Det er ikke lang tid siden at jeg havde fat i Antlion Audios fikse ModMic 4.0, der udmærkede sig ved at være i stand til at transformere et hvert sæt hovedtelefoner til et velfungerende gaming-headset. Antlion er dog ikke de eneste der har set lyset ved små og alsidige mikrofoner - V-MODA har nemlig deres helt egen konkurrent placeret blandt deres imponerende produkt-line up af audiofilt udstyr. Men kan den leve op firmaets ellers så høje standard?

Design og features

Lad jer ikke narre af navnet, for på trods af at navnet BoomPro kunne vidne om en ordenlig moppedreng af en mikrofon, er der i virkeligheden tale om en yderst petit lille sag, der vejer blot 30 gram. Hele herligheden, bestående af mikrofonen, det to meter lange kabel samt inline-controlleren, er fra det spinkle design, til det sorte farvevalg, et meget diskret stykke tech, der visuelt ikke gør det store væsen af sig. I modsætning til Antlions ModMic, der kunne kobles på ethvert sæt hovedtelefoner via magnetbeslag, kræver V-MODAs BoomPro at dine hovedtelefoner eller headset er udstyret med et aftageligt kabel, da den er designet med et 3.5mm minijack i begge ender af ledningen. Er man i besiddelse af et sådan sæt hovedtelefoner/headset, er det bare at bytte det medfølgende kabel ud med BoomPro-kablet og så er man i gang.

1

I den anden ende af kablet finder vi som sagt endnu et minijack, der står for både at sende lyd til dine hovedtelefoner, samtidig med at det sørger for at lede dit mikrofon-input tilbage til den tilsluttede enhed. Denne løsning er beregnet til smartphones og tablets, der traditionelt kun er udstyret med én minijack-indgang. Vil man bruge sin BoomPro sammen med eksempelvis en PC, hvor der er separate indgange til både hovedtelefoner og mikrofon skal man benytte sig af den medfølgende Y-Adapter, der deler de input og output ud på to dertil-markerede minijacks. Sonys PS4 og PS Vita er begge understøttede direkte ud af æsken, mens PS3, Xbox 360 og Xbox One kræver separate adaptere.

På trods af det lette design føles byggekvaliteten solid og det kevlar-sleevede kabel samt metalliske mikrofon er både robuste, samtidig med at de tillader en utrolig flot grad af fleksibilitet. Selve mikrofonen gør faktisk brug af det velkendte piperenser-design og bliver siddende præcis hvor du fortækker at placerer den under brug. Inline-controlleren er udstyret med to knapper - den ene muter mikrofonen og den anden står for at svare på indkommende opkald. På bagsiden er der placeret en klemme, der lader dig klipse den fast på dit tøj eller bælte, så den hele tiden er inden for rækkevidde og er nem at gå til i en hurtig vending.

Lyd og Konklusion

2

Lydkvaliteten er faktisk overraskende god - den ultra-minimalistiske formfaktor taget i betragtning - og tilbyder en klar stemmeopfangning til både Skype-opkald såvel som telefonsamtaler. Den overordnede signatur er let og defineret, men mangler en smule bas sat overfor Antlions ModMic, der er den mest oplagte kandidat at sammenligne dette produkt med. Til langt de fleste brugsområder gør BoomPro det dog fuldt ud tilfredsstillende -ja faktisk flot - og med mindre du har planer om at begive dig ud i YouTube-produktioner eller streaming, hvor du ønsker den velkendte radiovært-stemme, så kan jeg garantere for at denne mikrofon vil klare opgaven.

Hvor ModMic 4.0 gør sig gældende sammen med høretelefoner og headsets uden aftagelig kabel og generelt har en smule bedre stemmegengivelse, så er V-MODAs BoomPro en mere letanvendelig sag for alle dem der ligger inde med en model hvor kablet kán skiftes ud - og dette til ca 120 kr mindre end hvad Antlion tager for deres mikrofon. BoomPro koster nemlig bare 250kr, hvilket er lidt af et røverkøb for alle dem der måtte være på udkig efter en ekstern mikrofon, der er udstyret med en minijack-forbindelse. I det hele taget er det lækkert at se firmaer som V-MODA, der giver sig tid til at skabe niche-produkter uden at gå på kompromis med kvaliteten. Mere af den slags, tak!

Du kan læse de komplette specifikationer for BoomPro Microphone på V-MODAs hjemmeside.

About the author

Thomas Bornø

Thomas Bornø

Contributor

Thomas har været gamer næsten ligeså længe som han har været Thomas. Resident Evil lagde fundamentet for hans livslange fascination af zombier og Fallout cementerede hans permanente higen efter postapokalyptiske verdener. Med sin svaghed for æstetik, grafisk realisme og first-person uhygge er Thomas en dedikeret PC mand som hellere vil udforske digitale verdener end sin egen ikke-eksisterende baghave.

Flere artikler af Thomas Bornø

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce