1
I Trackmania handler det om hæsblæsende fart og hurtige tider

For 26 år siden spillede jeg et spil, der hed 4D Sports Driving, bedre kendt som Stunts. Et vanvittigt bilspil med loops og vilde flyvehop, som jeg straks forelskede mig i, for computerspil er for mig bedst, når de tilbyder mig noget, som går ud over virkelighedens grænser. Trackmania er arvtageren til Stunts og har været det i mange år, og franske Nadeo er efterhånden mestre i at lave nogle af de vildeste baner, man har set i et bilspil til dato. TrackMania har dog aldrig rigtig haft den succes, det efter min mening fortjener, og det forsøger Ubisoft nu at råde bod på ved at udgive spillet både til PC, Xbox One og PlayStation 4. Spillet har tidligere været eksklusivt til PC, pånær et par halvhjertede versioner til Nintendo DS og Wii. I weekenden var der åben beta på det nye TrackMania Turbo, og undertegnede smækkede sømmet i bund på PS4-versionen for at se, om TrackMania stadig holder.

Jeg kan lige så godt udløse spændingen med det samme: Det gør det. Der er måske ikke helt så meget nyt, som man kunne have ønsket, men de 20 baner i betaen lover rigtig godt for de 200, der vil være at finde i den fulde version. Turbo har fået en lækker next-gen-ansigtsløftning i forhold til forgængeren, og selv om det måske ikke lige er Project Cars, ser det farverigt og stilsikkert ud, denne gang med en del japansk inspiration i form af skrifttegn og sjove visuelle indslag, og det kører som død og helvede i 60 fps. Eneste problem i PS4-versionen er screen tearing, som forhåbentlig kan elimineres, selv om den endelige version er lige på trapperne.

2
Banerne minder mest af alt om en rutsjebane på steroider

Ellers er det Trackmania på godt og ondt, så folk, der leder efter en traditionel racing-oplevelse bliver måske skuffede. Trackmania handler primært om time attack, både online og offline, og betaen viste ingen tegn på, at der er ændret noget ved formlen. Offline kører du mod uret, og online ræser du rundt på banerne sammen med en hel masse modstandere, som kører oven i dig, for der er ingen kollisioner. Kun et ur, der tikker ned og en målstreg, der skal nås hurtigst muligt. Du kan som altid genstarte hele banen eller ved sidste checkpoint med et enkelt tryk på en knap, og det bliver hurtigt lige så vanedannende som altid. Bare lige én tur mere, så må rekorden være i hus. Nej, bare lige én mere. Og så den sidste. NU kommer den. Eller måske her, ved den uigenkaldeligt sidste. Hov, hvorfor er klokken 3 om natten?

Trackmania Turbo er altså endnu en gradvis forbedring af serien, men det er efterhånden så finpoleret en oplevelse, at det næste må finde sig et publikum på både PC og konsoller. Når spillet udkommer om ganske få dage vender vi tilbage med vores fulde indtryk af det, herunder de skøre nye multiplayermuligheder som fx Double Driver, hvor man skal være to om at styre en bil. Stay turbo-tuned!

About the author

Jonatan A. Allin

Jonatan A. Allin

Contributor

Jonatan er en langhåret pixelfetichist, som elsker fightingspil, indiespil, rollespil, bilspil, chiptunes, dødsmetal og mikrobryggerier. Han mener, at spilindustrien endelig er ved at blive voksen, men han kæmper en hård kamp for aldrig selv at blive det. Han har en achievement i engelsk og film- og medievidenskab fra KUA. Jonatan har lusket rundt på Eurogamer siden 2009

Flere artikler af Jonatan A. Allin

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Trackmania Turbo får VR-opdatering

Søsygepiller anbefales, hvis du spiller Trackmania Turbo på PSVR, Vive eller Oculus Rift.

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce