Vi fortsætter hvor vores preview slap.

Baggrund: Scenariet Red Hordes handler om et massivt russisk angreb med ikke mindre end, skulle det vise sig, 42 T-34 kampvogne, et helt tank regiment, plus en masse infanteri med maskinpistoler, over en flod. En tysk Fusilier bataljon forsvarer sig mod alle odds, støttet af to Sturmgeschutze og tre 76 Pak-kanoner hvoraf een allerede er slået ud.

Klokken 1826: Situationen er, at 1. zug er blevet trukket tilbage på højre flanke (syd) med minimale tab. Russerne er på vej over den nordlige overgang med mindst 12 kampvogne med opsiddet infanteri. Vores tunge morterer bombarderer begge sider af floden.

1
Man bliver aldrig træt af at se på granater der slår ned mellem fjenderne.

Mine to panzerfaust-teams på marken foran den nordlige overgang napper tre T-34'ere da de passerer forbi deres skyttehuller.

2
Infanteriet i CMRT virker ivrige efter at bruge deres panzerfaust.

Begge sturmgeschutze er kørt i stilling på den venstre flanke, klar til at tage imod russernes kampvogne når de kommer igennem skovkanten. Vi har også sat AT teams og flammekastere i bagholdsposition langs skovkanten.

3
Situationen på højre flanke klokken 1830, umiddelbart inden russernes stormløb.

Min StuG IIIG, anført af Machen, en besætning af 'regulars', kører i stilling i skovkanten for at se om vi kan nappe en enkelt russisk tank mens de reorganiserer på den anden side af marken. Den efterfølgende duel er en rigtig neglebider. Min Stug får øje på russerne med det samme, skyder, men skuddet preller af. Russeren returnerer ilden men hans projektil preller også af. Så svarer Stug'en igen med et skud der går igennem russerens frontpanser hvorefter vores Stug planmæssigt bakker ud og indtager ny stilling lidt bagud.

4
Jeg beslutter at tage hul på bagholdet ved at titte frem gennem skovbrynet.

De næste minutter er vanvittige på venstre flanke. Russerne presser på med 6-7 kampvogne og mine infanterister svarer igen med panzerschreck og panzerfaust på tæt hold. Den anden Stug, en grøn besætning, får ram på to T-34'ere. Til sidst, efter intens nærkamp der varer 5 minutter, er der tilsyneladende kun en enkelt kampvogn i live og den står stille. Mine tab har været tunge men perimetret holder. Kampen afsluttes ved at Handschein, en flammenwerfer, åbner op mod to russiske tankbesætninger der ligger og trykker sig i skovkanten. De dør, men det gør Handschein også da en 85 mm HE granat eksploderer lige mellem fødderne på ham.

5
Flammekastere er nye i CMRT - virker vist bedst i baghold.

I mellemtiden er højre flanke ved at blive varm også. Russiske kampvogne trænger frem over markerne foran Starie Dorogi så jeg beslutter at flytte mine to trofaste Sturmgeschutze mod den sydlige del af den lille by. Den ene, under Machen, tager opstilling ved gavlen på et bondehus og tredive sekunder efter kører en T-34 ud foran den. De to udveksler et par granater, men vores Stug får placeret et AP projektil i tårnet hvor den går igennem og dræber to af besætningsmedlemmerne. De to andre bliver mejet ned da de prøver at komme ud. Frantz' Stug, en grøn besætning, ankommer lidt efter og stiller sig op ved et andet bondehus. Det er fristende at rykke lidt længere frem men 15 års erfaring med Combat Mission siger mig at man ikke skal være grådig - særlig ikke med Sturmgeschutze der ikke har noget tårn og derfor næsten altid taber mod kampvogne head-on...

To minutter senere har jeg ændret mening. Grådigheden vinder. Frantz' Stug, som er en grøn besætning, skifter stilling. Vel vidende, at der sandsynligvis er en eller to T-34 der kan spotte den mens den kører i position. Ekstremt risikabelt, nogen vil sige dumt, men denne gang vinder vi. T-34'eren skyder og misser og Frantz første skud går mens Stug'en stadig kører og banker på 127 meters afstand et projektil durk igennem tårnpansret på T-34'eren. Kampvognsslag på afstande under 500 meter er normalt ikke til tyskernes fordel, men vi har ikke noget valg i denne situation.

6
Frantz kører, ufattelig modigt, direkte frem og angriber en T-34 frontalt.

Samtidig, i den nordlige ende af landsbyen, venstre flanke, affyrer en gruppe, som forsøger genetablere mit perimeter, to panzerfaust mod en kampvogn. Den ene rammer, men slår den ikke ud. Besætningen inde i kampvognen mister dog modet og bakker væk. Perimeter genoprettet.

Kun 12 minutter tilbage af slaget.

Min grådighed manifesterer sig igen. Frantz Stug bliver beordret til at bakke ud indtil den står frontalt pegende mod en T-34 som noget infanteri har set på en mark 300 længere væk. Det er igen mildest talt risikabelt og min eneste undskyldning er, at begge Stugs under slaget har taget adskillige skud mod frontpansret uden at der skete noget.

7
Frontpansret kommer endnu engang på prøve - ender uafgjort.

9 minutter tilbage.

Her mod slutningen af slaget bemærker jeg, at hele min styrke er 'rattled', selv de grupper der ikke har lidt tab. Det er en skidt tilstand som skyldes, at enheden som helhed at taget store tab. Den betyder, at mine muligheder for at lave offensive manøvrer med infanteriet er stort set umulige, da de vil knække (dårlig moral) så snart de ser fjenden. Min eneste panzerschreck-mand, en essentiel del af forsvaret der hvor der ikke er Sturmgeschutze, er 'broken' og nægter at nærme sig fjenden.

8
Panzerscheck Gerhardt ligger fint med ansigtet begravet i græsset.

Eneste lyspunkt er, at russerne tilsyneladende har samme problem. Det er ti-tyve minutter siden at jeg har set dem rykke frem. De beskyder mine stilling i den nordlige skov med ild fra en T-34 der måske er kørt fast ved den nordlige overgang. Mod syd er der to T-34 ude i forterrænet der gør det samme, men de har tilsyneladende ikke appetit på mere nærkamp.

Machens Stug får øje på en T-34 der kører rundt 469 meter mod syd. Endelig en fornuftig afstand at skyde på. Efter tre skud bliver den ramt og bryder i brand.

9
Sidste tab for russerne på den sydlige flanke.

De sidste minutter af slaget er der et par mindre træfninger men linierne holder. Jeg holder fast i tre ud af fire victory locations.

10
Hele 28 ud af 42 russiske kampvogne sat ud af spillet, men prisen var høj.

Opgørelsen viser at tyskerne slog 28 russiske kampvogne ud og dræbte og sårede 210 russiske soldater. Til gengæld led tyskerne tab på 110 dræbte og sårede hvilket Wehrmacht på ingen måde havde råd til på det tidspunkt af krigen. I alt led de to tyske kompagnier 50% tab...

About the author

Martin Wiinholt

Martin Wiinholt

Editor-in-chief, EG.dk

Martin kan godt lide virkeligheden. Han er faktisk så opslugt af den, at han hver gang chancen byder sig opsøger den i sine favoritgenre blandt krigs- og fartøjssimulationer på pc. Er desuden set tænde for en Wii helt uden at tøve. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.