OBS. Vi gør opmærksom på, at der er spoilers i denne artikel. Læs med forsigtighed.

Enhver som forsøger at argumentere for, at spil ikke kan fremkalde en følelsesmæssig respons på linje med film, bøger og andre kunstarter, har enten spillet alt for lidt, et ønske om bare at være på tværs, eller fået sit følelsescenter ødelagt i en tragisk laboratorieulykke, som de ironisk nok ikke engang kan være kede af.

Vi andre kan fortælle, at spil ofte giver anledning til glæde, vrede, latter, og ja, tvinger selv granvoksne hårde mænd grådkvalt i knæ. Vi ser i denne artikel på en håndfuld eksempler. Der er selvfølgelig mange andre, så giv endelig jeres besyv med i kommentarerne.

Vær i øvrigt opmærksom på, at der i sagens natur forekommer mange tunge spoilers, så har du ikke spillet et givent spil fra artiklen, bør du nok hoppe den bid af artiklen over, indtil du har fået spillet det færdigt.

Final Fantasy VII

Dette spil var mange vesterlændinges indgang til genren JRPG, og samtidig til en verden af hjerte-smerte. Ca. midtvejs gør top-sjuften Sephiroth det af med Cloud's hjertenskær Aerith på bestialsk vis, ved at bore sit komisk lange sværd tværs gennem hende. Helt uforberedte så mangen en teenageknægt sit polygon-crush snigmyrdet for åben skærm, og så blev der ellers åbnet for tårekanalerne.

Verden blev aldrig den samme igen, da man siden ikke turde stole på, at ens kære ikke blot ville blive revet væk på et splitsekund, når man allermindst ventede det. En lektie, som stadig ikke forberedte en tilstrækkeligt på Game of Thrones, som om noget ville kunne.

Half Life 2 Episode 2

Det mest triste ved Half-Life-sagaen er faktisk ikke, at vi øjensynligt kan skyde en radioaktiv pind efter episode 3, men nærmere hvad der afslutter seriens hidtil sidste kapitel. Bedst som man har knyttet sig allermest, om end uden at sige et kvæk, til familien Vance, bestående af datter Alyx og farfarmand Eli, sker det utænkelige. I de sidste sekunder af Episode 2 kommer de væmmelige Advisors brasende ind og gør kort proces på Eli, som selvfølgelig lige har kaldt Gordon for sin proxy-søn og givet Alyx en varmt, faderligt knus. Lortmider.

Animal Crossing

Der er her ikke tale om selve spillet, men en historie fra det virkelige liv OM spillet. Nogle vil muligvis mene, at det er snyd og for "meta", men det er heldigvis mig der skriver artiklen, og ikke dem.

Der er blevet sået tvivl om historiens ægthed, men den er under alle omstændigheder rørende, og kan læses her. Tag hellere ekstra kleenex med.

crossing

Valiant Hearts

Det kriminelt undervurderede og ignorede spil om første verdenskrig gemmer på en rørende fortælling om en familie, og dens genvordigheder op til, og under krigen. Der er mange øjeblikke undervejs, som vil udfordre selv den mest stenhjertede, men særligt de sidste minutter, som viser patriarkens sidste gåtur mod henrettelsespladsen, og hans sidste møder med faldne venner og familiemedlemmer, er simpelthen ikke til at bære. Kom for historieundervisningen, bliv fordi du ikke vil vise dine plaskvåde øjne frem.

The Last of Us

Som med det foregående eksempel, er spillet spækket med voldsomt vedkommende øjeblikke gennem hele rejsen, og den ultra-præcise og rørende skildring af Joel's modvillige indtagelse af faderrollen sætter sig lige i hjertekulen. Netop derfor er hans sidste desperate befrielsesaktion så stærk, både i form af af adrenalin og følelses-overload.

Hvis man stadig har en snert af overskud til at føle mere efter rulleteksterne, kan man i overflod få udløb for det i DLC-pakken Left Behind, som er noget af det mest overvældende rent følelsesmæssigt, som gaming nogensinde har præsteret.

Hvilken åbenlys tåreplasker har vi i vores arrogance overset? Fortæl os det herunder.

About the author

Troels Sejrup Rødkjær

Troels Sejrup Rødkjær

Contributor

Troels har sovet, spist, læst og levet gaming siden hans hænder var store nok til at omklamre et gamepad, og han har aldrig siden givet slip. Han kan fare vild i sin egen lejlighed, men vækker du ham om natten, kan han tegne et ret præcist kort over Hyrule i Ocarina of Time. Han undres til stadighed over at surround sound så sjældent prioriteres i et ordentligt gamer-setup.

Flere artikler af Troels Sejrup Rødkjær

Kommentarer (2)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce