Jeg blev komplet blæst væk af den første trailer dengang helt tilbage i 2013. Men efter forsinkelser og andre spændende spil, der har tilkæmpet sig opmærksomhed, er det som om at luften er gået lidt af The Divisions ballon.

Jeg er stor fan af UbiSofts forskellige bud på en taktisk shooter. Ghost Recon og Splinter Cell som favoritter. Og et loot-baseret actionrollespil lyder også som noget for mig. Men efter et par timer med den lukkede beta, er jeg langt fra overbevist i modsætning til Anne og Jonatan.

team
Jeg glæder mig til at opleve The Division som en del af et team

Først og fremmest synes jeg ikke, at det grundlæggende gameplay sidder helt i skabet. Alle de bedste shooters rammer en formel hvor våbnene føles forskellige, man har muligheder på alle distancer og selve det at skyde og ramme fjenderne føles tilfredsstillende. I The Division er nærkamp en underlig kluntet oplevelse, hvor melee-angrebet virker næsten ubrugeligt og dine våben har meget lidt effekt. Det bliver heller ikke bedre af, at selvom spillet som udgangspunkt handler om bevæge sig fra cover til cover, fordi at bevæge sig rundt uden dækning i en skududveksling er den sikre død, så har A.I.'en det med at sende selv ubevæbnede fjender helt op i ansigtet på dig som selvmorderiske lemminger.

I en så seriøs og "realistisk" setting, er det meget ødelæggende for min indlevelse, at min modstander har valgt at gå i dækning lige på den anden side af det blomsterbed jeg står op ad. Jeg kan så tømme magasinet af min automatriffel direkte ind i ansigtet på ham på to meters afstand. Og det dør han ikke helt af.

hud
Spillets HUD er virkeligt lækkert designet

For et spil der i høj grad skal overleve på at folk har lyst til at udforske de samme områder og prøve de samme udfordringer igen og igen for at finde bedre udstyr og sværere udfordringer, kan jeg godt være bekymret for hvor interessant det er at finde nye knæbeskyttere og kikkertsigter. Hvor fjollede og groteske rustningerne i World of Warcraft end kan se ud, så er deres variation og udseende kun begrænset af designernes fantasi. Det bliver umiddelbart meget svært at blive en unik påfugl i The Division, der satser lidt mere på praktisk overtøj og rygsække i grå-brune nuancer.

Endelig er jeg meget spændt på at se hvad slutspillet vil byde på. Vi skal nok ikke regne med at se bosskampe mod en ti meter høj demon, hvor man skal trykke på de magiske runer i den rigtige rækkefølge for at ødelægge hans skjold. Omvendt er der jo mulighed for, at man skal bryde koder eller finde en særlig medicin. Et magisk sværd eller en kraftig laser kan jo tjene samme formål.

Når alt det er sagt, så er jeg meget spændt på at opleve The Division. UbiSoft har fremlagt en super seriøs plan for udvidelser bare i år, og det er tydeligt at de er meget ambitiøse og tror på spillets langtidsholdbarhed, så der skal nok være et eller andet, som jeg ikke helt har fået øje på endnu.

Skal du også spille The Division? Lad os mødes på Eurogamers Discord-kanal og aftale hvordan og hvornår vi indtager New Yorks gader.

About the author

Janus Hasseriis

Janus Hasseriis

Skribent

Janus kan uden tøven sige til dit ansigt, at han godt kan lide at spille Pokémon. Det er der ikke mange granvoksne mænd der kan. Men der er meget mere i gemmerne hos denne digitale eventyrer og redaktionens eneste oprigtige fan af Halo. Kan i øvrigt se gennem vægge tyndere end 20 cm. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Flere artikler af Janus Hasseriis

Kommentarer (10)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

AnbefaletThe Division - Anmeldelse

Sammen står man stærkt

The Division bliver filmatiseret

Ubisoft afslører også hovedrolleindhaverne

E3 2016: Opsummering af Ubisofts pressenkonference

Aisha Tyler er altid en fornøjelse, når Ubisoft byder op til dans.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce