Et hold europæiske forskere har foretaget en undersøgelse, hvor det viser sig, at hjernen tilsyneladende kan blive fysisk større ved at spille computerspil. 152 drenge og piger på 14 år, som i gennemsnit spiller 12.6 timer om ugen, har fået scannet hjernen, og der har vist sig en sammenhæng mellem spilletid og tykkelsen på specifikke dele af hjernen.

Du skal dog ikke være bange for at vokse 3 hattestørrelser ved at låse dig inde med Mario i en weekend. Derimod er der tegn på, at du vil blive bedre til tænke strategisk, tage beslutninger og få en bedre hånd-øje-koordination ved at spille.

Om ikke andet kan du nu droppe den dårlige samvittighed, når du aflyser weekenden i sommerhus med svigerfamilien, fordi du simpelthen får for travlt med at træne øverste etage.

Du kan læse undersøgelsen her.

Og hvis du mangler et overblik over træningsudstyr til hjernen, har vi lavet et lille overblik over de mest interessante udgivelser, der er på trapperne i den nærmeste fremtid her.

About the author

Troels Sejrup Rødkjær

Troels Sejrup Rødkjær

Contributor

Troels har sovet, spist, læst og levet gaming siden hans hænder var store nok til at omklamre et gamepad, og han har aldrig siden givet slip. Han kan fare vild i sin egen lejlighed, men vækker du ham om natten, kan han tegne et ret præcist kort over Hyrule i Ocarina of Time. Han undres til stadighed over at surround sound så sjældent prioriteres i et ordentligt gamer-setup.