Tekst: Andréas Göransson

Oversættelse: Mark Elsberg

Alan Wake- og Max Payner-skaber Remedys nye spil Quantum Break er et ambitiøst projekt. Indtil videre har de finske udviklere holdt lav profil og kun sluppet få detaljer ud omkring spillet, der, skal man tro dem selv, kommer til at ændre måden, hvorpå vi opfatter interaktiv underholdning.

Quantum Break forsøger nemlig at fusionere TV og computerspil i en såkaldt trans-media-oplevelse. Det er en helt unik sammensmeltning, der ikke er set før, men hvor godt den fungerer i praksis, må tiden vise.

3

Det fortæller historien om Jack, ansat ved Monarch Solutions og i stand til at manipulere tid og sted. Jack er kommer i søgelyset for sin ekstraordinære evne og må derfor præstere sit ypperste, hvis han skal overleve. Det involverer blandt andet at fryse tid, slå kløfter i verden og bruge disse som skjold.

Quantum Break skildres fra to forskellige perspektiver. Spildelen, hvor man følger Jack, og tv-serien, der tager udgangspunkt i slynglerne. TV-episoderne er 22 minutter lange og filmet med rigtige skuespillere.

Derudover tager de form alt efter, hvilke valg man træffer i spillet. Remedy lover, at det skulle resultere i en unik spiloplevelse for hver enkelt spiller. Den har vi nu hørt før.

Quantum Break skildres fra to forskellige perspektiver. Spildelen, hvor man følger Jack, og tv-serien, der tager udgangspunkt i slynglerne.

2

Remedy demonstrerer for os, hvordan denne udvikling forløber. Tidligt i spillet har man valget mellem at hjælpe en aktivist og modstander af Monarch Solutions eller lade hende dø. Alt efter, hvilket valg man tager, former den efterfølgende TV-serie sig forskelligt.

Tilsvarende er overgangen mellem TV-serie og spil relativt gnidningsfri. I vores demo ser vi Jack tilfangetagen i en lastbil. Pludselig har vi selv kontrol, kan fryse tiden og undslippe bilen. Og Derfra fortsætter spillet.

1

At dømme efter vores tid med Quantum Break, har det absolut potentiale til at blive et kæmpe actionbrag, men vi er stadig ikke helt solgt på sammensmeltningen af TV-serie og spil. Lykkes det, vil det til gengæld være en enestående bedrift for Remedy og branchen.

Svaret får vi næste år, når Quantum Break udkommer den 5. april på Xbox One.