J-Popcon 2014: Dag 2 og 3

Reportage fra Japan-transformerede DGI-byen 

Lørdag

Solen strålede ud over København da DGI-byen atter slog dørene op, og dermed startede anden dag af kulturfestivalen J-popcon. Og på trods af et allerede top-stresset og trafikfyldt bybillede, mødte opimod 2500 glade festivalsgæster op til denne begivenhedsrige lørdag.

Udover den store Cosplay konkurrence, var der godt gang i festivalens øvrige aktivitets-muligheder. Dealer-roomet bød på nye forsygninger, de mange konferencerum var spækket med workshops og kurser inden for japansk kultur, og game-roomet var igen proppet med mennesker.

Og det er netop her, i rummet, der bedst beskrives som en oase af funklende skærme og hylende arkademaskiner, at festivalsgæsterne i år besøger i stor stil. Endda så meget, at besgrænsninger på antallet af gæster i salen, af sikkerhedsmæssige årsager var nødvendige.

Chassis Arcade, som Eurogamer Danmark tidligere har besøgt, medbragte en række klassiske arkade maskiner, der hyppigt blev benyttet af festivalens gæster og deres raslende sølv-mønter. Udover de gamle spillemaskiner, opsatte Chassis yderligere en bod med gamle konsolspil til salg, til de gæster der havde brug for yderligere nostalgisk input.

Siden J-Popcon er en festival for japansk kultur, var de opsattes spils oprindelse netop også derfra. Det betød blandt andet at en række klassiske multiplayer-spil som Super Smash bros. Brawl, Mario Kart, Dead or Alive mv. blev smidt på storskærmen og spillet i højt humør. Spil fra det japanske marked, der normalt ikke gør sig særligt bemærket herhjemme, vakte stor begejstring hos J-Popcons gæster. Særligt spillet Project Diva F, et rytme spil som er baseret på de populære Vocaloids, var et hit, både hos de besøgende, der i forvejen kendte de virtuelle pop-stjerner, men også for de gæster der for første gang dannede kendskab til spil-titlen.

Nedenfor findes et galleri af game-roomet fra årets J-Popcon

Søndag

Det var trætte, men fortsat glade festival-gængere og arrangører, der på årets sidste dag af J-Popcon begav sig rundt på må og få i DGI byen. På trods af to dage spækket med begivenheder, var der dog stadig massere at tage sig til denne søndag, i form af endnu mere cosplay og et stadig travlt game-room samt dealer-room.

Med konkurrence i dansespillet Dance Dance Revolution og det nyeste Pokémonspil bød game-roomet nemlig endnu engang på en god hyggeoplevelse, hvor alle kunne være med. Ligeledes var søndagens udgave af cosplay-showet ikke af samme kompetente karakter, med internationale kvalifikationer som lørdagens Danmarksmesterskab, men kvaliteten var stadig høj og atmosfæren var i top.

I eftermiddagens sol og lange skygger, begyndte køen til J-Popcons afslutningsceremoni at forme sig, og enden på, hvad der blot var begyndt to dage forinden, var nær. De sidste impulskøb i dealer-roomet var klaret, og et sidste kig på Streetpass-funktionen med Nintendo DS'en blev foretaget, før J-Popcons temasang begyndte at brage i Øksnehallen for en sidste gang i år. Det kunne klart mærkes på de mange deltagere, at de sidste tre dage havde været noget helt specielt, hvilket vi også selv følte. J-Popcon 2014 leverede rige oplevelser både for fans af Japan, men også for "udefrakommende" gæster som der mødte op af ren nysgerrighed, og DGI byen blev særdeles forvandlet til en japansk kulturfestival.

Det er med en klar opfordring om at tjekke J-Popcon 2015 ud, at vi, Aske og Emil, takker af for J-Popcon 2014. Vi ses til næste år!

J-Popcon 2014 på Eurogamer.dk:

Danmarksmesterskabet i Cosplay 2014

Cosplay-parade indtog gaderne

J-Popcon 2014: dag 1

Cosplay galleri

Game-room galleri

Jump to comments (0)

About the author

Emil Elsberg

Emil Elsberg

Contributor

For Emil er der ikke meget der slår Silent Hill og David Lynch Spil er noget Emil holder af, og har siden sin tidligere barndom spillet alt fra humoristiske klassikere, til brutale gyser spil. Til dagligt lusker han rundt ude på ITU, hvor han er i gang med at tage en bachelor i Digitale medier og design.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading