gw

Samfundsdigitaliseringen har ført mange goder med sig, men stiller samtidig nye krav til bekæmpelse af problemer.

Inden for underholdsningsverden er pirater et af de helt store problemer, og der er nærmest ingen ende på de fantasifulde måder firmaer prøver at bekæmpe pirateri på. Fælles for alle metoderne er, at det altid kun går ud over de legitime kunder.

Når Fallout 4 rammer gaden i butikkerne til PC, vil spillet blive begrænset til DVD, og derfor ikke rumme hele spillet. Resten skal downloades gennem Steam, så der er ikke noget med bare at smide DVD'en i drevet og hoppe ind til mutanterne.

Informationen kommer fra Bethesdas Pete Hines, der via Twitter bekræftede, at Fallout 4s fysiske version indeholder både en DVD-ROM og en Steam-nøgle.

Det er ikke usædvanligt som sådan, da mange spil i dag fylder en del og alligevel kræver store day-one-patches. Hines pointerer desuden, at konsolversionerne fås på Blu-ray, der selvfølgelig kan indeholde væsentlig mere end en DVD-ROM. Årsagen til at Fallout 4 ikke fås til Blu-ray på PC gav han bagefter: Pirater.

Hines er dog ikke ked af deres valg, for som han selv siger, så har Bethesda gjort det på mere eller mindre samme måde de sidste 10 år, og det ser ikke ud til at have holdt folk fra at købe Skyrim m.m.

Det er surt for folk med dårligt internet, men i det hele taget forstår jeg ikke denne kæmpe kamp mod pirater. Folk der ikke vil betale skal nok finde en vej udenom alligevel, også selvom det betyder de eventuelt skal vente en uge efter spillets lancering, der som bekendt finder sted den 10. november i år.

About the author

Bille Vincent Brynjolfsson

Bille Vincent Brynjolfsson

Staff Writer

Bille er computerrobot, før han er menneske. Computeren har altid været først i rækken, og den dominante spilgenre er uden tvivl RPG. Han har altid gang i mindst 5 spil på én gang, og kontakt til omverdenen er derfor begrænset. Ud over sine exceptionelle evner i engelsk sprog og fonetik, er han hardcore PC-mand, som samler alle sine ting fra scratch. Når han en sjælden gang bevæger sig udenfor, er det primært for at styrkeløfte eller for at spise. Det eneste der kan få Bille væk fra sin højtelskede computer er uden tvivl mad. Er desuden Eurogamers autoriserede dinosaurekspert.