I selskab med Resident Evil 7 - The Beginning Hour

Mikael fortæller om sine oplevelser med Resident Evil 7-demoen.

I de "gamle" Playstation 3 og Xbox 360 dage fik vi smidt demoer af spil i hovedet hver eneste uge, men efter lanceringen af Playstation 4 og Xbox One så er det sjældent at vi ser en demo. Så jeg blev faktisk en smule overrasket, da Capcom under Sonys konference annoncerede en demo af deres kommende spil Resident Evil 7, endda en smule euforisk da de sagde, at demoen kunne downloades, så snart konferencen var slut. Min første tanke var selvfølgelig om Konami og Hideo Kojimas brillante P.T. fra sidste års konference, en demo som efterhånden har fået kultstatus.

Resident Evil 7 bliver et første persons gyserspil, en ændring som jeg godt kan lide. Det er forfriskende, at en udvikler vælger at forny konceptet på en allerede gammel spilserie. Demoen foregår i et forladt hus, hvor du vågner på gulvet i stuen. Ordene "Get out of the House" ses på skærmen, så snart du har rejst dig op. Allerede fra første sekund med demoen, kan man godt mærke, at det her ikke er Resident Evil, som vi kender det. Demoen her viser noget mere dystert og skræmmende, en stemning som faldt i min smag.

1

Det tog mig ikke lang tid at "gennemføre" demoen. Jeg fandt en nøgle til hoveddøren, men blev desværre fanget af en spooky fætter på vejen ud af døren. Herefter var det Game Over for mig. Det føltes dog en smule tamt, så jeg prøvede demoen en gang mere, og fandt ud af at man kunne komme op på et skjult loft. Oppe på loftet fandt jeg en telefon, som ikke ville stoppe med at ringe, så jeg måtte selvfølgelig svare den. Det resulterede dog i, at jeg endnu engang blev fanget af samme spooky fætter. Igen føltes den slutning en smule forkert, jeg var jo ikke kommet ud af huset som jeg fik besked på i introen. Desuden havde jeg fundet et par genstande, som jeg ikke havde brugt i min gennemspilning. Det vækkede min interesse en smule, så jeg valgte at gå online, for at se om der var andre slutninger på spillet. Det, som jeg fandt, var dog endnu mere skræmmende end selve spillet.

Jeg elsker, når folk i fællesskab forsøger at finde en løsning på et en gåde i et spil. Det er fascinerende at læse folks teorier, og se folk gætte sig frem til et resultat. P.T. blev løst på mindre end 2 timer ved et tilfælde. Det tog dog fællesskabet et par dage for at finde ud af hvordan man fandt den skjulte slutning. Resident Evil 7 demoen har ikke haft samme form for afslutning, og det føles ikke som om folk har fundet den helt rette løsning, og at der er mere gemt i spillet. På sider som Reddit og Neogaf har folk oprettet tråde, hvor de sammen forsøger at finde alle skjulte ting i spillet. De har blandt andet fundet en økse og en mystisk finger, der ikke rigtig har nogen funktion i demoen, men længere er de ikke kommet. Man skulle tro at historien sluttede her. Det gør den dog slet ikke. Folk er overbeviste om, at der er mere gemt i demoen, så de har i snart en hel uge spillet den uafbrudt, og afprøvet utallige tossede teorier. En af de genstande som vender tilbage hele tiden, er en afskåret plastikfinger, som man kan finde i en skuffe. Ingen har fundet fingerens funktion, så denne finger er ved at drive folk til vanvid. Fingeren er blevet vendt og drejet, afprøvet i alle afkroge i huset, og der er åbenbart ingen grænser for, hvad folk kan fantasere sig frem til med den kære plastisk finger. Men lige meget hjælper det, ingen har fundet ud af hvad den skal bruges til.

2

Jeg har set brugere lave detaljerede tegninger af huset fra demoen, været vidne til brugere der har spillet uafbrudt i 13 timer indtil de brød sammen i skrig og gråd, oplevet at brugere har kørt musikken fra traileren igennem et spektrogram, for at se om der er hemmeligheder skjult her. Fællesskabet omkring den her demo har en fantastisk måde at finkæmme hver eneste lille detalje af demoen. Capcom har dog stadig ikke udtalt sig, om der er mere skjult. Der er formentlig ikke andre end udviklerne bag demoen, der ved om der er mere i spillet. Jeg har flere gange forestillet mig, hvordan de sidder bag deres computer ovre i Japan, og er ved at dø af grin over det som foregår.

Capcom har faktisk begået en mindre genistreg med den her demo. De har formået at samle hele spilverdens interesse for spillet, der udkommer i begyndelsen af 2017. Så længe de holder tæt, og ikke røber mere om demoen, så vil spillere over hele verden forsøge at finde ud af ,om der er flere hemmeligheder i den. Selv om folk er ved at blive halvt eller helt skøre i hovedet af dette, så er det spændende og sjovt at følge på internettet. Jeg har selv gennemspillet demoen omkring 10 gange, for at se om jeg kunne finde noget ,som ingen andre kunne. Heldigvis var jeg fornuftig nok til at slette den, inden den drev mig til vanvid.

3

Lige nu kan demoen kun spilles af PlayStation 4-ejere med et Plus-abonnement. På Capcoms hjemmeside kan man dog læse, at den snart vil udkomme til andre platforme. Jeg håber på at der kommer en PC-version. Denne version vil nemlig hurtigt blive data-minet af kyndige hænder, så vi kan se om der er mere gemt. Men indtil den version udkommer, eller Capcom vælger at udtale sig officielt om demoen, så vil flere tusind PlayStation 4ejere fortsætte med at søge efter flere ting i demoen, om det så skal drive dem endnu mere til vanvid.

Jump to comments (0)

About the author

Mikael Bisp

Mikael Bisp

Skribent

Mikael er en gammel gamer som startede helt tilbage i Pong tiden. Vi snakker her om en mand som har smadret 10 til 20 Joysticks på både Commodore 64 og Amiga 500, men de seneste mange år har det dog været på Playstation-maskinerne, at han har ladet sine frustrationer få frit løb. Mikael har igennem mere end et årti hærget danske spil-hjemmesider, både som anmelder/skribent og som den altid hjælpsomme forumpersonlighed Hanmik.

Relateret indhold

System Shock remake udskudt til 2018

Remaken af det klassiske System Shock er blevet udskudt til 2018.

Ny trailer til Prey giver forhistorie

Hvad var der sket, hvis JFK ikke var blevet dræbt?

Friday the 13th forsinket til 2017

Violer er blå, roser er røde. Jason er tilbage, og alle hans venner er døde.

Prey har nu også en kvindelig hovedperson

Er du en Ellen Ripley eller en Johnny Ricco?

Resident Evil 7 VR er tidseksklusiv til PSVR

Til at begynde med kan du kun opleve Resident Evil 7s VR-del på PlayStation 4.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading