Vi skal i dag se nærmere på den nyeste udgave af Corsairs berygtede K70 - et mekanisk tastatur, der siden sin første udgave, tilbage i 2013, af mange er blevet hyldet som et af de absolut bedste på markedet. Som de fleste andre producenter, så byder disse årlige revisioner af tidligere produkter sjældent på de store innovative tiltag, men er i stedet blot blevet underlagt forskellige kosmetiske ændrigner. K70 RGB RapidFire ligner også sin forgænger til forveksling, men der er nyt at finde under tasterne - eller retter i tasterne. Dette er nemlig det første tastatur i verden der gør brug af Cherrys splinternye MX Speed-taster, der har et aktiveringspunkt på bare 1,2mm sat overfor de 2mm som de andre MX-taster byder på.

2

På overfladen er der altså tale om et identisk layout, med den eneste forskel værende en ny bredere font på tasterne, der resulterer i at mere af baggrundsbelysningen for lov at skinne igennem. Tastaturet er stadig bygget op i et "åbent" kabinet, der får tasterne til at se ud som om at de svæver over den underliggende face plate, der er udført i børstet aluminium. Øverst til højre ser vi K70s dedikerede medie-knapper, der lader dig afspille, pause og hoppe frem og tilbage mellem forskellige mediefiler.

Over disse finder vi et integreret scrollhjul i metal, der styrer dit systems primære volume-niveau. Der er også en knap til at sætte tastaturet i Gaming-mode, hvor en række taster, heriblandt Windows-tasten vil blive låst, for at forhindre uønskede handlinger mens man er midt i et spil. Selvfølgelig er der også en belysnings-tast, der via fire trin lader dig diktere hvor kraftigt du ønsker at bagrundsbelysningen skal skinne - eller om det i stedet skal være slukket.

6

På bagsiden, centreret på midten af tastaturet, bliver man mødt af et tykt vævet USB-kabel, der huser både strømtilførsel samt USB-pass through. Det er ikke det mest diskrete kabel, men tykkelsen er til at leve med, når man tænker på at man har en USB-indgang på tastaturet at gøre brug af - eksempelvis til en trådløse dongle til sin mus eller headset. Jeg havde gerne set at der havde været implementeret to af disse, men én er alt andet lige bedre end ingen.

Der er også en såkaldt report-rate-slider at finde, hvor man kan indstille K70s polling rate i fire trin, den sidste værende BIOS-mode, der sikrer dig at tastaturet vil fungere i enhver BIOS, uden at kompatibilitetsproblemer vil opstå. Sammen med K70 RapidFire følger der også en aftagelig håndledsstøtte med, der nemt kan sættes på og tages af, via en klik-mekaniske. Håndledsstøtten er belagt med en blød og skridsikker tekstur, og føles utrolig behagelig i brug.

5

Men det er som tidligere nævnt de nye MX Speed-taster der er det mest spændende aspekt ved denne nye udgave af Corsairs K70. Cherrys forskellige MX-taster er kendetegnet ved at have forskellige farver, der repræsenterer deres individuelle unikke egenskaber - de nye Speed-varianter er her ingen undtagelse og har således fået tildelt sig en afdæmpet metallisk grå nuance. Deres selling point er den formindskede afstand det tager før at de registrerer en aktivering - 40% mindre for at være præcis.

Forskellen på 2mm og 1,2mm virker måske ikke som den største forskel, men i praksis oplevede jeg faktisk at den kortere aktiveringsafstand var tydelig mærkbar, både ved skrivearbejde, men i særdeleshed når det kom til spil-brug. Som udgangspunkt er WASD-tasterne og Space-tasten belagt med en nubret tekstur, der gør dem nemme at finde, uden at man behøver at kigge væk fra skærmen, samtidig med at de "låser" ens fingre der hvor man vil have dem, selv når adrenalinen begynder at pulse. Der følger også et ekstra set taster med i grå, der giver dig en yderligere visuel indikator at arbejde med og blandt disse ekstra-taster er der også et sæt QWERDF-taster til MOBA-folket.

Med frygten for at lyde som et slidt ekko, vil jeg alligevel, for god ordens skyld nævne, at jeg ikke er tilhænger af mekaniske tastaturer, men a K70 RGB RapidFire alligevel vakte en interesse, da jeg ikke før har prøvet at min spil-avatar reagerede med en så øjeblikkelig feedback på mine tastetryk. Tasternes lyd-niveau er stadig for højt for mine sarte membran-tilvendte ører, men er stadig langt bedre en hos tastaturer der er udstyret med MX Blue-taster. Til sammenligning befinder de nye MX Speed-varianter sig i et mellemleje, hvor de laver mere lyd en MX Red, men uden at gå i skrivemaskine-mode som de blå.

3

Corsairs Utility Engine (CUE) er programmet der lader dig lege alle K70s features. Det er en software suite der tidligere har modtaget kritik for at være for indviklet af bruge i forhold til eksempelvis Razer og Logitechs periferi-programmer. Heldigvis har CUE modtaget en del opdateringer gennem årene, der har gjort programmet en del mere inituativt at benytte sig af. Der er stadig plads til forbedringer, da jeg stadig ikke mener at det er helt oppe og ringe sammen med de to førnævnte programmer.

Men når man først har vænnet sig til layoutet så ligger CUE inde med et hav af muligheder for dig som bruger, som man også burde forvente fra et firma af Corsairs kaliber. Som vi så det hos Razers BlackWidow X Chroma, der heller ikke er udstyret med dedikerede makro-taster, så er det også hér muligt at bruge samtlige af K70s taster som makrotaster og gemme disse på forskellige spil-profiler på tastaturets interne hukommelse.

Og så er der selvfølgelig også bagrundsbelysningen, der kan konfigureres på et utal af måder, med forskellige effekter, der ligesom de forskellige makros, også kan lagres på tastatures hukommelse. Kvaliteten af belysningen på K70 RapidFire befinder sig i den absolutte elite af hvad jeg har oplevet. Farverne er utrolig levende og klare og manglen på en hvid baggrundsplade betyder at de forskellige taster fremstår mere isolerede.

4

Konklusion

K70 RGB RapidFire, er i min anti-mekaniske optik, det mest gennemførte af slagsen jeg endnu har prøvet. Det er ikke kun de nye Speed-taster, der imponerede mig med deres lynhurtigere reaktionstid, der løfter dette tastatur til denne status. Det er i lige så høj grad de mange features og små detaljer, der når samlet på denne måde, resulterer i et produkt, der i dén grad hæver standarden og krydser alle punkter på ønskelisten af.

Inklusionen af USB pass through, en sektion med dedikerede medieknapper, den aftagelige håndledsstøtte og de teksturerede WASD-taster, for ikke at nævne det ekstra sæt i grå der følger med i købet, vidner om Corsairs sans for hvad der skal til for at tilfredsstille selv den med kræsne forbruger. At designet og kvaliteten af tastaturets materialer og generelle konstruktion også er en fryd for dine øjne såvel som hænder, placerer for mig dette tastatur som "the one to beat" blandt mekaniske tastaturer. Det er måske ikke det mest optimale tastatur til skrivearbejde, men til gaming-brug, i det mekaniske segment, er det svært at modargumentere K70 RapidFires tårnhøje niveau.

Du kan læse de komplette specifikationer for K70 RGB RapidFire på Corsairs hjemmeside.

9

About the author

Thomas Bornø

Thomas Bornø

Contributor

Thomas har været gamer næsten ligeså længe som han har været Thomas. Resident Evil lagde fundamentet for hans livslange fascination af zombier og Fallout cementerede hans permanente higen efter postapokalyptiske verdener. Med sin svaghed for æstetik, grafisk realisme og first-person uhygge er Thomas en dedikeret PC mand som hellere vil udforske digitale verdener end sin egen ikke-eksisterende baghave.