J-Popcon 2015 - Dag 1

Japan i centrum

J-Popcon, den årlige danske konvention, der hylder japansk populærkultur, slår dørene op på ny for tusindevis af muntre og udklædte gæster. Begivenheden foregår denne weekend,d. 20-22 februar, i DGI-byen i indre københavn, hvor der mulighed for at deltage i fejringen af japansk pop-kultur. Festivallen består af en række forskellige aktiviteter, bl.a. Danmarksmesterskabet i Cosplay, en række forskellige forelæsninger og kurser, biografer med diverse animefilm og serier, forhandlere af japansk-importerede varer, samt gastronomiske specialiteter fra østasisen.

Konvention blev traditionen tro skudt igang med en parade igennem det indre København, bestående af udklædte deltagere , der på trods af det danske kolde, våde vinter-vejr, mødte talstærkt op til den årlige cosplay-walk. Paraden startede på nørreport, hvorfra de farverige konference-gængere marcherede til DGI-byen hvor J-Popcon atter bliver afholdt.

Et galleri af årets Cosplay-walk kan ses nedenfor.

Arrangørerne har valgt Edo-perioden som tema for årets konvention, og bringer derfor DGI-byen et par århundreder tilbage i tiden, bl.a. igennem karakteristisk udsmøkning, samt ikonisk udklædning fra datidens Japan. En række begivenheder forsøger at understrege dette tema valg, ved at opvise og undervise gæster i traditionelle aktiviteter, som bl.a. the-ceremonier, bue-skydning samt kimono-shows.

Årets J-Popcon byder igen på et Gameroom fyldt op med diverse japanske spiloplevelser. Alt fra rytmespil til fighting spil og brætspil er at finde, samt muligheden for at prøve kræfter med klassiske arkade maskiner som vores venner Chassis arcade endnu engang stiller op med. For at få adgang til Gameroomet denne weekend kræves enten en enkeltdags billet, eller billet for hele weekenden.

J-Popcon har yderligere inviteret en række internationale gæster til årets begivenheder. Udover årets dommerpanel til Danish Cosplay Championship (DCC), som består af Ameno Kitarou, J. Hart Design og MPD Yuegene, får vi yderligere selskab af to velkendte stemmeskuespillere, inden for den japanske spilindustri. Her er tale om Charles Martinet, samt Lislie Wilkerson, som begge har gjort deres auditive præg på vores spiloplevelser. De afholder begge foredrag, og giver dig muligheden for at dyste imod dem i deres respektive spiltitler, eksempelvis Mariokart og Tekken.

I år er dealer-roomet, altså salen hvori forhandlere fra hele verden sælger diverse merchandise fra anime-serier og lign. åbent for offentligheden, uden behov adgangsbillet lørdag og søndag.

her

J-Popcon 2015 på Eurogamer.dk:

Stemmen bag Mario: Interview med Charles Martinet

Danmarksmesterskabet i Cosplay 2015

J-Popcon 2015 - dag 2 og 3

Jump to comments (0)

About the author

Emil Elsberg

Emil Elsberg

Contributor

For Emil er der ikke meget der slår Silent Hill og David Lynch Spil er noget Emil holder af, og har siden sin tidligere barndom spillet alt fra humoristiske klassikere, til brutale gyser spil. Til dagligt lusker han rundt ude på ITU, hvor han er i gang med at tage en bachelor i Digitale medier og design.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading