Efter at have investeret 3 dage mere i Black Desert efter mit første indtryk i Betaen, har jeg fået lidt mere indsigt i spillets styrker og svagheder. For mig er Black Desert en blandet pose bolsjer. Der er nogle aspekter af spillet som får mig til at sidde med armene i vejret, men samtidig er der virkelig også nogle dele af verdenen i Black desert, som eliminerer de ting som jeg elsker ved et MMO. Spillet kan sluge al din tid, både på gode og dårlige måder, men en ting er sikkert; der er så mange ting at lave i det her spil at jeg umuligt kan dække det hele. Så jeg har udvalgt nogle ting som jeg synes det er vigtigt at vide inden du starter med at spille Black Desert.

1
Combat er fornøjeligt og spændende

Jeg kan nok ikke komme udenom at sige at Black Desert er utroligt flot, og det er vist også en universelt etableret mening efterhånden. Men det, der er forstyrrerende for mig er, at interfacen får dig til at glemme at kigge op og ud i den flotte verden. Det er ret paradoksalt fordi der f.eks. ikke eksisterer nogle fasttravel funktioner, men der eksisterer desværre at man kan autorunne til quests. Så halvdelen af tiden, mens jeg ihærdigt grindede min Berserker op i level, var jeg Alt+Tab'et ud af spillet fordi at systemet løb mig derhen. For mig, så fjernede det lidt aspektet i at gå på opdagelse og rent faktisk læse questen og sætte mig ind i mit eventyr. Jeg skulle nærmest tvinge mig selv til at stoppe og kigge rundt for at forstå universet bedre fordi man konstant bliver hivet ud af indlevelsen med den effektiviserede interface.

Det skal dog siges at Black Desert ikke er et quest fokuseret MMO som sådan. Det er ej heller delt op i early-game og end-game som WoW har forceret os alle til at fokusere på. At stige til max level i Black Desert er nærmest en slags introduktion til din karakter, og det dejlige komplekse combat system. Lidt lignende et andet velkendt MMO fra Korea, nemlig Archeage. For combat systemet er det der fik mig til at logge ind igen og igen. Det kan ikke benægtes, at forskelligheden mellem klassernes skills og komboer er meget imponerende. Archeren er f.eks. rap på fødderne, og specialiserer sig i at undvige, imens Berserken er en langsom wrestiling-inspireret class som får dig til at føle, at du fuldstændig sletter dine fjender igen og igen. Det der er fælles for alle klasserne er at du skal lave komboer for at give noget skade overhovedet, og det elsker jeg; at mildt tvinge spilleren til at udforske systemets muligheder og finde sine egne favorit komboer.

2
Spillet fungerer fedt i grupper

Spillet er grind heavy og der skal slagtes tusindvis af fjender, og det kan hurtigt mærkes, fordi dine quests hurtigt stopper med at give xp. Jeg ville bare ønske at der blev lagt lidt op til, at man skulle gøre det sammen med nogen. Mass-Multiplayer delen af Black Desert er først sammen med dit guild når du har grinded dig op i max level. Så det kræver en god portion dedikation. Jeg joinede et guild med det samme, men de fleste fortalte mig, at man først skulle i maks level og få godt udstyr, for så at kunne drage ud og erklære krig mod de andre Guilds og overtage deres områder. Jeg er nok bare for stor fan af Holy-Trinity delen af et MMO til at forstå hvorfor alle classes skal være selvforsynende, men hvis det lige netop er det du elsker, så er Black Desert helt sikkert noget for dig. Der er ingen tvivl om at Black Desert er anderledes end vestlige MMO's som WoW, Wildstar, ESO og Guild Wars 2. Hvis man forventer et traditionelt MMO så bliver du skuffet og stopper rimelig hurtigt. Hvis du er til dybde og kompleksitet i crafting og trading, så er Black Desert MMO'et for dig.

Du skal også være klar på at investere rigtig mange timer i det her spil om ugen, men det er måske charmen ved det. Hvis du tager det sure med det søde og accepterer at der er en masse ting du ikke forstår i spillet lige med det samme, så tror jeg at man kan skabe nogle episke kampe og minder med sit guild, men vejen dertil er lidt for ensom efter min smag.

Læs vurderingen af Black Desert Online i anmeldelsen her.

About the author

Mads Ordrup Frost

Mads Ordrup Frost

Contributor

Mads begav sig for 10 år siden ud på den evige jagt efter det MMORPG, som kunne fylde det tomme rum i hans hjerte efter Dark Age of Camelot. Han leder stadig, men i mellemtiden er han blevet besat af League of Legends og er lettere aktivistisk omkring spils muligheder for at gøre os til overmennesker. Hans nuværende uddannelse på ITU giver ham rig mulighed for at blive i den tro, hvor han til daglig studerer spilkultur, design og internetsociologi. Har været hos Eurogamer siden 2015.

Flere artikler af Mads Ordrup Frost

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Black Desert Online - Anmeldelse

Der kan være langt mellem oaserne

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce