Nintendo har efterhånden en lang og finurlig historie bag sig, og det er ikke noget at sige til, for firmaet fyldte i dag 125 år. Det ikke småting, og det synes Nintendo vel næppe selv.

I et firma der begyndte som producenter af kortspil til mafiosoer, og endda drev såkaldte "love hotels", så havde man vel ikke helt set videospil som værende fremtiden?

Det blev det dog til for Nintendo, og gudskelov for det. Uden Nintendo, så havde vi vel næppe haft kendte figurer som Samus, Mario, Link og Ness, for ikke at tale om konsoller som (S)NES, GameBoy og Wii.

Men for at forstå hvor Nintendo er i dag, så kan man passende dykke lidt ned i historien og se på, hvordan man faktisk endte med at leve af det elektroniske medie.

Fusajiro Yamauchi grundlagde Nintendo i 1889 - samme år som så Coca-Cola blive grundlagt, The Wall Street Journal starte op for presserne første gang, såvel som færdigbyggelsen af Eiffel Tårnet i Paris. Perspektiv er altid skægt, og man havde vel næppe tænkt, at en elektronik-gigant var på alder med et ikonisk tårn i Frankrig?

Nintendo blev drevet som et spillekortsfirma indtil 1950'erne, hvor Fusajiro's barnebarn besluttede at gå i en ny retning med firmaet - især for at udvide til oversøiske markeder. Der blev eksperimenteret med taxa-service, hurtig-nudler og endda de førnævnte "love hotels", før man i 1970'erne slog sig sammen med folk som Gunpei Yokei og Shigeru Miyamoto (skaberen af Mario, Donkey Kong, m.fl).

Det var her Nintendo fandt sit nye fodfæste, og derefter gik hen og blev et af verdens mest elskede spilproducenter. Nintendo har overlevet i 125 år, og der er vist ingen tvivl om, at Nintendo sagtens kan overleve i mange flere endnu. Se bare på de mange succeshistorier der findes i firmaets navn, og hvor godt de har holdt sig ovenvande - endda i hårde tider og modgang.

Vi bukker og nejer for Nintendo her på redaktionen, og håber på alt det bedste i fremtiden for det japanske firma. Man kunne sagtens skrive en lang, lang smøre om kærligheden til firmaet, men det vil vi i stedet lade alle jer derude om. Smid en lille kommentar om jeres oplevelser med Nintendo, om end bare for at lykønske firmaet.

Tillykke Nintendo - det er herligt i findes.

Spil der omtales i artiklen

About the author

Mads Pedersen

Mads Pedersen

Contributor

Fodboldmonstret fra det kølige nord. Mads er ivrig sportsudøver, rapper og dedikeret gamer. Hvis ikke han er at finde i færd med at ydmyge sine modstandere i Fifa, står han gerne på slagmarken og vifter med sit virtuelle gevær. Desuden er han fan af festival-øl, og studerer til dagligt på RUC.

Flere artikler af Mads Pedersen

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Nintendo 3DS

Se og rør.

Afdøde Satoru Iwata hyldes fra alle fronter

Fans og kolleger i fælles hyldest til en af branchens allerstørste

Nintendos øverste leder halverer sin løn

Viser omverdenen, at de stride modvinde rammer alle niveauer af firmaet

Nintendo: Ingen Mario på smartphones

På trods af hårde økonomiske tider, vil Nintendo ikke lade smartphones diktere slagets gang

Nintendo i konsolkrise

Skærer Wii U-salgsforventningerne ned fra 9m til 2.8m

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce