IEM Katowice har inviteret gamle mastodonter og nye komet hold til turnering i weekenden, men det er ikke alle der klarer sig godt hjemme i den regulære sæson så jeg syntes feltet aldrig har været mere åbent. Her er et indblik og min mening omkring de 8 hold som skal kæmpe om titlen og pengene.

1
Gruppe A

Gruppe A

 • ESC Ever (Korea)| Crazy, Ares, Tempt, LoKeN, Key
 • Origen (EU)| SoaZ, Amazing, PowerOfEvil, Zven, Mithy
 • Royal Never Give Up (Kina)| LetMe, mlxg, xiaohu, wuxx, Ley
 • TSM (NA)| Hauntzer, Svenskeren, Bjergsen, Doublelift, Yellowstar

ESC Ever er et af de komethold som jeg personligt kommer til at følge tæt i weekenden. De er et challenger hold fra Korea, som desværre ikke fik kvalificeret sig til LCK 2016. Dog har de nedlagt SKT T1 sidste år i Kespa Cup med 2­-0 og de tog IEM Cologne i december foran Qiao Gu Reapers i en tæt finale. Deres ADC LoKeN er specielt en spiller der altid leverer og skal holdes øje med. Så challenger holdet har ganske gode chancer for at gå videre, selvom de ikke har midlaneren Athena med, som spillede en stor rolle i deres sejr iKespa Cup.

Origen vandt IEM San Jose 2015 med deres nye midlaner PowerOfEvil, men de sidder kun i midten af feltet hjemme i EU LCS lige nu. Det virker som om de har nogle problemer mod hold med stærk organisationsbagland og makrofokuserede strategier, så det bliver spændende og se om de kan genfinde noget af deres momentum fra verdensmesterskaberne sidste år. Det skal dog ikke undervurderes at de nu har erfaring med at spille en masse back­to­back kampe og måske kan deres stamina være deres fordel.

Royal Never Give Up ligger i toppen af det kinesiske LPL og har efterhånden et stjernespækket hold. To at holde øje med er de tidligere koreanske verdensmestre Looper og Mata som steg til tops med Samsung White i 2014, og var i blandt hovednavnene ved den store koreanske exodus til Kina. Kina klarede sig sidste år ikke så godt til internationale konkurrencer, så det kan være svært at forudse hvordan de klarer sig på denne patch i forhold til de andre regioner. De har også stjerner på sub­siden i Insec og Namei, så modstander holdene skal forberede sig på en kæmpe champion pool.

TSM er de vestlige fanfavoritter skal nu til bevise deres værd internationalt, og denne gang har de ikke kun haft en uges træning som til IEM San Jose. På trods af at organisationen har investeret i sportspsykologer og har fyret deres headcoach, så leverer TSM svingende resultater i NA LCS. De vinder over nogle af holdene der ligger over dem, men taber kampe de ikke burde tabe. På papiret har de masser af erfaring og et stjernespækket hold, men de struggler med at finde deres spillestil og stole på hinanden. Jeg er TSM fanboy hele vejen, men de skal udføre deres plays uden at tøve hvis de skal gå videre i turneringen. Mit bud på gruppen bliver:

 1. Royal
 2. TSM
 3. ESC Ever
 4. Origen
2
Gruppe B

Gruppe B

 • SK Telecom T1 (Korea) | Duke, Bengi, Faker, Bang, Wolf
 • Fnatic (EU) | Gamsu, Spirit, Febiven, Rekkles, Klaj
 • Qiao Gu Reapers (Kina) | V, Swift, DoinB, Peco, Mor
 • Counter Logic Gaming | Darshan, Xmithie, Huhi, Stixxay, aphromoo

SKT T1 kræver efterhånden ikke meget introduktion, men de dobbelte verdensmestre er også en af mastodonterne som ikke klarer sig helt så godt i de lokale regulære sæsoner. De ligger kun i midten i LCK, men organisationen har før vist at de er klasser over alle andre til internationale turneringer. Udover det er der ingen af de andre tophold med fra LCK, og med Faker og Bang som profiler i deres lane så er de igen favoritter til at tage turneringen.

Fnatic. Organisationen der igen skulle starte op fra bunden ved dette split klarer sig ikke så succesfuldt som sidste år, hvor de gik ubesejret igennem den regulære sæson og tabte semifinalen til SKT T1 til verdensmesterskaberne. I dette split ligger de i midten af feltet i EU LCS og har lige skiftet deres support ud til LCS rookien Klaj, som ingen international erfaring har. Til gengæld har de Spirit i jungle som har masser af erfaring mod topholdene fra hans tid hos Samsung Blue og Team World Elite. Febiven og Rekkles bliver nødt til at tage førerkasketten på hvis de skal gå videre fra gruppen hvor alle andre hold er ekstremt stærke

Qiao Gu Reapers dominerer lige nu LPL med deres aggressive spillestil. Os vestlige fans kender deres support spiller Mor, som var medlem af gamle LMQ som klarede sig ganske fint tilbage i NA LCS i 2014. De sidder også på den tidligere Samsung Blue midlaner Dade og stjerne ADC'en Uzi som subs, men vi ved at de kinesiske og koreanske hold godt kan lide at have hold på flere end 5 personer. De har dog udvist svaghed ved at være for over aggressive, lidt ligesom Origen tilbage da de var et nyt hold.

Counter Logic Gaming: Nogen, om ikke dem selv, vil påstå at de er det bedste hold i NA lige nu efter de har givet Immortals deres første nederlag i NA LCS. CLG, der med denne sæsons roster changes har fokuseret på synergi og at kæmpe som én enhed frem for individuelt talent, udviser et super clean strategisk makro spil med en masse dedikeret splitpush­strategier. Det bliver interessant at se hvordan de andre hold vil tackle det. CLG har ikke særligt gode internationale resultater og floppede stort til verdensmesterskaberne sidste år, men deres skarpe kampplaner kan måske få dem ud af gruppespillet. Mit bud på gruppen bliver:

 1. SKT T1
 2. CLG
 3. Qiao Gu Reapers
 4. Fnatic

Mine bud er en blanding af håb og tro, men syntes i jeg har fat i noget af det rigtige, eller er det helt hen i vejret? Skriv til mig i kommentarfeltet hvad I tænker.

About the author

Mads Ordrup Frost

Mads Ordrup Frost

Contributor

Mads begav sig for 10 år siden ud på den evige jagt efter det MMORPG, som kunne fylde det tomme rum i hans hjerte efter Dark Age of Camelot. Han leder stadig, men i mellemtiden er han blevet besat af League of Legends og er lettere aktivistisk omkring spils muligheder for at gøre os til overmennesker. Hans nuværende uddannelse på ITU giver ham rig mulighed for at blive i den tro, hvor han til daglig studerer spilkultur, design og internetsociologi. Har været hos Eurogamer siden 2015.

Flere artikler af Mads Ordrup Frost

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce