En stor del af spils appel er eskapismen og muligheden for at gøre ting, som ikke er forsvarlige, sikre eller mulige i virkeligheden. Der er dog mange ting, som vi er i stand til i den digitale verden, som ville lette hverdagen betragteligt uden nødvendigvis at bringe vores liv og lemmer i fare. Vi har samlet en håndfuld eksempler herunder, og som altid sætter vi stor pris på, hvis du kan komme på flere i kommentarerne.

double

Double jump

Denne er nok mest forbeholdt de mere atletiske gamere, men det er under alle omstændigheder noget af et festtrick.

Evnen til at sætte af i luften til endnu et hop, midt i et hop, gør det noget nemmere f.eks. at dunke dine kammerater i ansigtet, hoppe over store vandpytter, banke på vinduet hos din larmende overbo eller gribe bryllupsbuketten foran veninderne.

Pause

pause

En tiltrængt mulighed for mange små- eller storstressede mennesker er pause-knappen. Chefen dumper 700 MB emails i din indbakke, og forventer løsninger i går.

Ungerne skriger efter en iPad, et glas vand og Ringenes Herre i fuld længde som godnathistorie. Og klokken er 21.30. Du trykker på Pause, alt fryser, du tager dig en dram og en tiltrængt lur.

Hop over cutscenes

skip

Akkurat som i spillenes verden er der masser af sekvenser i livet, vi sagtens kan være foruden, men ulig spil, er man i den benhårde virkelighed som regel nødt til bare at stå det igennem.

Men hvor ville det dog være befriende bare at kunne springe over, når kæresten siger "Vi er nødt til at tage en snak om alt det, DU gør forkert".

Eller når chefen siger "Lad os lige tale i 20 minutter mere om, hvorfor det giver synergi at touch base og cirkle tilbage til HR omkring vækstningen i Q7. Lad os buzzworde os til videndeling på tværs af guesstimater". Svigermors gode råd om opdragelsen kan også lige skippes med et enkelt klik.

Quicksave

quicksave

Så er det slut med at være en bangebuks i nogen som helst henseender. Så længe, du lige gemmer først, kan du kaste dig ud fra højhuse, bunde litervis af, hvad det skulle være, sige "Christian d. 4 var halvt mår, halvt husblas, men 100% bad ass" til historie-eksamen, og servere snotmarineret bille-filet for svigerfamilien.

Og så bare loade, når det nødvendigvis går katastrofalt galt.

Snydekoder

cheat

Der findes stort set ikke det problem, der ikke kan løses med snydekoder.

Har du ikke råd til indgangen på diskoteket, skriver du bare koden til uendelige penge, køber stedet og fyrer den næsvise dørmand som det første.

Bliver du passet op af en flok ubehagelige typer, taster du bare koden til God mode, og så kan de ellers slå sig trætte, mens du står og spiller Bee Brilliant på din smartphone.

Bliver det hele lidt kedeligt, kan du hurtigt løfte stemningen med en Big Head mode, og er du i det lumre hjørne, er det frem med nøgen-koden. Livet, som så meget andet, er meget nemmere når man kan snyde sig igennem.

About the author

Troels Sejrup Rødkjær

Troels Sejrup Rødkjær

Contributor

Troels har sovet, spist, læst og levet gaming siden hans hænder var store nok til at omklamre et gamepad, og han har aldrig siden givet slip. Han kan fare vild i sin egen lejlighed, men vækker du ham om natten, kan han tegne et ret præcist kort over Hyrule i Ocarina of Time. Han undres til stadighed over at surround sound så sjældent prioriteres i et ordentligt gamer-setup.

Flere artikler af Troels Sejrup Rødkjær

Kommentarer (2)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce