Tekst: Andréas Göransson

Oversættelse: Mark Elsberg

En af årets mest ventede udgivelser er uden tvivl Fallout 4. Vi har haft svært ved at få hænderne ned oven på annonceren ved dette års E3-messe, også selvom vi ikke blev helt blæst bagover af Bethesdas nye post-apokalypse.

Siden har det været småt med information, men ved den netop overståede Gamescom-messe fik vi lov at mærke Fallout 4 på egen krop. Her følger vores reaktioner.

1

Spillet åbner med en sjov tegneseriesekvens, der belærer spilleren om, hvor vigtigt det er at mobilisere sin indre styrke for at overkomme den farlige ødemark. Dernæst får vi på pædagogisk vis forklaret, hvordan de forskellige systemer fungerer, herunder SPECIAL-pointene og level-håndtering.

Straks herefter bliver vi taget tilbage den grusomme og barske virkelighed, komplet med levende-døde, kannibaler og deslige. Ja, Fallout 4 ligner på rigtig mange punkter sin forgænger Fallout 3 og New Vegas, men det er større og flottere end nogensinde før.

Det har rigtig nok været en del kritik af det tekniske aspekt ved grafikken, men når man først sidder med det, ligner det en million.

2

Især de flotte miljøer står ud, når man sætter sig ned med spillet. Det har rigtig nok været en del kritik af det tekniske aspekt ved grafikken, men når man først sidder med det, ligner det en million. Der går ikke mange sekunder, før jeg er i gang med at søge ødemarken tynd efter skrot og våben.

Indrømmet ser figurerne i Fallout 4 en smule mærkelige ud. Selv spillerens trofaste ven, hunden, bevæger sig akavet. Det føles i hvert fald ikke naturligt, slet ikke når man har set det imponerende arbejde, CD Projekt lagde for dagen med The Witcher 3.

3

Noget, der også slår mig, er, hvor meget man skal stirre på menuer i Fallout 4. Pip Boy'en er selvfølgelig tilbage, og selvom den er strømlinet en hel del, er der ret meget menukiggeri i spillet.

Vores tid med Fallout 4 var kort, men nok til at få et overordnet indtryk af, at Bethesdas nye spil tegner stort, men at der også skal lægges en del poleringstimer endnu, hvis det skal kunne måle sig med sin forgænger.

Fallout 4 udkommer i november måned til PC, PlayStation 4 og Xbox One.

About the author

Redaktionen

Redaktionen

Contributor