Text: Adam Holmberg (EG SE)

Oversættelse: Mark Elsberg

Udenpå er jeg rolig, men indvendigt skriger jeg af begejstring. Jeg er Geralt, og jeg befinder mig i landsbyen White Orchard, der engang tilhørte Temeria, men nu er underlagt Nilfgaard. Jeg stryger ind på den nærmeste kro, hvor bestyreren er i færd med at tage Temerias våbenskjold ned fra væggen, det flotte guldbelagte med liljerne. Indbyggerne er vrede, bange og frustrerede.

Sporene førte hertil, White Orchard. Jeg leder efter en tidligere bekendt. Jeg spørger de lokale, om de har set vedkommende, men får intet svar. De kalder mig en mutant, en freak. Tonen får dog en anden lyd, straks jeg tager magi i brug. Axil er en magisk kraft, der gør mig i stand til at læse andres tanker og manipulere deres tale. Kvinden, jeg leder efter, har været her, og befinder sig nu i en fæstning nord for byen.

3

Jeg styrer Geralt i retning af stien langs floden. Jeg rider på min hest, Roach, mens jeg spejder rundt i terrænet. Spillets verden er mageløs. Gyldenbrune marker afløses af frodige skove, der bringes til live af den raslende vind. En flok dådyr flygter, da jeg nærmer mig, velvidende at jeg udgør en trussel for deres eksistens. Alt emmer af liv. Længere borte spotter jeg en vindmølle, på den anden side af højderyggen. Jeg burde give den et besøg.

Men noget andet fanger min interesse. På mini-mappet i hjørnet ser jeg et lille udråbstegn. En opgave venter mig nær en skovhytte ved floden. En ældre dame står udefra og kigger mistænkeligt ind. Jeg spørger hende, hvad der foregår. Hun er opstemt, manden i hytten har stjålet hendes stegepande. Jeg griner for mig selv, men tilbyder alligevel at hjælpe.

Jeg påtrænger mig adgang til hytten ved hjælp af magien Aard, der nærmest flår døren i stykker. Indenfor venter ikke den fetch-quest, jeg havde troet, men noget meget mere interessant. I hjørnet ligger en død mand, mens iturevne og forkullede dokumenter er spredt ud over hele pejsen. Jeg bruger min Witcher-sans til at spotte øvrige interessante ting i lokalet, alt imens min hjerne kredser omkring, hvad der mon er foregået her. Hele situationen er et glimrende eksempel på, hvordan The Witcher 3 bygger sin åbne verden op. Den er ikke bare en tjekliste, der skal overstås, men alle små mysterier, der skal opklares.

Det overraskede mig positivt, hvor nemt det er at blive afledt i The Witcher 3. Uanset hvor jeg gik hen, var der noget at opdage.

1

Det samme gør sig gældende i de øvrige side-quests, jeg støder på. En anden mission går ud på finde og straffe den gerningsmand, der har brændt byens smedje ned. Umiddelbart tænker jeg, at det er smeden, der er den forurettede, men verden er ikke så sort/hvid i The Witcher. Snart er forbryderen hængt, og jeg spørger mig selv, om det var det rigtige, jeg gjorde.

Jeg havde kun et par timer i The Witcher 3's selskab, men lærte meget. Det vakkelvorne kampsystem stod meget skarpere og dynamisk end ved tidligere fremvisninger, især når flere fjender er omkring Geralt. Derudover var jægermissionerne overraskende sjove. Jeg fik lov at jage den store ørn, som også er blevet fremvist tidligere. Men det var en langt mere avanceret proces her. Først skulle dens gemmested findes, med hjælp fra lokale i området, dernæst en fælde forberedes og sidst, men ikke mindst, slaget slås. Det var en hård kamp, men jeg vandt.

Jeg kunne skrive stolpe op og stolpe ned om spillets verden, hvor levende og alsidigt det virker. En senere sekvens, jeg fik lov til at spille, var sat i et islandskab med gletchere og deslige. Spillets forskellige regioner har hver deres tema, og det gør det spændende at udforske. Det overraskede mig positivt, hvor nemt det er at blive afledt i The Witcher 3. Uanset hvor jeg gik hen, var der noget at opdage.

2

Når det er sagt, kan man godt se, at spillet endnu har lidt vej til at være helt færdigt. Foruden diverse bugs oplevede jeg et crash af spillet, så beslutningen om at udsætte spillet til maj var helt sikkert velovervejet. Tilbage står, at The Witcher 3 er et rigtig ambitiøst projekt, og når udviklerne i mål, kan det sagtens ende som kandidat til årets spil.

The Witcher 3: Wild Hunt udkommer den 19. maj til PC, PlayStation 4 og Xbox One.