Blod, mere blod, og tårer: Vi kigger på The Evil Within

De voksne kan også være bange

For mange var Resident Evil 4 det sidste rigtig fede i serien, hvilket også var sidste gang seriens skaber, Shinji Mikami, var ved roret.

Shinji Mikami forlod Capcom efter udgivelsen af Resident Evil 4 (RE4), og brugte sine betragtelige talenter i tilblivelsen af spillene God Hand og Vanquish, som desværre blev mere kult-besættelser end egentlige hits.

Nu er der endeligt nyt på bedding fra den talentfulde herre (og team, selvfølgelig), i form af spillet The Evil Within (TEW). Mikami er vendt tilbage til kilden til hans største succes, nemlig survival horror.

Lige fra begyndelsen kan man tydeligt mærke, at det har været målet at få horror tilbage i survival horror. Atmosfæren er fra starten tommetyk og hamrende ubehagelig, og man føler sig enormt udsat som spiller. Hvor Resident Evil allerede med nr. 4 var godt på vej over i action-genren, er fokus her i høj grad på at overleve.

laege

I demoen vi fik mellem hænderne får spilleren til opgave at hente en ung mand i en lille træhytte, flankeret af en ængstelig læge. Det er nat, og en flok svært identificerbare monstre opholder sig ved siden af hytten, og det står hurtigt klart, at man ikke skal gå over og hilse på. Indenfor støder man snart på et monster på nært hold, som patruljerer en mørk gang. Det kan rigtig godt betale sig at uskadeliggøre fjender før de opdager dig, og det er der taget højde for i styringen. Man har mulighed for at snige sig rundt på knæ for ikke at tiltrække sig opmærksomhed, og når man tæt nok på, kan man lave et stealth-kill, ikke ulig The Last of Us. Monstrene har også et og andet til fælles med clickers fra førnævnte, både visuelt og lydmæssigt, og stealth-mekanikken bærer i det hele taget præg af, at nogen på holdet har spillet Naughty Dogs epos.

Efter nedlæggelsen af monstret har man mulighed for at gå lidt på opdagelse i den lille hytte. Det er der rigtig god grund til, da ressourcerne (ammo, liv, etc.) er ganske sparsomme, som det bør være i genren. Man er dog stadig på dupperne under gennemsøgningen, da lokalerne fyldes af en mystisk sang fra en uset kilde, og diverse splatlyde, som tyder på usømmelig omgang med levende eller døde.

dude

Efter lidt eftersøgning i hytten støder man endelig på den syngende person, som viser sig at være en godt medtaget anden læge. Via flashback lærer man, at den stakkels læge er blevet ganske bims, og har forsøgt at flå huden af sit eget ansigt, med middelmådigt held. Han vil imidlertid gerne slås, og så er det ellers i kamptøjet. Mere historie-specifik vil vi ikke blive her, så vær ikke bange for spoilers, men vær tryg i vished om, at historien er akkurat så makaber og bizar, som man er vant til det fra Shinji Mikamis side. Det ser oven i købet ud til, at der er lagt en smule mere vægt på kvalitet af manuskript og stemmeskuespil, men det må vi vente på det fulde spil for at se.

Læs videre om blandt andet kampsystemet i The Evil Within på næste side

Jump to comments (0)

About the author

Troels Sejrup Rødkjær

Troels Sejrup Rødkjær

Contributor

Troels har sovet, spist, læst og levet gaming siden hans hænder var store nok til at omklamre et gamepad, og han har aldrig siden givet slip. Han kan fare vild i sin egen lejlighed, men vækker du ham om natten, kan han tegne et ret præcist kort over Hyrule i Ocarina of Time. Han undres til stadighed over at surround sound så sjældent prioriteres i et ordentligt gamer-setup.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading