Tearaway Unfolded - Anmeldelse

Ej, kom lige og se!

Tearaway Unfolded er umådeligt smukt at se på, men spilmekanisk en lidt tam oplevelse, der ikke formår at løfte sig til et højere niveau.

Tearaway Unfolded er en spøjs størrelse. Det er en harmløs omgang hoppen og løben imellem platform igennem baner i forskellige ret tuttenuttede udseender, med en middelmådig historie, der prøver lidt meget og formår lidt mindre, samtidig med at være et remake af en PlayStation Vita-titel fra 2013. Alligevel kan det et eller andet...

Præmissen i Tearaway Unfolded er den samme som i PS Vita-udgaven fra det herrens år 2013. Spilleren indtager rollen som The Messenger og skal, i en verden lavet af papir, aflevere en besked til spilleren, altså dig som person udenfor konsollen. Idéen er sjov, men udførelen ikke tilpas skarp til, at den fjerde væg for alvor vælter. Genistreger som Kojimas brug af Psycho Mantis i Metal Gear Solid har helt klart været inspirationskilden, men dén dartpil rammer langt ved siden af skiven.

1

Selve platformer-elementerne i Tearaway er fine nok; du skal hoppe på fjenderne, rulle under eller udenom fælderne og samle småting ind undervejs. Intet nyt under solen der, men det er godt håndværk.

Hvad der derimod er interessant ved Tearaway Unfolded er det, som også gjorde Vita-titlen til et hit. Den spændende brug af controlleren. I Vita-udgaven kunne man trykke sine fingre igennem bagsiden af Vitaen for at påvirke verdenen i spillet.

I Unfolded er der tænkt kreativt med Dualshock-controlleren istedet. Dyr og NPC'er kan fanges i controlleren og vil så, inden man slynger dem tilbage i spillet som et projektil, sidde og synge, små-pludre og hygge sig i din controller; virkelig god udnyttelse af den lille højtaler gemt i Dualshocken.

Andre udfordringer kræver, at man bruger swipe-funktionen på touchpaden eller vipper controlleren. Det er ikke alle idéerne, der er lige gennemførte, men et par enkelte fik mig til at trække på smilebåndet.

Tearaway Unfolded er et fint spil. I ordets bogstaveligste forstand. Det er pænt at se på, kan nogle pæne ting og gør absolut ingen fortræd.

2

Læg dertil, at spillet er særdeles pænt designet og får smidt en masse farver på skærmen uden at det bliver for barnligt. Når det er allerbedst, får man indtrykket af at være fanget et sted i mellem Tim Burtons uhyggelige-men-ikke-rigtige universer og Miyazakis vidunderlige eventyrfilm. Det er eventyrligt og legende uden at miste jordforbindelsen.

Tearaway Unfolded er et fint spil. I ordets bogstaveligste forstand. Det er pænt at se på, kan nogle pæne ting og gør absolut ingen fortræd. Jeg sidder dog tilbage med en følelse af, at det er et spil, der sætter sig midt i mellem to stole; det er ikke et decideret børnespil, men der sker også for lidt til, at jeg er underholdt hele vejen igennem.

3

Wow-faktoren fra diverse controller-gimmicks falmer i løbet af spillet, og til sidst er der kun selve platformingen tilbage, og her falder Tearaway Unfolded desværre lidt til jorden. Desværre, det er ellers et spil med tilpas mange sjove og krøllede idéer til, at jeg ville ønske, det var lidt bedre udført.

Tearaway Unfolded er altså fint, specielt at se på, men hverken mindre eller mere end.

Læs om vores karaktersystem

Jump to comments (0)

About the author

Christian Mogensen

Christian Mogensen

Contributor

Christian er redaktionens fagnørd som efter et universitets-speciale der kombinerede Søren Kierkegaard og World of Warcraft har arbejdet i forskellige ender af spil-branchen. Her har han fortalt vidt og bredt om at spil hverken gør folk og fæ til voldsforbrydere, autister eller tilsvarende - men derimod er en fantastisk hobby der både udvider horisonter og udvikler mennesker. Til dagligt driver Christian www.nogetomspil.dk. Har været på Eurogamer siden 2015.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading