Lad mig starte med en indrømmelse. Jeg er 110% byggemongol. Jeg er ham, der ikke kan bygge noget som helst uden en udførlig byggevejledning ved hånden. Egentlig kunne valget ikke falde mere forkert, end da det blev til, at jeg skulle kigge på LEGO Worlds.

LEGO Worlds er ude nu i en Early Access-version og bliver af mange kaldt en potentiel Minecraft-dræber. Jeg kastede mig hovedkuls ud i dets klodsede univers for at efterprøve den tese.

Ved første øjekast synes hele konceptet med at stable klodser ovenpå hinanden i en tilfældigt genereret verden, der aldrig er ens, da også kopieret et eller andet velkendt sted fra. Hvor mon det kan være, at jeg før har oplevet, at mit byggehandicap har hæmmet mig i at være med til den kreative byggeleg med de andre børn. Åh ja. Minecraft.

1

Lad mig med det samme slå fast med syvtommer søm, LEGO Worlds og Minecraft vil blive sammenlignet fra nu og til amen i kirken, men det mener jeg, er forkert. Det svarer til at sammenligne et æble med en pære. Enten kan man lide det ene, eller også er man mere til det andet. Bevares, der er tale om to frugter, men herefter er der flere forskelligheder end sammenligneligheder. Min klare pointe herfra skal lyde, at LEGO Worlds og Minecraft er to vidt forskellige spil, der går i to lige så forskellige retninger.

Grafikken i LEGO Worlds er til dato det flotteste i et LEGO-spil. Farverne og den enorme verden, der skriger på at blive udforsket, er virkelig flot at se på. Det er sjovt bare at rende rundt og udforske. Som ting efterhånden bliver opdaget, og fjender bliver tæsket og lagt i graven, optjenes der små mønter, som kan bruges som valuta til at hidkalde sig alle de ting, man måtte have sat sin fine LEGO-mås på.

Uden at tærske langhalm på en diskussion, der sikkert allerede florerer andre steder, er den største forskel på LEGO Worlds og Minecraft, for mig at se, at der i Minecraft skal bygges med enkelte klodser, hvor der i LEGO Worlds skal bygges med LEGO-klodser, forstået på den måde, at der kan bygges hele bygninger på én gang.

Det er selvfølgelig umuligt at spå om, hvorvidt LEGO Worlds vil nappe af Minecrafts 100 millioner brugere, ligesom det er svært at spå, hvordan fremtidens historie om LEGO Worlds vil blive fortalt.

2

Med kirurgisk præcision kan man sidde og banke klodser sammen i LEGO Digital Designer for herefter at sætte bygningen op i en byge af klodser, der skydes ud af LEGO-mandens kanon og placeres lige for øjnene af dig. Det er intet mindre end genialt at se på.

Der er heste, både, biler, motorcykler, flyvere, helikoptere, ja, sågar drager, og sikkert et hav af ting, som jeg ikke har fået øje på endnu. Det har været umuligt for mig ikke at være bare en smule imponeret over mængden af indhold, der allerede er tilstede i dette alligevel ufærdige spil.

Det er selvfølgelig umuligt at spå om, hvorvidt LEGO Worlds vil nappe af Minecrafts 100 millioner brugere, ligesom det er svært at spå, hvordan fremtidens historie om LEGO Worlds vil blive fortalt. Men det er ikke svært at få øje på det enorme potentiale og kæmpemæssige katalog af mulige og umulige tilføjelser, som LEGO Worlds kan bringe til bordet.

3

Hvis Traveller's Tales spiller deres kort rigtigt ved at holde LEGO Worlds fri for mikrotransaktioner, samt skammelige DLC-tilføjelser som det er blevet set i blandt andet The Sims, så vil jeg på forhånd gerne lægge hovedet på blokken og berette, at hvis nogen skal kunne tage kampen op med Minecraft, så bliver det LEGO Worlds.

Opfordringen herfra skal lyde, at LEGO Worlds er et spil, der skal holdes øje med. Er du i forvejen til Minecraft, eller har du en kærlighed for de små LEGO-klodser, og kan du godt lide at udforske en uendelig stor verden, så skylder du et kig forbi LEGO Worlds, også selvom det endnu er i Early Access.

I LEGO's univers er der plads til alle, store som små, og der er garanti for en spændende rejse. Vi ses under træet og til højre, hvor jeg fortsætter med at bygge min LEGO-bolig med de blå og gule blomster.

About the author

Morten Jansen

Morten Jansen

Contributor

Morten er redaktionens svar på en ægte Rambo. Han har været udsendt til krigshelvede i det varme Mellemøsten blot for at vende hjem til Danmark og bruge sine sparepenge på et monster af en PC. Mortens ører er tunet helt ind på, hvordan rigtige våben skal lyde, og, nej, det er ikke som papkasser der støder ind i hinanden. Den store kærlighed hedder PS4 og Xbox One, men ikke nødvendigvis i dén rækkefølge, det kommer meget an på dagsformen. Er muligvis den eneste i verden med en tilsluttet Kinect.