Smugkig: Hitman

Lejemorderens nye klæder

Ordene var store, da dørene blev åbnet til en teknologisk opgraderet kælder i det centrale London, og vi i flok blev ledt ned i dybet, hvor der var opstillet storskærme og spillestationer klar til at udbrede sig Hitmans herligheder eller mangel på samme.

I åbningstalen for de fremmødte journalister blev der lagt vægt på, at Blood Money var spilseriens hit, og at forrige års Absolution mødte en, lad os sige "moderat kritisk", skare af spillere, der savnede de kerneværdier, der i årene op til havde gjort Nr. 47 til den ikoniske lejemorder i det snorlige jakkesæt.

Man havde fra IO Interactives hånd fokuseret på at give spilleren ejerskab over historien, samtidig med at op imod 300 individuelle NPC'er i de forskellige baner udspillede deres egen unikke rolle i scenarierne, alt i mens 47 frit kan vælge mellem masser af veje og løsninger for at få løst missionerne, der som det eneste er uændrede: Mennesker skal myrdes, og det skal gå stille for sig. Sagde man i hvert fald.

Efter turen til London har jeg måttet opdatere mit CV. Lidt besværligt, men Agent klinger nu ret fint.

1

Der var engang

Vi fik først adgang til spillets prolog (tutorial), der byder ind på 47's baggrundshistorie. Man smides ud på et par træningsmissioner og får lige løbet spillet i gang med støttehjul på. Det første, jeg lagde mærke til, var, at styringen var markant forbedret. Den er meget mindre tung og klodset end tidligere.

Dernæst springer det i øjnene, at man VIRKELIG har fokuseret på at gøre så mange NPC'er som muligt til levende kulisser; nogen råber lidt til 47, andre kommenterer hans skaldede isse, mens et helt tredje kuld fortsætter deres samtale med en anden NPC som intet var hændt - denne del af spillet føles markant mere levende end tidligere, og jeg tog mig selv i flere gange at stoppe og smuglytte på tilfældige samtaler.

Desværre var det ofte en torn i øjet (øret?), når NPC'erne blev så karikerede og overdrevne, at det blev fjollet. Hitman-serien har altid balanceret fint mellem et realistisk univers med lejlighedsvise afstikkere til humorens verden med karikerede personer og events. De to baner, jeg nåede til i previewet, havde læssevis af jokes, der allerhøjest tiltvang sig en kortvarig hovedrysten efterfulgt af en voldsom lyst til at opgive banens plot og præmis for at få lov at aflive det usjove fjols, der blev ved med at bræge sine platte vittigheder ud i mine høretelefoner.

Hitman-serien har altid balanceret fint mellem et realistisk univers med lejlighedsvise afstikkere til humorens verden med karikerede personer og events.

2

Svømmevinger som default

Til trods for løfter om en "fri" spiloplevelse har IO Interactive ikke helt turdet smide spillerne i den dybe ende af poolen helt uden svømmevinger. Undervejs i missionerne kan der f.eks. dukke såkaldte "opportunities" op; muligheder for at følge fastsatte narrativer i missionerne, som så udløser et særligt velinstrueret snigmord.

Selvfølgelig vil jeg da se, hvorfor det er en opportunity, at en eller anden "tilfældig person" synes, man ligner en kendis; ti minutter senere har jeg stranguleret fire mennesker og klædt mig ud som elefantmanden med en hat af frugt... Ja, det er sjovt og flot designet, men det er ikke helt ligeså tilfredsstillende som selv at opfinde gale/geniale løsninger. Opportunities kan slås fra, men jeg tror muligheden og default-indstillingen vil gøre spillet mindre frit for en del. Desværre.

Hitmans episodiske release har, med rette, tiltrukket sig en del opmærksomhed. Det er sjældent, vi ser en AAA-titel komme ud i små bidder over et halvt år.

3

Verdens bedste snigmorder

Hitmans episodiske release har, med rette, tiltrukket sig en del opmærksomhed. Det er sjældent, vi ser en AAA-titel komme ud i små bidder over et halvt år. Staklen fra udviklingsteamet, der var sat til at stå på mål for alle vores spørgsmål, lagde da også vægt på, at man ville oparbejde et community omkring spillets forskellige missioner.

En del af spillets "multiplayer" kommer til at bestå i, at man kan udstede kontrakter på karakterer i banerne, som andre spillere så kan spille: "Myrd den her vagt med dét her våben hurtigst muligt uden at blive opdaget," kunne en lyde. Ved at udnytte de nye konsollers muligheder for deling af brugergenererede videoer kommer der (måske) et community, der konkurrerer i at være den dygtigste og snedigste Agent 47. Man kan håbe.

Jeg fik et spændende interview med Hannes Seifert, Head of Studio & Executive Producer, som bl.a. kunne fortælle, at:

- Der vil komme events og (gratis) DLC imellem de store episode-udgivelser. Udfordringer, tidsbestemte events (fuldfør en opgave inden solnedgang) vil give masser af indhold til de forskellige episoder, mens vi venter på den næste.

- Det episodiske release er IKKE, fordi man ikke kan ramme den første deadline.

- Spillet vil ikke bero på, at man grinder episoderne igen og igen. Ekstra gennemspilninger og nytænkning bliver belønnet med nye kostumer, våben og muligheder i banerne.

- Der er MASSER af easter eggs og hemmeligheder (jeg fandt bl.a. en forklædning, der var et klart nik til en tidligere titel i serien).

- Spillet vil blive balanceret løbende i takt med, at IO Interactive ser, hvordan spillerne spiller.

4

Et par skæve design-valg til trods kunne jeg sagtens have brugt flere timer med Hitman. Spillet udfordrer og ægger fantasien som Blood Money også gjorde det; den åbenlyse vej er oplagt, men man vil gerne liiiiige se, om man kan være smartere end de andre og gøre det på en lidt mere fiks måde. Banerne er store, lækre og interessante. Spillet som helhed fungerede rigtig fint og piller i dén grad ved den morderiske kreativitet der var drivkraften i (de gode) Hitman-spil fra fordums tid.

Hitman Episode 1 udkommer den 11. marts.

Jump to comments (0)

About the author

Christian Mogensen

Christian Mogensen

Contributor

Christian er redaktionens fagnørd som efter et universitets-speciale der kombinerede Søren Kierkegaard og World of Warcraft har arbejdet i forskellige ender af spil-branchen. Her har han fortalt vidt og bredt om at spil hverken gør folk og fæ til voldsforbrydere, autister eller tilsvarende - men derimod er en fantastisk hobby der både udvider horisonter og udvikler mennesker. Til dagligt driver Christian www.nogetomspil.dk. Har været på Eurogamer siden 2015.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading