Den danske udvikler, Interceptor Entertainment, har nu opkøbt 3D Realms. Det kan Interceptor direktør Frederik Schreiber, bekræfte på sin twitter.

Baggrunden for det nye køb, kan findes i den længerevarende strid mellem 3D Realms og Gearbox. Interceptor har planer om at færdigudvikle, og derefter udgive, det kommende Duke Nukem: Mass Destruction, en top-down shooter der foregår i Nukems univers.

Gearbox har derfor udsendt en klage der forklarer at "Interceptors nye spil, 'Duke Nukem: Mass Destruction' vil gøre brug af Gearbox' IP. Dette omfatter karakterer, mærker og copyrights i strid med Gearbox' rettigheder."

Som led i klagen, har 3D Realms modtaget et sagsanlæg i postkassen, og der er nu en igangværende retssag.

SDN Invest, som ejer Interceptor, har offtenliggjort købet af 3D Realms, og direktør i SDN, Mike Nielsen, udtaler i samme ombæring at "3D Realms er legendarisk for sine bidrag til spilindustrien, som både pionér indenfor shareware-modellen, og som en altid generøs partner, der har støttet og hjulpet studier som id Software, Parallax Software, Remedy Entertainment, samt mange andre."

Med opkøbet af 3D Realms er Mike Nielsen udpeget som direktør for det "nye" firma, og der er endnu uvished om den tidligere chef, George Broussard, vil følge sin mange-årige partner, Scott Miller, ind i det nye projekt. Dog har Miller udtalt: "Jeg, og min partner gennem mange år, George Broussard, er ekstremt stolte over vores fortid. Især som udviklere der altid forsøgte at indgå partnerskaber med up-and-coming studier, som bare manglede et gennembrud."

"Vores fortid viser at vi gjorde det gennem 90'erne og 00'erne, og jeg forventer at det nye 3D Realms vil fortsætte med denne tradtition. Vores branche mangler flere 'good guys', som vil værdsætte professionen og de hårdtarbejdende udviklere."

3D Realms vil - efter alt at dømme - indtage rollen som udgiver, mens Interceptor Entertainment vil stå for udviklingen af spil.

About the author

Mads Pedersen

Mads Pedersen

Contributor

Fodboldmonstret fra det kølige nord. Mads er ivrig sportsudøver, rapper og dedikeret gamer. Hvis ikke han er at finde i færd med at ydmyge sine modstandere i Fifa, står han gerne på slagmarken og vifter med sit virtuelle gevær. Desuden er han fan af festival-øl, og studerer til dagligt på RUC.

Flere artikler af Mads Pedersen

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Vender Duke Nukem tilbage?

It's time to kick ass and chew bubblegum, and we're all out of gum.

Dansk udvikler kæmper om retten til Duke Nukem

3D Realms og Inceptor har tilsyneladende ændret mening og har udstedt et officielt svar på Gearbox's sagsanlæg

Machokongen i den røde tanktop er tilbage

Og du kan være evigt forvisset om, at han ikke har noget tyggegummi

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce