Ligestilling, racisme og homofobi: Hvor langt er computerspil efterhånden kommet?

"Jeg vil have, at vi som industri, stopper med at være så bange."

BioWare Montreals gameplay designer, Manveer Heir, fik et stående bifald for sin inciterende "Misogyny, Racism and Homophobia: Where Do Video Games Stand?"-tale, ved GDC 2014 i går.

Han udfordrede industrien til at nedrive de mange fordomme der findes i computerspil og tage et "socialt ansvar for menneskeheden."

"Disse negative stereotyper påvirker identiteten af ​​personer i disse grupper. De påvirker den måde, folk tænker og behandler andre i den virkelige verden, og forstærker de sociale uretfærdigheder, der opstår i disse forskellige grupper," sagde han, ifølge Polygon.

"Vi bør bruge vores medies evner og potentiale til at vise spillerne disse emner fra forreste række, eller give dem en unik forståelse for de problemer og kompleksiteter ved at opbygge spillets mekanik og fortællende elementer op om dem, forhåbentligt resulterende i sjov, dynamisk leg der oplyser spilleren på måder, som andre medier ikke er i stand til."

femshep
FemShep, her fortolket af Deviantartisten Kaeriah, blev en symbolsk forkæmper for kvindelige hovedrolle-figurer i computerspil.

Han mener, at det er "meget kynisk" at gå ud fra at publikum ikke er i stand til at tage en homoseksuel helt eller heltinde til sig, eller "kvindelige hovedpersoner, der ikke er glorificerede sexobjekter og faktisk har personligheder, uden blot at være til stede for at støtte mændene i spillet", tilføjede GamesIndustry International's rapport.

Argumenter der bruger realisme som grundlag - for eksempel at kvinder ikke var soldater i middelalderen - er "latterlige" undskyldninger, sagde han. "Drager eksisterede jo heller ikke."

"Men publikum reagerer ikke så godt på helte, der ikke er hvide mænd!" - Spil sælger altså færre eksemplarer hvis de afviger. "Pladder", argumenterede han. "Disse atypiske spil har simpelthen ikke den økonomiske investering i ryggen, som de typiske blockbusters har."

"Lad os gøre alt dette, fordi det vi gør i øjeblikket, er absolut ikke i orden."

Manveer Heir

"Jeg ønsker, at vi som branche stopper med at være så bange... Lad os skabe et spil, der ændrer den grundlæggende oplevelse for spilleren... Lad os finde en måde at udfordre flertallet og mindretallets opfattelse af, hvordan vi håndterer race, køn, seksuel orientering og alle andre kilder til sociale uretfærdigheder, som finder sted i vores verden, " fortæller han.

"Lad os ikke være bange for at møde modstand og lad os være åbne og ærlige om vores intentioner. Og lad os gøre alt dette, fordi det vi gør i øjeblikket, er absolut ikke i orden."

"Men dette problem er ikke løst med ord, det er løst med handling," fortsatte han. "Det er løst, ikke kun med gode intentioner, men med stærke overbevisninger og en lille smule mod. Det er løst ved at kæmpe, ved at udfordre dit team til at gøre noget lidt dybere og noget, der er vigtigt for dig. Det er løst ved hjælp fra jer i dette rum. Det er sådan at vi bruger vores evne til at ændre og påvirke verden. Dette er den måde vi kan skubbe kunstformen videre på. Dette er vores måde at udfordre os selv og andre.

"Uanset hvor vi står i dag som en industri, er jeg overbevist om, at vi vil stå et langt bedre sted i morgen, så længe i der er til stede i dag, er villige til at være pionere for den forandring. Jeg håber, I er klar til denne udfordring, fordi det er jeg 'sure as hell'"

Jump to comments (0)

About the author

Thomas Bornø

Thomas Bornø

Contributor

Thomas har været gamer næsten ligeså længe som han har været Thomas. Resident Evil lagde fundamentet for hans livslange fascination af zombier og Fallout cementerede hans permanente higen efter postapokalyptiske verdener. Med sin svaghed for æstetik, grafisk realisme og first-person uhygge er Thomas en dedikeret PC mand som hellere vil udforske digitale verdener end sin egen ikke-eksisterende baghave.

Relateret indhold

MASS EFFECT: ANDROMEDA - Official Gameplay Trailer

Mass Effect er snart klar til den sidste generation af konsoller og pc.

Ny trailer til Hideo Kojima's Death Stranding

Mads Mikkelsen, Norman Reedus og Guillermo Del Toro er alle med på listen over celebrities.

Kommer biler til No Man's Sky?

Snart kan man måske ræse rundt på fremmed planeter.

Hitman får offline-opdatering

Nu kan du nyde dine lejemord, når du er offline.

Hello Games bryder tavsheden

Endelig nyt om No Man's Sky efter længere tids radiotavshed.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading