Danske spiludviklere: KnapNok Games

Flaskespinderne fra Pilestræde

Det nye spilår er skudt i gang, og i den forbindelse har Eurogamer Danmark foretaget en serie interviews med en række danske spiludviklere, dette for at høre historien bag, nuværende og fremtidige planer for vores kyndige spilmagere.

I sommer var vi her på Eurogamer et smut forbi KnapNok Games, dette for at høre om deres dengang aktuelle Wii U-titel, Spin the Bottle. Dette kom der blandt andet denne spøjse video ud af. Nu er det atter blevet tid til at høre, hvad udviklerne fra Pilestræde har i godteposen for 2014, samt lære dem lidt bedre at kende.

Eurogamer: Hvordan og hvorledes kom KnapNok Games til verden?

5
Lau Korsgaard - stifter og Creative Director hos KnapNok Games.

Lau Korsgaard: For fem år siden startede jeg og en gruppe af mine venner et eksperimenterende spilkollektiv, som hedder Copenhagen Game Collective. Vi lavede fucked up mærkelige eksperimenter som Dark Room Sex Game og B.U.T.T.O.N.. På et tidspunkt blev det lidt mere "seriøst", og vi begyndte rent faktisk at tjene penge og leve af det, så nogle af os startede et firma sammen, så vi kunne holde styr på alt det administrative.

Eurogamer: Hvilken egen spiltitel- eller serie, vil I mene, er jeres mest populære?

Lau Korsgaard: Vi har udgivet spillet Spin the Bottle: Bumpie's Party til Wii U i sommer, det er vores største kommercielle projekt. Vi arbejder i øjeblikket på updates til det spil og eventuelt ports til andre platforme.

Eurogamer: Hvilke kvaliteter og styrker bringer KnapNok Games på bordet i den danske spilindustri?

Lau Korsgaard: På grund af vores rødder har vi en meget stærk tilknytning til den eksperimentelle undergrundsscene, der er i Danmark. Jeg synes, vi viser, at man kan godt køre et spilfirma uden at det hele behøver at handle om forretningsplaner, markedsanalyser og skalerbare ideer.

Eurogamer: Hvilken målgruppe henvender jeres spil sig til, og hvilken platform er jeres foretrukne til udvikling af spil?

4
Spin The Bottle er KnapNok Games' seneste udgivelse til Wii U'en. Et umådelig kreativt partyspil, som vi anmeldte til et flot 8-tal.

Lau Korsgaard: Vi laver spil til folk, som godt kan lide sociale, sjove og mærkelige oplevelser. - det er som regel børn og fulde folk. Jeg kan rigtig godt lide Wii U, fordi den giver muligheder for helt nye spiloplevelser. Det at man har en sekundær skærm, man kan sende rundt mellem folk, som man kan holde information hemmelig på, og som man kan gøre alle mulige mærkelige ting med, er super fedt.

Eurogamer: Hvad mener I er det mest positive ved at udvikle spil i Danmark?

Lau Korsgaard: Der er et rigtig godt miljø, specielt i København centreret omkring Pilestræde. Alle kender hinanden, går til hinandens fester og hjælper i det hele taget hinanden rigtig meget. Det fine er, at stort set alle danske spilvirksomheder satser på det globale marked, så vi er ikke rigtig konkurrenter, hvis nogle får succes, så skaber det bare mere opmærksomhed på regionen generelt.

Eurogamer: Hvad kan læserne forvente fra KnapNok Games i 2014?

3
KnapNok Games' kontor på Pilestrædet i Købehanvn, del af Copenhagen Game Collective.

Lau Korsgaard: Uha - lige nu har vi gang i rigtig rigtig meget: Vi porter Spin the Bottle til nye platforme og udgiver updates og lancerer i nye territorier. Vi arbejder på en helt ny titel med den svenske indiestjerne Nifflas. Vi har ikke mindre end 3 Xbox One/Kinect-projekter i præproduktion. Vi har et smartphone-spil, som er ved at være færdigt, og så arbejder vi på et Oculus Rift-spil. Derudover har jeg et bagkatalog af nye ideer, jeg rigtig gerne vil starte op, men hvis bare vi får realiseret halvdelen af disse ting, så tror jeg, vi skal være glade.

Hvis man ønsker at vide mere om KnapNok Games, kan man besøge deres hjemmeside. Vi kommer her på Eurogamer til at bringe ydligere interviews med danske spiludvilere, så hold øje med sitet, for et smugkig ind i den danske spilindustri!

Husk at læse vores øvrige artikler i serien om danske spiludviklere:

- Danske spiludviklere: Logic Artists

- Danske spiludviklere: Full Control

- Danske spiludviklere: BetaDwarf

- Danske spiludviklere: Pixeleap

Jump to comments (1)

About the author

Emil Elsberg

Emil Elsberg

Contributor

For Emil er der ikke meget der slår Silent Hill og David Lynch Spil er noget Emil holder af, og har siden sin tidligere barndom spillet alt fra humoristiske klassikere, til brutale gyser spil. Til dagligt lusker han rundt ude på ITU, hvor han er i gang med at tage en bachelor i Digitale medier og design.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading