Interview: Playgames.dk

Vi tager en snak med købmændene bag den orange knap her på sitet

Den opmærksomme læser vil have bemærket at vi har fået en ny orange knap på forsiden af sitet og på undersider ved siden af relevante anmeldelser og previews. Den dækker over Playgames.dk. Det er et website der sælger computerspil, koder, ikke fysiske spil, til ret billige penge, og planen med den orange knap er selvfølgelig at få vores læsere lokket til at købe deres computerspilfix på sitet bag knappen.

Vi indgår naturligvis ikke i den slags samarbejder uden først at tjekke hvad det er for nogle folk vi har med at gøre. Firmaet er ikke stort. Det består af tre mand fra det jyske og når man ser dem i virkeligheden står det med det samme klart at i hvert fald to af dem nok har spillet computerspil siden firserne.

Vores første møde med dem finder sted på en café på Frederiksberg, langt fra Jylland, og de første spørgsmål man får lyst til at stille den slags købmænd er naturligvis: Selvom I ældes med ynde, kan vi altså godt se på jer at I har spillet computerspil siden firserne. Hvad var det bedste spil fra dengang og hvorfor?

Jack: Siger du vi ser gamle ud?

Eurogamer: Måske. Hvis det er gammelt at have spillet computerspil siden firserne, så ja. Men ingen udenomssnak. Hvad var det bedste spil fra dengang og hvorfor? Og lad mig med det samme svare på egne vegne: Elite til ZX Spectrum fordi det var noget med rumskibe og en sandkasse.

Jack: Det spil jeg nok har tilbragt allermest tid med er Kick-off til Amiga, og det værste af det er at jeg aldrig har ejet en Amiga men havde en meget tålmodig kammerat.

Chris: Det bedste spil var Champions of Krynn, og det var et sublimt RPG sat i D&D universet Dragonlance. Det var første gang man på PC følte man spillede et digitalt RPG med alt magien og alle mulighederne man kendte fra det traditionelle D&D (der den gang blev spillet med terninger og papir, ja vi er ikke helt unge).

Mahyar: Puha, der var jeg vist for ung, men jeg kan huske at jeg havde fået en C64 som jeg nørdede sidst i 80'erne. Det er nu mere de 2 andre gamle nørder der har minderne fra 80'erne... Jeg er opvokset i 90'erne med Sega Mega Drive samt PSX! Glemmer stadig aldrig "RIIIIIIIIIIIIIIIIDGE RAAAAAAAAAAACER" og første gang jeg så Tekken! Chris fik altid smadder!

Eurogamer: Hvordan kom I ind i spilbranchen?

Jack: I slutningen af 90'erne hyggede jeg mig med at være pædagog medhjælper, men så kom min gode ven, Chris, og spurgte om jeg ikke ville arbejde med ham for et firma der hed Infogrames og jeg tænkte "jo, hvorfor ikke"

Og så er det bare gået slag i slag siden.

Chris: Efter at have spillet computerspil siden jeg kunne gå, blev jeg ansat i Gameshop da de manglede en passioneret gamer til at åbne en afdeling i Jylland. Som min gamle chef altid sagde kan man lære folk at sælge og bruge et kasseapparat, men ikke at brænde for spillene!

Efter en del år i detailleddet fik jeg job hos Infogrames som senere blev til Atari (og til sidst blev opkøbt af Namco Bandai) hvor jeg håndterede diverse salgsposter og lande. Efter mange år med fysiske spil og en mindre identitetskrise besluttede jeg at tiden var kommet til at prøve kræfter med den digitale side af spillene (også kaldet the dark side).

Mahyar: Jeg var lidt af en pirat haha. Nej... jeg lærte Chris at kende via hans butik i Vejle hvor jeg var en kunde. Jeg begyndte eventyret med at sælge digitale spil i 2010 og efter 1 år startede Playgames projektet.

Eurogamer: I vores seneste podcast var der nogen der snakkede om at computerspil var blevet for lette. Hvad tænker I om det? Jack, som tidligere pædagogmedhjælper: Er pædagogik virkelig et fy-ord i computerspil?

Jack: De er blevet nemmere og det har jeg intet imod. Et godt spil bliver kun bedre hvis man kan gennemføre det uden at skulle sætte hele sit liv på standby i en periode. Har intet i mod pædagogik i spil så længe det ikke er formålet med spillet!

Chris: Jeg vil give Jack ret i at det der med 3 liv og så er det game over er fortid. Spil førhen kunne være brutalt uretfærdige. Jeg mener nu stadig der er spil som trods af at man ikke direkte dør, stadig kan være svære.

Mahyar: Det er fordi de spiller de lette spil, sæt dem til at spille lidt Dark Souls.

Eurogamer: Hvad spiller I lige for tiden?

Jack: Spiller ikke så meget for tiden...

Chris: Jeg spiller for øjeblikket The last of us, Southpark Stick of Truth og Two Brothers.

Mahyar: Jeg har lige gennemført Tomb Raider på PS4'eren, jeg vil rigtig gerne smadre nogle Mechs i Titanfall de mange næste uger, men ellers har jeg flere hundrede af spil på Steam jeg gerne ville prøve.

Vi siger tak med en lønlig opfordring til at prøve den orange knap næste gang du skal købe et computerspil. God service og billige priser, så er det sagt. Hvis I har spørgsmål eller kommentarer til drengene fra Playgames, så fyr løs i feltet herunder.

Jump to comments (5)

About the author

Martin Wiinholt

Martin Wiinholt

Editor-in-chief, EG.dk

Martin kan godt lide virkeligheden. Han er faktisk så opslugt af den, at han hver gang chancen byder sig opsøger den i sine favoritgenre blandt krigs- og fartøjssimulationer på pc. Er desuden set tænde for en Wii helt uden at tøve. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (5)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading