Razer Leviathan - Anmeldelse

Kompakt lydsystem leverer biografoplevelse i miniformat

Det er tid til at se nærmere på endnu et førstegangsforsøg fra Razer, der fra en fortid der mest omhandlede mus, tastaturer og headsets, tilsyneladende har sat sig for at gøre sig gældende inden for alle tænkelige facetter af gaming-tilbehør. Indtil videre er de mildest talt sluppet rigtig godt afsted med deres mission om at favne bredt, deres Atrox og Seirēn som pragteksempler på, at det kan betale sig at søge nye græsgange, så længe man ved hvad man laver. Turen er denne gang kommet til Leviathan - Razers første lydsystem - bestående af en sound bar og subwoofer-combo, der lover 5.1 surround sound til stuen eller værelset.

Design og features

Razer-looket er ikke til at tage fejl af, selv hvis man ser bort fra det centralt-placerede slange-logo der er at finde på Leviathans sound bar. Heldigvis er der ikke nogle gift-grønne accenter at finde nogle steder på enheden - en tendens der bliver mere og mere normal blandt Razers nyere produkter - og et tiltag jeg mener klæder brandet som helhed utrolig godt.

Selve sound bar-elementet måler 50 cm i bredden, 10cm i højden og 7 i dybden og bliver leveret med to forskellige sæt af fødder - ét der får enheden til at pege horisontalt og ét der får den til at tilte nogle grader op. Alternativt kan man benytte sig af de bagvendte beslag og montere den på væggen, under TV'et eller andre steder man kun have lyst til. Øverst, centralt på Leviathans sound bar, finder vi on/off-knappen samt anlæggets forskellige kontrol-features. Den første knap cirkulerer mellem input-mulighederne, hvor valget står mellem 3,5mm minijack, optisk kabel, eller Bluetooth. Det er altså blandt andet muligt at bruge sit Leviathan-setup trådløst, til at spille musik via sin smartphone, tablet eller lignende. Næste knap er Bluetooth-parringsknappen, der holdes inde i et par sekunder når du vil koble anlægget med en anden Bluetooth-enhed.

2

På næste plads finder vi Dolby-knappen, der når tændt, aktiverer henholdsvis Dolby Virtual Speaker, Dolby Digital og Dolby Pro Logic II, der tager lydkilden og transformerer den om til en syntetisk 5.1 surround sound, der giver en 3D-fornemmelse, sat overfor den stereo-lyd Leviathan ellers gør brug af. Næste knap står enhedens mute-funktion og næste igen for at skifte mellem de tre lydsignaturer, bestående af Spil, Film og Musik. Afslutningsvis finder vi to knapper der styrer volume-op og volume-ned.

Hvis vi flytter fokus til Leviathans subwoofer, så er der tale om en lidt atypisk størrelse - både rent fysisk, da den er yderst kompakt i sine dimensioner, men også hvis vi kigger på designet, da symmetrisk og deler ligheder med en forvokset mekanisk keyboard-tast. Selve bass-driveren samt enhedens "blæsehul" er desuden nedadvendt og udefra er subwooferen altså identisk, set fra alle sider.

Rent teknisk har vi på subwooferen at gøre med en 5.25" driver, med et samlet output på 30W der rammer en frekvens-respons mellem 20 og 180Hz. Kigger vi på anlæggets sound bar, så består den af to full range speakers på 2,5" til mellemtonerne, samt to Tweeter-drivere på 0,74" der står for at levere diskant. Disse dækker et spektrum der spænder mellem 180Hz og 20KHz.

3

Lyd

På trods af at Leviathan leverer en på samme tid kystalklar og bulrende tung lydoplevelse, vil jeg med det samme slå fast at det ikke kommer i nærheden af at føles som ægte 5.1 surround sound. Det er selvfølgelig også en indlysende pointe, da intet soundbar, setup af åbenlyse grunde, kan producere den samme effekt som fem separate højtalere. Grunden til at jeg så nævner det, er for at kommenterer på den fantastiske 3D-effekt som Leviathan alligevel formår at levere.

Når brugt sammen med enten film, spil, eller musik, producerer anlægget ganske enkelt en biografoplevelse i miniformat, på trods at sin kompakte natur og den symetriske, nedadvendte woofer sparker hårdere end hvad jeg havde troet muligt. I det hele taget er jeg overrasket over hvor afbalanceret og afstemt lyden er og Leviathan formår virkelig at fylde et rum ud - værende det stue eller værelse. Det var en fornøjelse at smække Guardians of the Galaxy på og så ellers blive suget ind i filmens sprudlende lydunivers, ligesom en lettere intens Goliath-kamp i Evolve efterlod mig slået ud, hivende efter vejret. Musik-streaming var nemt og ligetil via Bluetooth og NFC-teknologien gjorde forbindelsesprocessen til en hurtig affære.

4

Konklusion

Overordnet er jeg svært imponeret over Levithans lydkvalitet såvel som design, så vi kunne jo passende starte ud med de ting jeg gerne så forbedret til en fremtidig revision 2.0. Til at starte med er der manglen på en fjernbetjening. Det bliver ikke et gene hvis anlæggets primære brugsområde er på skrivebordet, under din monitor, men eftersom Levitathan med fordel også kan benyttes i stuen sammen med fladskærmen, så ville det være rart ikke at skulle rejse sig hver gang man ønsker at justere lyd-niveauet. Derudover er det fastlåste bass-niveau også et aspekt jeg gerne havde set fjernet, til fordel for en seperat bass-justeringsknap - især for dem der bor i lejlighed, hvor en torden-woofer ikke altid er lige velanset blandt resten af opgangen.

Men kritikpunkterne stopper også hér, for i min korte tid sammen med Leviathan er jeg blevet mere end glad for den kompakte, diskrete og elegant designede størrelse, der gemmer på en lydkvalitet man ikke ville have gættet på lå gemt i bag overfladen, ved første øjekast. De forskellige forbindelsesmuligheder og modes gør Razers første lydanlæg velegnet til så godt som alle brugsområder man kunne støde på og jeg kan ikke andet end at anbefale det til alle der er på jagt efter et diskret højtalersæt, der hverken går på kompromis med design eller lyd.

Du kan læse de komplette specifikationer for Leviathan på Razers hjemmeside.

1

Læs om vores karaktersystem

Jump to comments (5)

About the author

Thomas Bornø

Thomas Bornø

Contributor

Thomas har været gamer næsten ligeså længe som han har været Thomas. Resident Evil lagde fundamentet for hans livslange fascination af zombier og Fallout cementerede hans permanente higen efter postapokalyptiske verdener. Med sin svaghed for æstetik, grafisk realisme og first-person uhygge er Thomas en dedikeret PC mand som hellere vil udforske digitale verdener end sin egen ikke-eksisterende baghave.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (5)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading