Er du typen, der ikke kan få knapper nok på din mus? I så fald ringer der nok en klokke, når du læser navnet 'Naga'. Razers MMO-mus har længe stået som et oplagt valg for folk med makrotendenser og hang til spil, hvor multitasking er i centrum. Den nye Naga Hex V2 er dog, ligesom den oprindelige Hex, designet til MOBA-spillerne, hvor 12 knapper måske er for meget af det gode.

Design og features

Hex V2 er derfor udstyret med 7 knapper, der som tal på en urskive, er placeret rundt om en cirkulær tommelfinger-støtte i skridsikker gummi. Hvorfor der lige er syv knapper - og ikke seks som titlen 'Hex' ellers ville lægge op til - vides ikke, men det er heller ikke super essentielt i praksis.

2

Musen gør brug af Razers efterhånden velkendte mat-sorte tekstur, der står for at dække størstedelen af Nagas overflade. Modsat modeller som Diamondback og Orochi, så er Naga en højrehåndsmus, hvilket tydeligt er markeret af de 7 ikoniske, mekaniske knapper, der udgør et regulært kontrolpanel for brugeren. Ud over disse knapper byder Naga Hex V2 ind med yderligere 7 knapper, der er udgjort af de to primære højre- og ventre-knapper, scrollhjulet, der både kan klikkes ned og tiltes til højre og venstre. Til sidst finder vi to knapper oppe bag scrollhjulet, der står for at regulere musens DPI-niveau op og ned.

På højre side af musen er der integreret en flade i skridsikker gummitekstur, der skal sørge for et forbedret greb, når nu den venstre side er fuldt optaget med knapper. På undersiden af musen er der placeret tre glide-puder, der omringer den centralt placerede 5G-lasersensor, der kan brages helt op på 16000 DPI, med 1000Hz ultrapolling.

1

Musen er overraskende behagelig at bruge, selv ved lange sessioner. Konstruktionen er både højere og bredere end andre store mus - eksempelvis Razers egen Deathadder - hvilket betyder et forbedret greb, men også at den er mere klodset at smide rundt med i en hurtig vending. På trods af dette, så er Hex V2 en del mere alsidig end Naga Chroma, der med sine 12 knapper, i min optik, ikke egnede sig særlig godt til mere intense twitch-orienterede genrer, som eksempel First Person Shooters, da man nemt kunne komme til at aktivere en eller flere af knapperne ved et uheld. Hex V2 kommer dette problem til livs eftersom man nu har en centeret hvileposition, mellem knapperne, at arbejde ud fra.

Software

Det kommer næppe som den store overraskelse at vi finder Synapse 2.0 ved roret, når det kommer til at tæmme og konfigurere Naga Hex V2s mange knapper. Via Razers software suite kan man - ud over at specificere hvilken funktion de forskellige knapper skal stå for - indstille musens LED-lys i alle chromaens farver. Ja, selvom denne mus ikke bærer 'Chroma' i sin titel, så er den som alle andre nyere Razer produkter også i stand til at benytte sig af de 16,8 millioner farver som RGB-belsyning byder ind med. Og disse kan traditionen tro også sættes til at lyse i specielle effekt-mønstre. Af andre muligheder, kan man justere DPI-niveauet (helt ned til trin af 1 DPI) og bestemme hvor mange trin man ønsker musen skal skulle ligge inde med.

6

Ydermere har man også mulighed for at gemme sine indstillinger på forskellige profiler, der gør det nemmere at skifte imellem forskellige spil, uden at skulle til at ændre de forskellige indstillinger hver eneste gang. Disse profiler kan også gemmes på Razers Cloud service, så de kan hentes ned senere på en anden mus. Til sidst er det med Naga Chroma muligt at gøre brug af et in-game overlay, der lader dig indstille musens funktioner uden at skulle Alt-Tabbe ud af spillet. Naga Hex V2 kommer fra fabrikken udstyret med en række lyd og knap-profiler, der kan bruges til en lang række af de mest populære spil - heriblandt League of Legends, DOTA 2 og Overwatch.

3

Konklusion

Naga Hex V2 er for mig en forbedret og mere alsidig udgave, ikke blot af sin forgænger, men også i forhold til Naga Chroma. Med mindre man ikke kan leve uden de 12 side-knapper denne model er udstyret med, så ser jeg ingen grund til at vælge den over Naga Hex V2, der føles mere intuitiv at bruge, over en række forskellige spil-genrer, med knapper der er langt nemmere at differentiere fra hinanden. Byggekvaliteten er som altid høj, igen med en forbedret komfort som resultat af et redesignet side-panel.

Synapse 2.0s mange lysfunktioner kommer med denne mus til sin ret, da de mange knapper for stor gavn af visuelle indikationer der indikerer hvornår evner og cooldowns igen er klar til brug. Jeg vil personligt altid fortrække en optisk sensor, men mine møder med Razers 5G sensor har nu alligevel været positive. I sidste ende er Naga Hex V2 et oplagt valg, hvis du går og leder efter en dedikeret MOBA-mus, der også kan bruges til andre opgaver.

Du kan læse de komplette specifikationer for Naga Hex V2 på Razers hjemmeside.

About the author

Thomas Bornø

Thomas Bornø

Contributor

Thomas har været gamer næsten ligeså længe som han har været Thomas. Resident Evil lagde fundamentet for hans livslange fascination af zombier og Fallout cementerede hans permanente higen efter postapokalyptiske verdener. Med sin svaghed for æstetik, grafisk realisme og first-person uhygge er Thomas en dedikeret PC mand som hellere vil udforske digitale verdener end sin egen ikke-eksisterende baghave.

Flere artikler af Thomas Bornø

Kommentarer (1)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce