I sidste uge inviterede tyske Roccat til showroom på gamercaféen DSRack på Frederiksberg. Den fremmødte presse fik - ud over snacks og læskedrikke en masse - mulighed for at få et sneak peak på nogle af Roccats kommende produkter. Foruden den ultra-modulære mus, Nyth, som Mads anmeldte i forrige uge, så var det den ambidekstrale Kova-mus, samt sofa-vidunderet Sova, der vakte den største interesse hos denne anmelder.

Kova

Kova er i sig selv ikke en ny tilføjelse til Roccats hardware-arsenal, men fungerer istedet som en revideret udgave af den oprindelige model fra 2010. Blandt nye features er der de 6 store makroknapper, der er blevet placeret i grupper på højre og venstre side af de to primære museknapper. Men det er ikke kun knapperne der står for listen af ændringer. Selve designet har fået sig lidt af en make-over og ud fra min korte tid med musen, synes jeg faktisk, at den ligger bedre i hånden, sammenlignet med forgængeren.

Sensoren har også fået sig en opgradering, og den nye Pro-Optic R6-model hiver DPI-niveauet fra 3.200 DPI til 7.000 DPI. Med sig bringer den også Roccats Easy-Shift[+] technologi, der hvis andvendt med et Roccat-tastatur med samme feature, giver Sova hele 22 knap-funktioner at gøre godt med. Musen fås både i sort og hvid og er udstyret med RGB-belysning. Sova rammer butikkerne til november.

1

Sova

Det absolut mest interessante stykke tech ved arrangementet, var efter min mening sofagamerens våde drøm - aka - hybridtastaturet Sova. Det skal nævnes at det var en prototype Roccat havde taget med, eftersom den færdige model først udkommer engang til foråret, 2016. Der er derfor designelementer der stadig er i gang med at blive implementeret og det endelige produkt vil således have flere features end den model jeg havde fornøjelsen af at prøve. Kort fortalt er der tale om et såkaldt "gameboard", bestående af et tenkeyless-tastatur, musemåtte samt en dejlig stor håndledstøtte - alt sammen i én samlet pakke.

2

Sova bliver tilgængelig som både mekanisk tastatur, med en række forskellige Cherry MX-taster at vælge mellem - men også som membran-tastatur med klassiske rubber dome-taster. På bagsiden af enheden er der placeret både USB- samt lyd-indgange, så det eneste kabel der er nødvendigt at forbinde til din PC, er selve kablet der følger med Sova. På prototypen var dette et fastmonteret USB-kabel på 3 meter, men jeg blev fortalt at det på den endelige udgave vil være aftageligt, så man frit kan skifte mellem kabler af forskellige længder. Det er også planen af der bag musemåtten skal placeres en ledning-holder, så musen ikke glider rundt, når man flytter rundt på Sova, hvilket nemt kunne ske fra en klassisk sofa-position.

3

For dem af jer der ikke kan udstå kabler, kommer der også en trådløs variant af Sova, engang til næste sommer. Roccat har udskudt lanceringen af den trådløse udgave, da de vil sikre sig at batteri-levetiden lever op til forbrugernes forventninger. På begge udgaver af Sova, vil det være muligt at udskifte både musemåtte-delen og håndledstøtten, til andre modeller, udstyret med andre teksturer. Det vil også være muligt at 3D-printe forskellige designs, så man kan optimere og personliggøre sin egen udgave af Sova.

Eurogamer vil selvfølgelig bringe en anmeldelse, så snart produkterne bliver lanceret.

About the author

Thomas Bornø

Thomas Bornø

Contributor

Thomas har været gamer næsten ligeså længe som han har været Thomas. Resident Evil lagde fundamentet for hans livslange fascination af zombier og Fallout cementerede hans permanente higen efter postapokalyptiske verdener. Med sin svaghed for æstetik, grafisk realisme og first-person uhygge er Thomas en dedikeret PC mand som hellere vil udforske digitale verdener end sin egen ikke-eksisterende baghave.