Razer BlackWidow X Chroma - Anmeldelse

Den sorte enkes nye klæder

Razers flagskibs-tastatur, den sorte enke, aka BlackWidow, har gennem årende set sin del af iterationer, der både har dækket over forskellige udformninger, tilføjelsen af RGB og senest med deres nye "X"-model; et ny kabinet i metal. For under overfladen er der i virkeligheden tale om et BlackWidow Chroma, nu bare i metal og uden USB pass-through som man normalt finder på de ældre BlackWidow-modeller. Ideen er at barbere lidt af prisen af, for dem der alligevel ikke benytter sig af denne feature samtidig med at brugeren får et mere robust og holdbart produkt.

3

Æstetisk er der som sædvanligt tale om en utrolig tilfredsstillende enhed - præcis som jeg ville forvente af et Razer-produkt. Den nye metalliske face plate betyder at tastaturet står solidt placeret på sit underlag samtidig med at det føles robust med en kølig og klar overflade, der ikke viser fingeraftryk. Bunden af ​​tastaturet er udstyret med fem små skridtsikre gummipuder samt to fødder der gør det muligt at justere højden.

Tastaturet findes både i en normal full-size-udgave, en tenkeyless-variant samt en full size, bare med en række af dedikerede makro-taster. Vanen tro har man mulighed for at vælge imellem Razers patenterede grønne eller orange taster - hvoraf de grønne er mere støjende, som man kender det fra Cherry MX Blue, mens de orange Stealth-varianter fungerer mere som de lydløse MX Browns og Reds.

Hvilke taster der er de bedste findes der selvsagt ikke noget endeligt svar på, men fortrækker du Cerrys MX frem for Razers taster, på trods af at sidstnævnte har kortere aktiveringspunkter og længere levetid, så går der ikke længe før det er muligt at få sit BlackWidow udstyret med Cherry MX Blue-varianter. Min test-sample er udstyret med Razers grønne taster og selvom jeg ikke bryder mig om mekaniske tastaturer, sådan helt overordnet set, så fortrækker jeg nu alligevel altid de mere stille stealth-taster, om der så er tale om Razer eller Cherry.

2

Med Chroma i titlen er der selvfølgelig tale om et produkt der er undelagt RGB-belysning. Styringen af denne belysning sker via Razers Synapse 2.0, der stadig står som et af mine absolut favorit-programmer, når det kommer til periferi-software. Layoutet er minimalistisk, simpelt og ekstremt nemt at overskue og arbejde med. Fra Synapses interface kan man frit indstille sine taster til at lyse i hele 16,8 millioner farver. Lys-effekter som Wave, Breathe, Reactive, Static og mange flere lader dig personligøre dit farve-layout i et utal af variationer, hvor kun fanasien sætter grænserne.

Synapse handler dog ikke kun om farver - det er nemlig også muligt at tildele makrogenveje til samtlige af BlackWidows taster. På modellen med dedikerede makro-knapper har man selvfølgelig flere af slagsen at lege med, men til de varianter der ikke er udstyret med disse, er det en velkommen feature, at man frit kan vælge mellem de traditionelle taster til at klare det beskidte makro-arbejde.

1

Konklusion

Der er ikke meget nyt under solen på Razers nye BlackWidow X Chroma - men det behøver der måske i virkeligheden heller ikke at være? Det er mere et tilfælde af re-design frem for innovation og selvom jeg personligt mener det er ærgeligt at Razer har valgt at skrotte USB pass-through, så er det ikke noget der bør afholde folk fra at anskaffe sig dette tastatur. Mit største savn må være dedikerede medieknapper og volume-hjul, som jeg personligt elsker på alle typer tastaturer, da jeg hurtig bliver træt af, første at skulle holde funktions-tasten nede før at jeg kan styre mine medie-indstiller via "F"-tasterne.

Men hvad BlackWidow X mangler på denne front, henter det ind rent visuelt. Razers sorte enke er for mig stadig et af de mest æstetisk tilfredsstillende tastaturer på markedet, både i forhold til design, men også baggrundsbelysningen, der fremstår utrolig klar og skarp i forhold til tidligere udgaver af BlackWidow, eftersom at tasterne er blottet, uden nogen plastikplade til at skærme for de bagvedliggende LED-lys. Jeg har testet tastaturet med spil i en række forskellige genrer og selvom det ikke lægger sig op af en specifik genre, så præsterer det overordnet tilfredsstillende - og dette set i lyset af at jeg ikke bryder mig om mekaniske tastaturer. "X" er ikke en revolution af BlackWidow som vi kender det, men i stedet en nyfortolkning af en klassiker, der i det store hele gør hvad man ville forvente af et gaming-tastatur anno 2016.

Du kan læse de komplette specifikationer for BlackWidow X Chroma på Razers hjemmeside.

Læs om vores karaktersystem

Jump to comments (0)

About the author

Thomas Bornø

Thomas Bornø

Contributor

Thomas har været gamer næsten ligeså længe som han har været Thomas. Resident Evil lagde fundamentet for hans livslange fascination af zombier og Fallout cementerede hans permanente higen efter postapokalyptiske verdener. Med sin svaghed for æstetik, grafisk realisme og first-person uhygge er Thomas en dedikeret PC mand som hellere vil udforske digitale verdener end sin egen ikke-eksisterende baghave.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading