Eurogamer Guide: De 10 bedste hold i CS:GO

Vi vurderer hvem der fortjener at være den absolutte elite

Professionel Counter Strike har sjældent set så stor opbakning som nu, og med den udvikling som eSport i det hele taget oplever, så er niveauet selvfølgelig også højt. Men hvem er egentlig de bedste hold i verden, når der ingen fast liga er, hvor alle deltager og kæmper om én universel titel som "verdensmester"?

Det forsøger vi at give svar på i listen herunder.

Denne top 10 er udelukkende baseret på vores ekspert-vurdering. Det betyder således, at listen selvfølgelig ikke er definitiv, men blot et pejlemærke for, hvordan hvert hold ligger lige nu. Holdenes placering på listen er afgjort af resultater, sammenhold, nuværende form og individuelle evner. Det hele betyder så i korte træk, at man selvfølgelig er velkommen til at debattere placeringerne, såvel som eventuelle hold, der måske skulle have figureret i vores top 10.

Hvis du kan lide vores top 10, så tjek disse eSport artikler ud:

eOddset
10
EnVyUs

#10. EnVyUs (Frankrig)

 • kennyS (FR)
 • DEVIL (FR)
 • apEX (FR)
 • Happy (FR)
 • NBK- (FR)

Det franske storhold, som huser noget af det bedste talent i verden, er i en hidtil uset dalende formkurve. Ifølge deres tidligere spiller, Kioshima, så har holdet store problemer internt. Det korte og det lange er, at EnVyUs bør ikke ligge så langt nede, men deres seneste præstationer er en direkte indikator for, at der er noget galt i selve truppen. Spillerne har uden tvivl evnerne til at ligge i top 5, men deres mentalitet kan end ikke holde dem i top 10.

Hold øje med: Happy. En af de bedre spillere på et hold, som bare ikke kan få noget til at fungere i disse dage.

9
Mouz

#9. Mousesports (Tyskland)

 • chrisJ (NL)
 • NiKo (BIH)
 • nex (DE)
 • Spidii (DE)
 • denis (DE)

Det bedste hold i Tyskland, og en ganske god trup, der kan formå at overraske mod storhold i ny og næ. De er langt fra eliten, men alligevel gode nok til at være i top 10. Havde for nyligt en ekstremt lang kamp mod Flipside Tactics ved MLG Columbus, der bød på uhyre god underholdning i 6 overtidsrunder. Stortalentet NiKo er klart et af højdepunkterne ved Mousesports, men noget kunne tyde på, at holdet vil have svært ved at holde på bosnieren.

Hold øje med: NiKo. Stort set alt, hvad han gør, kan havne på en video med højdepunkter. Vildt aim kombineret med godt teamwork og forståelse for spillet.

8
Team Liquid

#8. Team Liquid (USA)

 • Hiko (USA)
 • nitr0 (USA)
 • S1mple (UA)
 • EliGE (USA)
 • koosta (USA)

Team Liquid var en kæmpe overraskelse ved MLG Columbus. Holdet blev ikke spået mange chancer for at komme ud af gruppespillet, men formåede at gøre det med stil. De slog Fnatic i en BO1 med 22-19, og befandt sig i en semifinale der sagtens kunne have mundet ud i en finaleplads. Desværre måtte det nordamerikanske hold bukke under for Luminosity, men deres præstation er ikke gået ubemærket hen. Besidder en hulens masse potentiale, og fortjener 8. pladsen på vores liste, såfremt formen kan holdes. Det bliver spændende at se.

Hold øje med: S1mple. Den ukrainske stjernespiller kan være en gamechanger, når han får frie tøjler. Kan overskygges af Hiko til tider, men ellers er han holdets mest spændende profil.

7
G2

#7. G2 Esports (FR)

 • Ex6tenZ
 • ScreaM
 • RpK
 • shox
 • SmithZz

Det forhenværende Titan-hold har set bedre dage, men formår stadig at præstere på at højt niveau. Formen svinger ofte, men man skal ikke undervurdere franskmændenes potentiale. Ligesom EnVyUs har holdet set bedre dage, men i det mindste kan disse fem spillere få tingene til at hænge sammen. Stod model til en ordentlig øretæve af Virtus.Pro ved MLG Columbus, men det var mere et bevis på, at polakkerne var helt fremme i storform. G2 har fået lov til at deltage ved Dreamhack Masters i Malmö, hvilket kan give holdet en chance for at vise hvad de kan, på trods af, at de oprindeligt ikke kvalificerede sig.

Hold øje med: shox. En virkelig solid skytte, der er i stand til at hive holdet op fra mørke tider.

6
NiP

#6. Ninjas in Pyjamas (SE)

 • GeT_RiGhT (SE)
 • f0rest (SE)
 • friberg (SE)
 • Xizt (SE)
 • pyth (SE)

Det svenske storhold, der for blot et år siden var en klar top 3 kandidat. Holdet er ikke på samme niveau som før, men formår stadig at presse selv de aller bedste hold, så længe de rammer en god dag. Det er tydeligt at spillerne er blevet ældre, og det kan mærkes på de svingende resultater. NiP måtte klare sig uden pyth ved MLG Columbus, grundet indrejse-problemer, og træneren THREAT måtte træde til. Det gik ud over al forventning, og de sluttede i top 8, efter et nederlag til Na'vi i kvartfinalerne.

Hold øje med: GeT_RiGhT. Var engang verdens bedste spiller, men det er han altså ikke længere. Dog kan den famøse "lurker" stadig producere højdepunkter i hver kamp.

5
Virtus.Pro

#5. Virtus.Pro(Polen)

 • NEO (PL)
 • snax (PL)
 • byali (PL)
 • TaZ (PL)
 • PaschaBiceps (PL)

Polens stolthed er et hold som ingen kan gennemskue. Den ene dag kan de spille helt vidunderligt, og den næste kan det gå helt i graven for dem. Virtus.Pro er en trup med erfaring i spandevis, og noget af Europas bedste teamwork. Individuelt er spillerne ikke noget guddommeligt særligt, men holdet kan slå ethvert andet hold - såfremt Virtus.Pro får det hele til at fungere. Nok det mest frustrerende hold, at holde med, grundet deres svingende resultater.

Hold øje med: snax. Stadig en af de farligste på Virtus.Pro, og blandt de bedste i verden med en riffel i hånden. Giver man snax for meget plads, bliver man straks tværet ud.

4
Astralis

#4. Astralis (Danmark)

 • device (DK)
 • Karrigan (DK)
 • Xyp9x (DK)
 • dupreeh (DK)
 • cajunb (DK)

De danske superstjerner er vanvittigt dygtige, og en finalesejr ved en major ligger ikke langt ude i horisonten - såfremt de kan holde momentum. Holdet er nemlig mestre i, at ende i semifinalerne hver gang. En ganske irriterende placering, når man ved at talentet rækker til mere. Hver spiller er blandt de bedste i verden til det, de gør, og man kan se at samarbejde er en fundamental byggesten i holdets filosofi. Fik en flot 3./4. plads ved MLG Columbus, men en finaleplacering var ikke udenfor rækkevidde.

Hold øje med: dupreeh. Her er en spiller som mange ofte overser. Device er den ubestridt største stjerne på Astralis, men dupreeh trækker gang på gang holdet igennem ild og vand. Derudover er han også god for en vanvittig clutch eller ace ved de store turneringer.

3
Natus Vincere

#3. Natus Vincere (CIS)

 • flamie (RU)
 • GuardiaN (SO)
 • Zeus (UA)
 • seized (RU)
 • Edward (UA)

Natius Vincere er igen blandt Top 3, og man kan se hvorfor. Holdet har en ekstremt vigtig spiller i form af GuardiaN, men resten af spillerne i trupperne er ligeledes uvurderlige for holdets succes. Der er ikke mangel på nogen form for "fragging power" her, når man har typer som flamie, seized, Zeus og Edward til at bakke den ustyrligt dygtige GuardiaN op. Holdet afhænger ikke lige så meget af sidstnævnte længere, hvilket er et skridt på vejen til at skabe flere gode resultater, der ikke afhænger af en enkelt mands præstationer.

Hold øje med: flamie. 19 år gammel og fyldt med talent. Det går ikke altid lige godt for den unge spiller, men når han rammer formen, så kører toget.

2
Luminosity Gaming

#2. Luminosity Gaming (Brasilien)

 • FalleN (BR)
 • TACO (BR)
 • fnx (BR)
 • fer (BR)
 • coldzera (BR)

Luminosity Gaming er et af de mest taktisk velfungerende hold i verden, der ledes af den vanvittigt dygtige FalleN. Holdet, som næsten ikke havde penge til at rejse ud af Brasilien, og videre til turneringer, har nu for nyligt vundet deres første major. En præstation ingen andre har gjort efter - hverken før eller siden. Deres kamp om at nå til verdenstoppen er et eventyr i sig selv, mens deres evner i spillet er næsten lige så fængende. Når Luminosity spiller, skal man sørge for at se på, for der er meget at lære.

Hold øje med: coldzera. En maskine uden lige, der altid er god for et kill eller to i en runde. Kan desuden være frygtindgydende på en god dag. Se bare de 4 kills han fik, da LG vendte 15-9 til 17-19 på de_mirage.

1
Fnatic

#1. Fnatic (Sverige)

 • olofmeister (SE)
 • flusha (SE)
 • JW (SE)
 • KRIMZ (SE)
 • dennis (SE)

Det kan godt være, at Fnatic overraskende tabte til Liquid ved MLG Columbus, og senere røg ud ved et nederlag til Astralis, men holdet er stadig det bedste i verden. Der er all-round kvalitet på højeste klasse, når man taler om Fnatic og deres spillere, mens resultaterne nærmest taler for sig selv. En overgang var det jo tradition, at holdet tog hjem med guldmedaljer fra de største turneringer. Det gør de stadig, men modstanden spidser til, og med Luminosity og Na'vi der ånder dem i nakken, kan det kun betyde endnu bedre CS fremover. Fra alle parter.

Hold øje med: KRIMZ. Han er ofte holdets anker. Om det er når han skal agere support for resten af holdet, eller blot holde B bombsite helt alene, så viser Krimz sin storform med sin taktiske kunnen og solide spilsans.

Jump to comments (1)

About the author

Mads Pedersen

Mads Pedersen

Contributor

Fodboldmonstret fra det kølige nord. Mads er ivrig sportsudøver, rapper og dedikeret gamer. Hvis ikke han er at finde i færd med at ydmyge sine modstandere i Fifa, står han gerne på slagmarken og vifter med sit virtuelle gevær. Desuden er han fan af festival-øl, og studerer til dagligt på RUC.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading