Førstehåndsindtryk af Black Desert Online

Anne og Mads Frost har begivet sig ud i det længe ventede MMO

Mads Frost: Jeg må indrømme at jeg gik lidt tøvende ind til Black Desert, selvom jeg har fulgt med sultne øjne i MMO-scenen de seneste par år. Jeg havde kortvarig succes med Archeage, et andet koreansk MMO, som viste potentiale og var æstetisk overlegent, men det var Pay to Win. Så da jeg gik igang med at prøve betaen til Black Desert fik jeg den samme følelse af utrolig æstetisk overlegenhed, men jeg var nervøs for om det ville holde i den lange ende.

Det er virkelig et flot spil, hvis man kan lide den art style, og jeg synes virkelig det leverer mere end forventet i forhold til udseende, og det æstetiske univers omkring din karakter kan godt få en til at måbe, specielt hvis man er ny til koreansk MMO. Og når man taler om at måbe, så er combat systemet noget jeg ikke kan vente med at komme tilbage i. Systemet er samme stil som andre koreanske MMO's som Blade and Soul, hvor hele keyboardet skal bruges til at lave comboer. Jeg elsker at de nyere MMO's prøver at bevæge sig væk fra WoW's forbandelse med simple controls. Det toppes af med nogle yderst tilfredsstillende visuelle effekter, som kan sammenlignes lidt med effekter fra spil som Dynasty Warriors.

4
Combat er en intens oplevelse.

Så okay; spillet er flot og combat systemet er fedt, så det her spil må jo være det perfekte spil? Det er det nok desværre ikke, men det rykker grænserne for hvad et MMO kan være. Verden er kæmpe stor og den vil sluge din tid hvis du giver spillet lov. Spillets quest system er bygget op efter at du skal gå rundt og snakke med alle NPC's for at få viden fra dem, for at kunne unlocke nye quests, fortalt lidt simplificeret. Pointen er at man bliver belønnet ved at bare gå rundt og opdage nye NPC'er og kan fordybe sig i de kæmpe byer på jagt efter viden, og det er virkelig at tage genren tilbage til dengang hvor der ikke fandtes udråbstegn over hovedet på NPC'er, og jeg elsker det.

Men, for der er jo altid et men, så er cash-shoppen desværre lidt en pind i hjulet for en stor del af fanbasen. Black Desert er Buy to Play, men der er desværre stadig mulighed for at kunne få nogle upgrades eller komme hurtigere til nogle ting inde i spillet, hvis man altså smider kontanterne til det. Så ikke nok med at man skal betale for at spille spillet, så har de også puttet en cash shop inde i spillet, som om det var en free-to-play model, og det er ærgeligt.

Lad os se, for masserne er i oprør mod den cash-shop og tiden må vise om de bliver hørt her inde launch. Det håber jeg virkelig.

1
Character creation er ekstremt omfattende. Her er det Geralt fra The Witcher der er gengivet.

Anne: De fleste vestlige spilenthusiaster allerede har erklæret de traditionelle MMO'er for døde. I stedet er det nye buzzword "mingle-player", som Destiny og Tom Clancy's The Division så fint bliver kaldt. Beskeden er dog ikke helt nået om til Korea endnu, hvorfra en bølge af de mere klassiske MMO'er de senere år har skyllet ind, og man fristes også desværre til at kalde Black Desert er endnu et i rækken af halvkedelige og uoriginale input til genren.

Med det eminente værktøj til at skabe sin figur, kan man godt regne med at lægge flere timer i spillet før man overhovedet er begyndt. Desværre stopper min store begejstring for spillet også her, for spillet er mildest talt kaos. Brugervenlige menuer og interface er en by i Rusland. Ellers behjælpelige kasser med tips og video-tutorials popper op over hele skærmen, som var det en hjemmeside på den skumle det af internettet - man kan seriøst ikke se skoven for bare træer.

3
På trods af flot grafik og god stemning, er der stadig flere mangler.

Selvom kampsystemet, som er combo-baseret mere action-præget end man normalt kender vestlige MMO'er, er et af de mere positive aspekter i spillet, kan det ikke gøre op for de umådeligt uinspirerende missioner og fjender der møder spilleren i begyndelsen af spillet.

Spillet var proppet med gimmicky features. Man kan mærke at der har været mange ideer, men man har glemt at gennemtænke dem, for selvom det lyder fedt at ens hest bliver stående "parkeret" når man stiger af den, så brydes den autentiske oplevelse når der står fjollet-udklædte heste, med "PARKING" skrevet neongult blinkende skrift svævende over hver og en, i hele byen. Selvom nogle af de mindre skøre ideer virker mere gennemtænkte og veludførte bliver hele spillet rodet og man føler sig næsten kvalt, desværre.

Til trods for alt dette har jeg lyst til at spille videre, for det trykker løs på alle de rigtige knapper med epic loot og højere levels (man har vel altid lidt MMO-abstinenser). Så mangler du et MMO at spille, mens vi venter på World of Warcraft: Legion, så er Black Desert et MMO proppet med indhold der venter på dig.

Relateret indhold

Pokémon Go får daglige bonusser

En grund til at logge ind på Pokémon Go hver dag?

FF14 får ny udvidelse kaldet Stormblood

Men spiller du på PlayStation 3, skal du opdatere til PC eller PlayStation 4.

Norsk minister spiller Pokémon Go under tale af kollega der spillede Pokémon Go

Når chancen byder sig for at fange en Snorlax, så tager man den da!

Pokémon Go-spiller slået ned for åben skærm

OBS: Pas på dig selv, når du går rundt i mørke områder.

En halv million har downloaded falsk Pokémon Go-app

Læs med, hvis du bruger Android og har downloaded guides til Pokémon Go.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (34)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading