Yo-Kai Watch - Anmeldelse

Stor-hit fra Japan er kommet til Europa

Jeg må være ærlig at sige, at jeg ved starten at mit eventyr med Yo-Kai Watch ikke forventede meget mere end en lignende oplevelse som man kender dem fra Pokémon-spillene. På trods af de mange ligheder, formår Yo-Kai Watch dog at skabe et univers, som står på egne ben og er meget svært at slippe igen.

Men hvad i alverden er en Yo-Kai egentligt? Kort fortalt er de små monstre, som mest af alt holder sig skjult for os mennesker. Nogle er af god natur, andre elsker at drille, mens mere grove Yo-Kai også eksisterer. Mødet med disse forunderlige væsener bliver fundamentet for et eventyr, hvor man som spiller skal bekæmpe og dernæst blive venner med de mange forskellige Yo-Kai, der befinder sig i den fredfyldte japanske hverdag.

Fortrinlig brug af 3DS'ens egenskaber gør, at udfoldelsen af kampe ikke blot føles som et RPG, hvor man passivt sidder og tonser A-knappen i smadder tur efter tur.

2
Du kan selvfølgelig vælge enten at spille som dreng eller pige, men springer en tur forbi professoren over.

Udstyret med sit "Yo-Kai Watch" navigerer man sig som spiller rundt på må og få, i søgen efter de mange finurlige væsner. Med dette ur har man nemlig muligheden for at opfange hints af Yo-Kai i nærheden, samt holde styr på sin egen samling. Som vi kender det fra Pokémon vælger du seks Yo-Kai ud, der står klar på frontlinjen, når der skal kæmpes.

I spillets kampe indtager man rollen som en manager overfor sine Yo-Kai, hvor man, vigtigst af alt, skal sørge for at holde dem i live med mad, og hjælpe dem med at udføre specielle angreb. Bestemt ikke en opgave, der skal undervurderes, på trods af, at ens Yo-Kai for det meste selv klarer at uddele de væsentlige øretæver. Fortrinlig brug af 3DS'ens egenskaber gør, at udfoldelsen af kampe ikke blot føles som et RPG, hvor man passivt sidder og tonser A-knappen i smadder tur efter tur.

3
En intens Yo-Kai kamp udspiller sig!

Yo-Kai Watch leverer ikke et gameplay med en specielt stor dybde, men skaber et univers med interessante karakterer og en yderst hyggelig historie. Tilsat flot grafik og et godt soundtrack samt lyddesign, skabes en helt unik atmosfære. Det er en meget forfriskende oplevelse, som frembringer lidt den følelse man havde, da man oplevede Pokémon for første gang. Man mærker klart, at Level-5 har lagt et stort stykke arbejde i spillet, som vi kender det fra deres andre spilserier såsom Ni no Kuni og Professor Layton.

Hvis man som ejer af en Nintendo 3DS leder efter en RPG-oplevelse lidt i stil med Pokémon, som ikke nødvendigvis behøves at være en alt for kompliceret affære, men et forfriskende skud på stammen, står Yo-Kai Watch klart til anbefaling herfra.

Yo-Kai Watch udkommer til Nintendo 3DS den 29. april.

Læs om vores karaktersystem

Jump to comments (12)

About the author

Aske Fischer Olsen

Aske Fischer Olsen

Contributor

Aske elsker Japan, og at arbejde med grafik, video, og lyd. Dog lader han i ny og næ også sin indre gamer komme frem. Når dette sker, udforskes der forskelligt rundt i genre af spil. Gerne i det japanske og asiatiske, men en god klassiker fra vesten skal aldrig udelukkes.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (12)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading