Mario Party 10 - Anmeldelse

Festen er slut før den er begyndt

Mario Party 10 er velkendt territorie for fans af serien. Momentært underholdende uden for alvor at skubbe til taget.

Mario Party er en spøjs spilserie, der, måske mere end nogen anden serie, er både elsket og hadet. Elsket for de hyggelige stunder med familien, som mange af os kan huske, hvor man sad rundt om CRT-fjernsynet med sin fjollede Nintendo 64-controller og udkæmpede drabelige brætspilslag med sine yndlings Mario-figurer.

Hadet fordi selvsamme brætspil var proppet med mildest talt elendige minispil og fuldstændige tilfældige sekvenser, hvor spillet pludselig stjæler alle de skatte, man har indtjent, og vilkårligt synes at vælge en vinder. Aldrig har jeg været så vred på et spil, som da Bowser stjal alle mine stjerner tilbage i sidste årtusinde...

Nu er Mario Party 10 lige på trapperne og selvom udviklerne Nd Cube har formået at gøre de rædselsfulde minispil lidt sjovere og funktionelle, er spillet stadig ikke godt i ordets egentlige betydning.

4

Der kan bestemt være mange sjove momenter at finde i kampen mod venner og familie, men Mario Party 10 er så overfladisk en oplevelse, at det aldrig bliver andet end en potentiel hyggelig oplevelse. Der er simpelthen ikke specielt meget "spil" at komme efter - og selv efter 10 udgivelser har Nintendo stadig ikke formået at rette op på dette grundlæggende problem.

Mario Party 10 bibeholder nogle af de rædselsfulde elementer fra Mario Party 9, primært det irriterende køretøjssystem, der binder spillere sammen, men markerer dog trods alt et begrænset skridt i den rigtige retning for serien. Der er bare ikke ret meget nyt at komme efter, så hvis du tidligere har prøvet et Mario Party-spil, vil du med 99% sikkerhed vide, hvorvidt du er interesseret i Mario Party 10.

Den store forbedring ligger i spillets visuelle side, der virkelig har fået en overhaling. Banerne er farverige, og spillet ligner næsten de store Nintendo-titler, såsom Super Mario World og Mario Kart. Det er et vigtigt løft for serien, men er i sidste ende bare glasur på en desværre noget tør kage.

Der kan bestemt være mange sjove momenter at finde i kampen mod venner og familie, men Mario Party 10 er så overfladisk en oplevelse, at det aldrig bliver andet end en potentiel hyggelig oplevelse.

1

De forskellige minispil, der er i centrum for serien, er denne gang faktisk ret gode - i alle tilfælde sammenlignet med tidligere udgivelser. Der er en god variation i de mange spil, der går fra retro-platformere til mere timingbaserede spil og de er alle forholdsvis velfungerende og underholdende.

Der er også en helt ny spilfunktion kaldet Bowser Party, hvor de fire helte skal flygte fra den gigantiske Bowser, der langsomt haler ind på dem. De fire helte bruger Wiimotes, mens Bowser får lov til at lege med Wii U's store Gamepad. Idéen er ganske fin og giver en god afveksling fra de normale baner, men mange af minispillene er decideret ubalancerede og giver enten en stor fordel til spillerne eller Bowser.

Af uransagelige årsager har udviklerne Nd Cube, der overtog serien fra Hudson, fastholdt det underlige transportsystem, hvor man i samlet flok kører rundt i en bil eller et andet mere eller mindre fjollet køretøj. Det fjerner nogle af de tilfældige scenarier ved at alle i bund og grund oplever det samme, men gør også spillet temmelig kedeligt og ensformigt. Selvom tidligere Mario Party-spil kunne føles direkte sadistiske i deres kaotiske og tilfældige destruktion af spillerens hårdt tilkæmpede point, føles Mario Party 10 til sammenligning bare en smule meningsløst og trist.

2

Samtidig er Mario Party 10 også en langt mere strømlinet og kort oplevelse end nogle af sine forgængere, hvor vanvittige 50-turs spil sagtens kunne tage 3-4 timer. Banerne i Mario Party 10 tager ca. 30 minutter at spille igennem, og selvom det er langt mere humant, fjerner det også fuldstændig seriens tidligere galskab.

Derfor er Mario Party 10 et meget underligt spil. På den ene side har udviklerne formået at tæmme meget af den galskab, man egentligt troede, at man afskyede, men i fraværet af galskab er kedsomheden trådt ind som en langt farligere modstander. Det er simpelthen ikke særlig sjovt at spille Mario Party 10 - og hvad er spil hvis ikke underholdning?

Mario Party 10 blev anmeldt på Wii U. Spillet er ude nu.

Læs om vores karaktersystem

Jump to comments (2)

About the author

Johannes Wørts

Johannes Wørts

Contributor

Johannes sprang let og elegant ungdommen over, for i stedet at blive en gammel og sur mand. Få ting kan dog bringe en smule glæde til hans kolde hjerte, især nørdede rollespil fra PC’ens guldalder i 90’erne, japansk gøgl og omfattende doser fodbold. Når han ikke klikker på dværge, svælger i japansk melodrama og forsøger at føre Aston Villa til europæiske triumfer, overvejer Johannes ofte livets helt store spørgsmål - er Wind Waker eller Morrowind tidernes bedste spil?

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading