap kaldet "Evolve". Du har brug for en masse Candy og det nøjagtige antal er anført her. En Weedle, for eksempel, har brug for 12 Weedle Candy at blive en Kakuna, mens Meowth har brug for 50 Meowth Candy for at blive en Persian. Magicarp har rekorden, med 400 Candy før den bliver en Gariyados.

En udviklet Pokémon skal stadig bruge Candy fra sin grundform, for at blive stærkere, og eventuelt blive yderligere udviklet. Ved at udvikle besvimede pokémoner, kommer de til live igen. Det sparer dig en Revive!

Hvordan bytter bytter man pokémon?

Det kan du ikke gøre i skrivende stund, men Niantic arbejder på dette i en kommende opdatering.

Hvordan fungerer pokémon-kampe?

Pokegym-kampe foregår i realtid. Ved at trykke på skærmen, angriber du modstanderen. Derefter venter du lidt, og angriber igen. Under en kamp, ​​du ser en "status bar" i toppen af skærmen, der viser, hvornår en særlig angreb kan udføres. Så snart den er fuld, skal du holde fingeren på skærmen for at udføre det.

Naturligvis bliver du samtidig angrebet. For at undgå at dine modstandere angreb, kan du trække fingeren til venstre og højre. Lige nu kan du kun kæmpe i Pokegym. Det betyder, at PVP endnu ikke er tilgængeligt.

Hvordan tjener du XP og stiger i niveau?

Alt, hvad du gør i Pokemon GO, giver dig XP. Enkel måde at få det på, er at tjekke ind på en Pokéstop (giver 50 XP) og fange en ny pokémon (giver 500 XP). For hvert niveau du når, vil du blive belønnet med genstande som nye Pokéballs, potions, æg og andre lækkerier. Du kan endda få "Lucky Eggs", der fordobler din indtjening af XP.

En god taktik for at få mere XP, er at bruge Lucky Egg, og udvikle simple pokémoner som Caterpie og Ratatta. Disse giver 1000XP hver. Glem ikke at give dem nogle ekstra Candy, og før du ved af det, du er en sand Pokemon mester.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Pokémon Go får daglige bonusser

En grund til at logge ind på Pokémon Go hver dag?

Norsk minister spiller Pokémon Go under tale af kollega der spillede Pokémon Go

Når chancen byder sig for at fange en Snorlax, så tager man den da!

Pokémon Go-spiller slået ned for åben skærm

OBS: Pas på dig selv, når du går rundt i mørke områder.

En halv million har downloaded falsk Pokémon Go-app

Læs med, hvis du bruger Android og har downloaded guides til Pokémon Go.

Pokémon Go får ny opdatering

Til dig der vil have en pikachu på dine skuldre...

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce