I denne udgave af vores tilbagevendende interview-serie om populære youtubere er vi nået til "Lasse Med Hatten" Plambeck Vestergaard, også kendt som LMH og hos Ekstra-bladet som "Esbjerg-knægten der tog pis på Gangnam Style". En videokyndig youtuber der har opnået et følgertal der nærmer sig de 30.000 efter at have gamet, anmeldt, vlogget og underholdt sin vej ud til publikum.

Hvad der foregår under hatten, kan du finde ud af ved at læse med her.

Fortæl lidt om hvem du er, når du ikke laver videoer som Lasse Med Hatten.

Når jeg ikke laver videoer på YouTube som "Lasse Med Hatten", så er jeg i virkeligheden bare Lasse Plambeck Vestergaard - en standard, nørdet 19-årig gut med en passion for at lave videoer og spille videospil. Tidligere på året dimitterede jeg fra Esbjerg Gymnasium med et gennemsnit på 10,3, hvorefter jeg har taget et sabbatår for at fokusere på min YouTube kanal. Med andre ord, så er jeg en nørd der spiller spil dagen lang for at underholde mig selv og andre mennesker.

Hvad kan man opleve på din Youtube-kanal?

På min YouTube kanal finder man hovedsageligt vlogs og spilvideoer. Eksempelvis spil centreret om gys, strategi, nostalgi eller samarbejde er nogle af tingene man kan opleve på min kanal. Der er noget til enhver smag, men ligegyldigt hvilken video man klikker ind på, så er den garanteret fuldt med min stil og humor!

Hvorfor tror du, at netop din kanal er blevet så populær?

Min kanal fik sit "store gennembrud", da jeg udgiv mit virale parodihit "Lasse Med Hatten STYLE", som var baseret på kunstneren PSY's internationale hit. Herefter vil jeg tro, at min kanal har fået sin popularitet pga. mine forsøg på at lave de bedst mulige videoer, og at jeg prøver mit bedste på at være i kontakt med min fanbase og lytte til dem. Uden mine dejlige seere ville jeg jo ikke være den YouTuber, som jeg er i dag.

Gør du noget særligt for at fastholde og udvide din fanskare?

Der er desværre ingen hemmelig teknik til, hvordan man fastholder og udvider sin fanskare. Det som jeg gør, som også er mit bedste bud til andre, er at man prøver at producere det bedst mulige indhold til sin kanal samtidigt med, at man lytter til sine følgere og deres kritik.

Kan du fortælle, hvordan du blev glad for at game? Er der evt. en historie til?

Jeg blev glad for at game, fordi jeg voksede op med det! De første og største minder der popper frem er nok Space Invaders på vores Atari 2600, Super Mario World til SNES, Crash Bandicoot til PlayStation 1 og Pokémon Red til den første håndholdt konsol der var min helt egen - en gul Game Boy Pocket jeg stadig har liggende i min skuffe i dag. Der er tonsvis af nostalgi og gode anekdoter at fortælle om, men det ville tage lang tid at læse alle de gode historier!

Har du oplevet noget sjovt i forhold til det med fans, f.eks. mærkelige spørgsmål, spøjse gaver, at blive genkendt, osv.?

Jeg har vel efterhånden prøvet lidt af hvert, eksempelvis folk der spørger om billeder og autografer da jeg førhen arbejdede i Dansk Supermarked, eller at folk spontant genkender mig de mest akavede steder - i offentlig transport, svømmehallen eller i køen til et toilet.. Så længe folk stopper med at prøve at stjæle hatten og sælge den på dba, så kan jeg godt overleve med det andet!

Hvad fik dig til at tage skridtet imod at starte en youtube-kanal?

Det må nok være min lyst til at lave videoer i fritiden, som jeg har haft siden jeg var helt lille. Den lyst er sidenhed bare gået hen og blevet større og større med tiden, hvilket meget hurtigt førte mig til YouTube.

Er du selv blevet inspireret af andre youtubere, og i så fald, hvem?

Jeg har førhen fået inspiration fra andre YouTubere som eksempelvis Shane Dawson, men efter at jeg decideret begyndte at fokusere på "Lasse Med Hatten", så har jeg prøvet at fokusere på mine egne ting og sager end at få for meget inspiration.

Har du nogen gode råd, hvis en af vores læsere selv går og drømmer om at lave en kanal?

Gør det, NU! Der er absolut intet som begrænser dig! YouTube er en fantastisk hobby og man kan praktisk talt lave videoer omkring alting! Ligeledes er det super interessant at blive en del af et fællesskab eller at lave dit helt eget fællesskab. Så længe du laver din YouTube kanal baseret på din lyst til at lave videoer og fællesskabet. Hvis du i virkeligheden laver din kanal baseret på andre skjulte motiver, så burde du gentænke situationen.

Hvad er det bedste ved at have en populær youtube kanal?

Det er helt sikkert mine fantastiske følgere! Alt den kritik og positivitet som mine seere bidrager med er nok den største motivation jeg har til at lave YouTube videoer. På den måde føler jeg også, at jeg bliver bedre og bedre til at lave videoer, som er noget af det vigtigste for mig, da jeg ønsker en fremtid indenfor medieproduktion. Jeg ville på ingen måde være den YouTuber som jeg er i dag, hvis jeg ikke havde mine fantastiske fans i ryggen.

Og hvad er måske ikke så fedt ved det?

YouTube "succes" eller "popularitet" er et sandt og godt bevis på, at Janteloven stadig lever og har det godt. Det er utvivlsomt det værste der følger med i livet som "populær YouTuber". Lige meget hvor ydmyg man prøver at være i sine videoer og overfor sine seere og forklare, at man ikke ville være noget som helst uden dem, så er der altid nogen der vil pege fingre og kommentere, at man skal træde ned fra sin pedestal. Der er desværre altid nogen som vil have fordomme for det som man foretager sig, og de fordomme vil jeg mene er det værste at skulle stå model til.

Vi takker for dine svar, og ønsker dig al held fremover.

Her kan du se Lasse skræmme sig igennem Five Nights at Freddy's 2, men der er også meget andet på hans youtube-kanal, som du kan besøge lige her

About the author

Filip Krasilnikoff

Filip Krasilnikoff

Staff Writer

Filip trådte sine tidlige 8-bit sko i et hjem med C64, Amiga, PC og Troldspejlet kørende i baggrunden. I starten blev der kigget over storebrors skulder, indtil han selv fik lov til at slås med titler som Final Fantasy VII, Quake 2 og Jedi Knight: Dark Forces II. Nu om dage bliver det til såvel indie som AAA-titler og den barnlige glæde er uberørt. Ud over at besejre ondskaben digitalt, er Filip sideløbende ved at uddanne sig til at kunne tage sig af den spirende ungdoms evner i engelsk og musik. Musikfestivaller, bøger og diverse anime er andre ting der sluger hans tid. Har været hos Eurogamer siden 2014.

Flere artikler af Filip Krasilnikoff

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce