1
Sådan ser en moderne prank ud i aktion

I går, kl. 4 om morgenen amerikansk tid, blev nabolaget i forstaden Sammamish, Washington, vækket af en lavtflyvende helikopter. Den svævede over et bestemt hus, samtidig med at betjente og SWAT-teams gjorde sig klar til at storme bygningen, grundet et anonymt tip om, at der skulle være en bevæbnet mand, der anbragte bomber i husets have og holdt familien som gidsler.

Dette var heldigvis ikke tilfældet, og den formodede gerningsmand viste sig at være en af hoveddirektørerne fra Bungie, selskabet bag Halo og Destiny, som var blevet offer for en grov spøg. Han var lettere forvirret, da han kom i kontakt med myndighederne og kunne ikke rigtigt forstå, hvad der foregik, oplyser Komonews.

Politiet mistænker, at den egentlige gerningsmand enten er kollega til Bungie-direktøren, eller muligvis en meget meget fornærmet kunde. Så slemt synes jeg nu ikke, at Destiny var.

Fænonenet er også kendt som 'Swatting' og det er bestemt ikke første gang det er sket. For lidt over to måneder siden, blev en twitch-streamer, ved navn Jordan "Kootra" Mathewson, swattet mens han spillede og streamede Counter Strike: Global Offensive. Han skulle angiveligvis være i færd med at skyde folk (i virkeligheden, ikke kun i CS:GO), så hele bygningen og området blev spærret af, før SWAT brød ind og anholdte Kootra. Der er en video af episoden nederst på siden.

Det viste sig også at være løgn, men det amerikanske politi har svært ved at gøre noget ved det, da opkaldende bliver omdirigeret gennem et netværk, de ikke kan afkode hurtigere end de skal handle på tippet. Der er også andre tilfælde med bombe-trusler og falske gerningsmænd, hvilket har resulteret i evakueringer af skoler og arbejdspladser, og farlige situationer for både civile og tjenestemænd.

About the author

Filip Krasilnikoff

Filip Krasilnikoff

Staff Writer

Filip trådte sine tidlige 8-bit sko i et hjem med C64, Amiga, PC og Troldspejlet kørende i baggrunden. I starten blev der kigget over storebrors skulder, indtil han selv fik lov til at slås med titler som Final Fantasy VII, Quake 2 og Jedi Knight: Dark Forces II. Nu om dage bliver det til såvel indie som AAA-titler og den barnlige glæde er uberørt. Ud over at besejre ondskaben digitalt, er Filip sideløbende ved at uddanne sig til at kunne tage sig af den spirende ungdoms evner i engelsk og musik. Musikfestivaller, bøger og diverse anime er andre ting der sluger hans tid. Har været hos Eurogamer siden 2014.