Det lyder måske som en overreaktion at blive helt euforisk, rørt til tårer og nostalgisk når man hører bare en strofe af musikken fra Final Fantasy-serien, men sådan er reaktionsmønsteret altså hos de allermest dedikerede fans.

Disse følelser bliver kun forstærket af at musikken fremføres live af et symfoniorkester, og der er derfor grobund for følelsesmæssig overbelastning i Musikhuset Aarhus i begyndelsen af maj.

Aarhus symfoniorkester vil nemlig, for første gang på dansk jord, fremføre udvalgte og om-arrangerede satser af musikken fra Final Fantasy VI, VII og X. Der er i høj grad tale om publikumsfavoritter, da VII ofte bliver omtalt som det bedste spil i hele serien. Når det endelig bliver modsagt, er det som regel for at fremhæve VI i stedet. Final Fantasy X er netop blevet højaktuel igen, da Square Enix har sendt en HD-udgave på gaden til PS3 og Vita. Du kan læse vores anmeldelse her

Den japanske komponist Nobuo Uematsu har stået for musikken til alle tre spil, og fælles for alle tre soundtracks er, at de er usædvanligt smukke. Vi har samlet et par highlights fra tidligere fremførelser af musikken rundt om i verden, så man kan danne sig et indtryk af, hvad man kan se frem til.

Billetter koster mellem 150-210 kr, og kan købes her

Fra Final Fantasy VI

Fra Final Fantasy VII

Fra Final Fantasy X

About the author

Troels Sejrup Rødkjær

Troels Sejrup Rødkjær

Contributor

Troels har sovet, spist, læst og levet gaming siden hans hænder var store nok til at omklamre et gamepad, og han har aldrig siden givet slip. Han kan fare vild i sin egen lejlighed, men vækker du ham om natten, kan han tegne et ret præcist kort over Hyrule i Ocarina of Time. Han undres til stadighed over at surround sound så sjældent prioriteres i et ordentligt gamer-setup.