eSportsudøvere er rigtige atleter ifølge ekspert

Tag den, DGI

Glem alt om, at eSport ikke er en "rigtig" sportsgren. Ifølge idrætsforskeren Ingo Froböse, så er professionelle eSports-udøvere udsat for et fysisk pres, der minder om det, atleter fra de mere traditionelle sportsgrene udsættes for.

Det er Ingo Froböses arbejde ved Deutsche Sporthochschule Köln (det tyske sportsuniversitet i Köln), der har dannet grundlaget for verdens første studier ind i det, at være eSportsudøver, og hvad der kræves af disse for at præstere på højeste niveau.

1
Pasha og co. er rigtige atleter, ifølge den tyske forsker.

Nyheden kommer måske som en overraskelse for mange. Ofte har indtrykket været, at eSport ikke engang tilnærmelsesvist minder om en traditionel sport, men når racerkørere kan kaldes for motorsportsudøvere, hvad afholder eSport fra at være en "legitim" sportsgren?

Froböse nævner atleternes evner til, at koordinere de mange tastetryk - ofte helt op til 400 mus- og tastaturbevægelser i minuttet - er imponerende og ufatteligt krævende, der samtidig lægger et pres som ikke ses til sammenligning i andre sportsgrene. Derudover når pulsen til tider op på hele 160-180 slag i minuttet, hvilket er det samme som et krævende løb, og mængden af stresshormoner der udløses er på samme niveau som en racerkører der kører et løb.

Det betyder, ifølge Froböse, at eSportsudøvere udsættes for samme - hvis ikke større - pres, som atleter fra andre sportsgrene. Den eneste forskel er dog det, at eSports halter bagud, når det kommer til ernæring og generel fitness.

"Når det kommer til stykket, så er mange eSportsudøvere blot gennemsnitlige borgere" udtaler den tyske forsker, og kommenterer at det er bekymrende.

Ifølge Ingo Froböse, så kunne man sagtens forlænge en eSport-karriere med 4-5 år, hvis ernæring og sundhed tages mere seriøst. Indtil da, så oplever de fleste professionelle eSportsatleter, at midt-tyverne er endestationen karrieren, hvor yngre talenter kommer ind med hurtigere reaktionstider og friskt sind.

2
De er gennemsnitlige at se på, men de kan præstere på uhyre højt niveau

Den fulde historie kan læses her.

Jump to comments (2)

About the author

Mads Pedersen

Mads Pedersen

Contributor

Fodboldmonstret fra det kølige nord. Mads er ivrig sportsudøver, rapper og dedikeret gamer. Hvis ikke han er at finde i færd med at ydmyge sine modstandere i Fifa, står han gerne på slagmarken og vifter med sit virtuelle gevær. Desuden er han fan af festival-øl, og studerer til dagligt på RUC.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading