Eurogamer Guide: De 5 bedste hold i CS:GO

Vi giver vores bud på hvilke hold, der er verdens fem bedste for tiden

Professionel Counter Strike har sjældent set så stor opbakning som nu, og med den udvikling som eSport i det hele taget oplever, så er niveauet selvfølgelig også højt. Men hvem er egentlig de bedste hold i verden, når der ingen fast liga er, hvor alle deltager og kæmper om én universel titel som "verdensmester"?

Det forsøger vi at give svar på i listen herunder.

Mens en top 10 måske ville være lidt mere åben for debat, så er denne top 5 udelukkende baseret på vores ekspert-vurdering, og ikke nogen andres. Det betyder i korte træk, at man selvfølgelig er velkommen til at debattere placeringerne, såvel som eventuelle hold, der måske skulle have figureret i vores top 5. Men nok snak; her er verdens fem bedste CS:GO hold ifølge Eurogamer.dk:

Hvis du kan lide vores top 5, så tjek disse eSport artikler ud:

5
Astralis

#5. Astralis (Danmark)

 • device (DK)
 • Karrigan (DK)
 • Xyp9x (DK)
 • dupreeh (DK)
 • cajunb (DK)

Hvor skal man begynde med Astralis? De danske drenge, der besidder et potentiale på absolut verdensklasse-niveau, formår sjældent at stå øverst på podiet ved de store turneringer. Astralis er nemlig et stjerne-eksempel på, hvordan man kan bygge et solidt hold, men stadig underpræstere i forhold til evner. Lige siden deres Dignitas-dage, har holdet væltet de helt store hold af pinden, men det er først nu, at det faktisk sker på regelmæssig basis. 2016 tegner til at blive et stort år for Astralis, og efter deres ubesejrede gang i gruppespillet ved IEM Katowice 2016, så kan man håbe på mere af den slags.

Hold øje med: device. Holdets ubestridte stjerne får allerede en del opmærksomhed, men det er ganske vist fortjent. Han formår ofte at lave nogle vilde plays, med en snert af underspillethed.

4
Luminosity Gaming

#4. Luminosity Gaming (Brasilien)

 • FalleN (BR)
 • TACO (BR)
 • fnx (BR)
 • fer (BR)
 • coldzera (BR)

Det brasilianske storhold, som har haft noget af en kometkarriere, figurerer på en yderst velfortjent fjerdeplads. Luminosity Gaming har gået under mange navne, men opstillingen er stort set uændret (eneste udskiftning er boltz for TACO i det nuværende Tempo Storm), og det har givet en tydelig stabilitet og en familie-lignende holdånd. Meget af LG's succes kan tilskrives FalleN, som er taktisk mesterlig, og en af de mest dedikerede skikkelser i Counter Strike. Dertil har han stiftet Games Academy, som skal lære unge at spille eSport - og allerede er der kommet et stort projekt ud af det, i form af Tempo Storm. Derudover er han også ekstremt dygtig med en AWP. Dog skal man understrege, at selvom Luminosity først nu, er begyndt at samle på de store resultater, så er der stadig lige det sidste stykke der mangler, før en pokal kan løftes. 2016 kan meget vel være året, hvor brasiliansk CS endelig får sig et internationalt mesterhold i Global Offensive.

Hold øje med: coldzera. Hvis man kigger på statistikkerne bag coldzera, og hans seneste resultater, så dukker der nogle overraskende tal op. IEM Katowice er nemlig hans eneste turnering, hvor hans K/D ratio ikke har ligget i plus. Vildt. Desuden besidder han og FalleN et mesterligt partnerskab.

3
Natus Vincere

#3. Natus Vincere (CIS)

 • flamie (RU)
 • GuardiaN (SO)
 • Zeus (UA)
 • seized (RU)
 • Edward (UA)

Natus Vincere aka Na'Vi er et ekstremt populært hold, ikke mindst i Rusland og de omkringliggende CIS-lande. Vi har at gøre med et stærkt brand indenfor eSport, og GuardiaN & co. sørger for, at nævnte brand bevarer en høj position. Formkurven var langsomt dalende, men 2016 har budt på flotte resultater, og stærke præstationer - ikke mindst semifinalen mod Luminosity ved IEM Katowice 2016. Selvom holdet i sidste ende tabte den kamp, viste den virkelig hvor højt et niveau begge hold kunne spille på. Og højt niveau er stort set noget, som Na'Vi er garant for at levere. De taber stort set kun, når et hold har en bedre dag end dem. Og det er sjældent.

Hold øje med: GuardiaN. Ikke nok med, at GuardiaN oftest er motoren der driver værket i Na'Vi, så er han ligeledes et absolut bæst med en AWP i hånden. Når det kører for GuardiaN, så kører det for Na'Vi.

2
EnVyUs

#2. EnVyUs (Frankrig)

 • kennyS (FR)
 • kioShima (FR)
 • apEX (FR)
 • Happy (FR)
 • NBK- (FR)

Det franske storhold, som alle frygter. De er kendt for at feje al modstand af banen, når alt går op i en højere enhed, og man kan nærmest kun bede til, at de ikke rammer rytmen. Desværre viste de ikke helt storformen ved IEM Katowice, men det resultatet skal ikke påvirke ranglistens #2 alt for meget. Fnatic er ganske vist det ubestridt bedste hold i CS, men EnVyUs er altså ikke langt fra det niveau - hvis ikke de faktisk er på det samme. Det hjælper selvfølgelig også, når publikum har en favorit i form af kennyS, når der spilles store kampe på LAN. De skal dog passe på, hvis de vil beholde denne placering. Na'Vi ånder dem nemlig lige i nakken.

Hold øje med: kennyS. Holdets mest populære spiller, der klart er blandt verdens bedste med en AWP i hånden.

1
Fnatic

#1. Fnatic (Sverige)

 • olofmeister (SE)
 • flusha (SE)
 • JW (SE)
 • KRIMZ (SE)
 • dennis (SE)

Fnatic er verdens bedste hold i Global Offensive, og sådan er det bare. Det er som om, at svenskerne er helt ustoppelige, og det kan ses på de utallige titler de har vundet det seneste år. 2016 blev skudt i gang med en sejr ved Dreamhack Open i Barcelona, og senest løb de med titlen ved IEM Katowice, hvor Luminosity - på trods af flere store føringer - måtte bukke under for Fnatics overlegne præstation. De fem svenskere besidder hver især nogle kvaliteter, der er på et helt andet niveau end konkurrenterne. Når man tager to vanvittigt dygtige skytter som flusha og JW, og propper dem ved siden af verdens bedste spiller, olofmeister, så kan det kun gå godt. Læg dertil et par sindssygt dygtige support-spillere som Krimz og dennis; så har du altså en opstilling der ikke kan rykkes på. Fnatic bliver holdet man skal slå, hvis man overhovedet vil gøre sig forhåbninger om en titel i år.

Hold øje med: dennis. Fnatics nyeste medlem har stadig meget at bevise, men der er ingen tvivl om, at holdet står stærkt med pronax' afløser. Mens hele holdet kan være overmennesker, så er dennis klart en interessant spiller, der tit bliver overset til fordel for olofmeister, JW og flusha.

Jump to comments (1)

About the author

Mads Pedersen

Mads Pedersen

Contributor

Fodboldmonstret fra det kølige nord. Mads er ivrig sportsudøver, rapper og dedikeret gamer. Hvis ikke han er at finde i færd med at ydmyge sine modstandere i Fifa, står han gerne på slagmarken og vifter med sit virtuelle gevær. Desuden er han fan af festival-øl, og studerer til dagligt på RUC.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading