1
Nu kommer der ekstra fart over feltet på Sonys PlayStation 4.

Snart bliver din, min og alles PlayStation 4 hurtigere. Det sker, når Sony åbner op for brug af den syvende CPU-kerne til andre end operativsystem-relaterede opgaver.

Konsollen har siden fødslen haft to ud af otte CPU-kerner reserveret operativsystemet, men det vurderer Sony ikke længere er nødvendigt, hvis man som udvikler har brug for den syvende kerne.

Dermed følger Sony i hælene på Microsoft, der tidligere på året lavede præcis samme nummer, dette for at mindske forskellen på PlayStation 4- og Xbox One-titler, der performancemæssigt har favoriseret Sonys konsol.

Det betyder dog ikke, at eksisterende spil pludselig kører bedre end tidligere. Det vil kræve, at udviklerne først frigiver en patch til spillet, så det lærer at snakke sammen med den ekstra kerne.

Overordnet set er det dog gode nyheder, som udviklerne søger stadig nye måder at presse mere performance ud af konsollerne, der allerede kæmper med at følge med PC-segmentet, hvor både CPU- og GPU-performance for længst har overhalet de nuværende konsoller.

About the author

Mark Elsberg

Mark Elsberg

Redaktør

Mark er vores inkarnerede Nintendo-mand. Nintendo Boy, driller vi ham med. Men det falder altid lidt i baggrunden, når han giver igen med sit teknologiske vokabularium og øser ud af sin viden om, hvad der egentlig er inde i Mario eller næste generations konsoller. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Flere artikler af Mark Elsberg

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.