1
11 eller 31 - det er altid en god idé at tænke sig om, inden man deler både nøgenbilleder og brugerkonti.

Haters og sympatisører meldte sig på banen hen over weekenden, da den (lidt for) unge Destiny-spiller Henry var offer for en heftig omgang cyber-sabotage, da han i god tro valgte at give en anden bruger på PSN adgang til sin konto.

Det var brugeren KirmitTHEfrog, der fik overtalt den unge Henry til at give ham adgang til sin bruger, dette for at vise ham et glitch, der skulle kunne øge ens karakterers levels. De to brugere havde stiftet onlinebekendtskab via en rigtig ven af Henry, men desværre viste Muppet-imitatoren sig at være alt andet end venligtsindet.

Kort tid efter, Henry overdrog kontrollen via Share Play, forsvandt både hans level 31 Warlock og level 26 Titan, samt en level 23 Hunter, med tilhørende eksotisk udstyr. Henry streamede hele affæren på Twitch, og i videoen nedenfor kan man høre en snøftende 11-årig indse, at han har mistet frugten af sine mange mindreårige anstrengelser.

Udvikleren Bungie er blevet informeret om sagen, men har desværre ikke kunne rode bod på skaden; de opfordrer til, at Share Play anvendes med forsigtighed over for fremmede og har valgt at dele den triste affære i deres nyhedsbrev, hvilket ikke har resulteret i nævneværdig sympatisering med den unge gamer eller hans forældre.

I Destiny community'et er reaktionen dog en anden, hvor både #KarmaforKirmit-statements, krav om erstatning til knægten samt opfordring til banning af KirmitTHEfrog er i omløb (sammen med de obligatoriske ligegyldige indsalg og "bare ærgerligt"-kommentarer, selvfølgelig). Flere brugere og klaner har været store i slaget, og tilbudt at hjælpe Henry videre i spillet eller overføre attraktive items fra deres egen bruger til hans. Bungie står indtil videre fast på, at de intet kan gøre, men siger, at de har nogle idéer til, hvordan man kan gøre slettet data mindre permanente.

Trods den triste hændelse har Henry ingen planer om at droppe Destiny lige foreløbig. Til gengæld har han lært lektien på den hårde måde, og samtidig fået gjort opmærksom på risiciene ved onlinedeling.

Pludselig sætter man pris på, hvor kontrollerende ens forældre var med deres æggeur og falkeøjne tilbage i 00'erne, da internettet for alvor lokkede os rollinger hjemme på Amager!

About the author

Natacha Severin

Natacha Severin

Staff Writer

Videospil, tegneserier, bøger og tv-serier i timevis; nørden vi alle kender i dens perfekte element. Læg dertil en alarmerende passion for nuttede dyr, samt alle de bakterier og parasitter de kan have indeni, og en drøm om at evolve til en enhjørning, så har du Natacha! Hun er nede med pixeleventyr og N64-klassikere, og der er intet, hun er for sart til – bortset fra P.T. Med øglen Puddi på sin skulder tæsker hun sig igennem både tropiske dyresygdomme og superskurke i alle opløsninger, som en moderne Lara Croft. Og snacker imens.