I vores interviewserie med nogle af de mest populære og toneangivende danske Youtubere, er vi nu nået til BrianFromDenmark. Brian er familiefar og selvudråbt attention whore med hang til gaming, og du kan læse her, hvordan Brian interagerer med sine seere, hvordan du selv kommer igang, og hvad det fede er ved at have en populær Youtube-kanal.

Læs også: Interview med YouTube-fænomenet Robin og Samrita

Fortæl gerne lidt om dig selv, og om hvad du laver I det daglige, når du ikke laver ting til din kanal.

Mit navn er Brian. Jeg er 33 år gammel. Jeg er far til fire, min første datter døde i 2004 og jeg har derudover to døtre, en søn og en bonus-datter.

Jeg bor i Skive med min kæreste i en etage-ejendom, hvor vi har en lille have. Jeg er et ret privat menneske når jeg ikke laver videoer og streamer og kan egentlig godt lide at holde mig lidt anonym.

Hvad oplever man på din Youtube-kanal?

Gameplay-videoer, Mad Med Brian, Hvad Vil Du Helst, Spørg Brian og hvad jeg ellers lige kan finde på. The sky is the limit og jeg vil ikke lade mig indskrænke til noget specifikt. Jeg forsøger at skabe så meget nyt materiale som muligt, men jeg er langt fra den mest produktive youtuber i verden, fordi min selvkritik er så stor som den er. Jeg er min egen værste kritiker, tror jeg, og jeg har flere gange slettet mange timers arbejde, som potentielt kunne have givet 20-30 videoer.

Hvordan startede din karriere på Youtube?

I 2006 lavede jeg min første kanal på youtube og der begyndte jeg at "studere" youtube. Jeg brugte virkelig lang tid hver eneste dag, på at studere hvordan de kanaler jeg fulgte med på, gjorde. Hvordan redigerede de deres videoer, hvilke tags de brugte, hvordan de lavede deres titler og så videre. Stort set al min fritid gik med at være på youtube. I 2008 eller '09 startede jeg så med at lægge indhold ud på youtube. Det var daglige vlogs, som jeg endte med at stoppe med, da der opstod nogle ting i mit privatliv, som gjorde at jeg ikke kunne fortsætte. Et par måneder senere startede jeg BrianFromDenmark, hvor jeg lagde videoer ud af at jeg spillede spil, og mine reaktioner på spillene.

Hvad tror du grunden er til, at din kanal er blevet så populær?

Umiddelbart tror jeg det er fordi jeg er reel overfor mine seere. Jeg lover ikke noget jeg ikke kan følge til dørs og hvis noget går galt, giver jeg en forklaring til dem. I det hele taget forsøger jeg at være åben overfor mine seere, en ting jeg umiddelbart ikke ser så meget af på youtube.

Derudover tror jeg bare jeg gjorde det rigtige på det rigtige tidspunkt. Jeg tror ikke det er fordi jeg er bedre end så mange andre. Jeg ser ikke mig selv som noget særligt, jeg er jo bare Brian.

Gør du noget særligt for at fastholde din fanskare?

Jeg streamer meget, hvor folk ser med i spillene direkte, hvor jeg snakker med seerne. De skriver i chatten og jeg responderer med det samme. Derudover forsøger jeg at inddrage mine seere så meget som muligt, spiller spil med dem, og i det hele taget forsøger at give dem så meget som muligt.

Har du nogen sjove historier i forhold til fans, f.eks. mærkelige spørgsmål, spøjse gaver, at blive genkendt, osv.?

En sjov episode var for eksempel at en af mine fans' mor skrev en privatbesked til mig på facebook. Hun ville høre om ikke jeg ville komme til hendes søns fødselsdag en times tid eller to og bare lige hilse på ham og hans venner, da jeg åbenbart var lidt af et idol for dem i klassen. Jeg tog derhen og deres små ansigter lyste op da de genkendte mig og jeg endte med at tage billeder med dem, skrive autografer, lave små videoer til deres egne youtube-kanaler og bare hænge ud med dem. Festen voksede vist også med et par personer der så statusopdateringerne på facebook. Det var virkelig hyggeligt at være med til!

Jeg har været inviteret med til en del LANs også. Og det er altid en spændende oplevelse, at blive spurgt om autografer på kabinetter, mus og så videre. Og i det hele taget møde nogle af mine seere - det er altid sjovt. Om det så er på McDonalds, i bybussen, gågaden eller andre steder.

Er du særligt inspireret af andre Youtubere, og i så fald, hvem?

Jeg startede BrianFromDenmark som en direkte udspringer af at jeg havde set TobyGames. Han inspirerede mig virkeligt meget i starten og det er helt tydeligt hvis man ser mine første videoer. Lige p.t. er jeg ikke inspireret af nogen særligt som så, jeg prøver at genopfinde kanalen en gang om året cirka, så den hele tiden er frisk og måske kan folk få noget godt ud af det, det er i hvert fald mit håb.

Har du nogen gode råd, hvis en af vores læsere selv tumler med at starte en Youtube-kanal?

Jeg har mange, men de vigtigste fem må nok være;

1) Vær dig selv, folk gennemskuer dig hvis du lader som om. Måske ikke lige med det første, men derefter helt sikkert.

2) Vær original. Det er ikke fedt at se en som bare gør som alle andre. Du vil få langt mere succes hvis du kan skabe noget helt nyt og interessant indhold til youtube.

3) Sørg for ikke at love mere end du kan holde. Hvis du starter ud med at lave giveaways på din kanal, vil folk gå ud fra at du fortsætter med det.

4) Lad være med at give op! Det er nok det vigtigste råd overhovedet. Det går SÅ langsomt i starten, men hvis du bliver ved og dit indhold er godt, skal der nok komme gang i din kanal.

5) Du skal ikke lave en youtube-kanal for at blive berømt eller kendt, for let's face it, hvor mange rigtigt kendte youtubere er der, når det kommer til stykket. Hvor mange kender din mormor?

Hvad får du personligt mest ud af ved at have en populær kanal?

En masse respons! Min teori er at de fleste youtubere er attention whores som ikke fik helt nok opmmærksomhed i barndommen og så søger et større publikum end deres venner. Den passer i hvert fald på mig selv, haha!

Og hvad er måske ikke så fedt ved det?

Der er altid folk der vil forsøge at slå dig ned, når du er på vej opad. Folk kan ikke administrere at du har succes, fordi de ikke selv kan få det. Jeg har børn, er ældre end de fleste andre youtubers og er fed, så der er nok at ramme mig på. Der er forbavsende mange mennesker som ikke har noget imod at svine mine børn til, fordi de ikke bryder sig om mig. Utroligt men sandt.

Hvordan ser du fremtiden i forhold til dig selv og Youtube?

Forhåbentlig kan jeg gøre det til mit fuldtidsjob inden alt for længe og det ville jo være en drøm der gik i opfyldelse og heldigvis har jeg et støttende og stabilt bagland, der gør alt de kan for at hjælpe mig til at nå min drøm.

Mange tak for dine svar.

Du kan se en introduktionsvideo til BrianFromDenmarks kanal herunder, og kanalen finder du lige her: BrianFromDenmark

About the author

Troels Sejrup Rødkjær

Troels Sejrup Rødkjær

Contributor

Troels har sovet, spist, læst og levet gaming siden hans hænder var store nok til at omklamre et gamepad, og han har aldrig siden givet slip. Han kan fare vild i sin egen lejlighed, men vækker du ham om natten, kan han tegne et ret præcist kort over Hyrule i Ocarina of Time. Han undres til stadighed over at surround sound så sjældent prioriteres i et ordentligt gamer-setup.

Flere artikler af Troels Sejrup Rødkjær

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce