Manden bag en af de længst kørende og mest succesfulde serier i spilverdenen, Metal Gear, modtog i fredags en såkaldt Lifetime Achievement Award, altså en pris for hans samlede virke.

Hideo Kojima står også bag en række andre spil, bl.a. Zone of The Enders, men det er uden sammenligning hans Metal Gear-serie, som startede helt tilbage i 1987 på Sony's MSX2 hjemmecomputer, og senere på NES, som han er mest kendt for.

Serien opnåede voldsom popularitet med Metal Gear Solid til PlayStation fra 1998, og næste kapitel i sagaen, The Phantom Pain, ventes med længsel næste år til PS3, Ps4, Xbox 360, Xbox One og PC.

Kojima var ked af ikke at kunne møde op og modtage prisen, da han er travlt optaget med at lægge sidste hånd på Phantom Pain, men udtrykte glæde over prisen, særligt da den blev uddelt på baggrund af stemmer fra fans.

Du kan se hans takketale i videoen i bunden af artiklen.

Blandt andre vindere kan nævnes Dark Souls II som årets spil, Steam som årets platform, og Battlefield 4 som årets multiplayer. Den komplette liste kan ses her.

About the author

Troels Sejrup Rødkjær

Troels Sejrup Rødkjær

Contributor

Troels har sovet, spist, læst og levet gaming siden hans hænder var store nok til at omklamre et gamepad, og han har aldrig siden givet slip. Han kan fare vild i sin egen lejlighed, men vækker du ham om natten, kan han tegne et ret præcist kort over Hyrule i Ocarina of Time. Han undres til stadighed over at surround sound så sjældent prioriteres i et ordentligt gamer-setup.

Flere artikler af Troels Sejrup Rødkjær