Activision-pengemaskinen kører for fulde gardiner

Diablo 3 har solgt over 15 millioner eksemplarer, og World of Warcraft holder kadencen 

Det monsternedslagtende action-rollespil Diablo 3 har nu solgt 15 millioner eksemplarer, har Activision Blizzard annonceret.

Det imponerende salgstal, der indgår som del af firmaets senest offentliggjorte regnskab, spænder over versioner af spillet på alle dets platforme. Activision Blizzard chef Bobby Kotick sagde med et smil på læben, at der er lagt i kakkelovnen til en god start for den kommende udvidelsespakke 'Reaper of Souls' i marts.

Det er ikke de eneste gode nyheder, som Blizzard kunne dele med omverdenen. World of Warcraft rundede året af af med 7.8 millioner abonnenter, hvilket er en let stigning i forhold til antallet sidste gang spillerbasen blev talt. Blizzard-alfaderen Mike Morhaime vurderede at den positive vind i sejlene skyldtes BlizzCon-succesen (mere end 4.5 millioner mennesker så med), jule-sæsonen og nye tiltag for at få gamle spillere tilbage på Azeroths slagmarker.

Antallet af World of Warcraft-abonnenter har været nogenlunde stabilt i de sidste tre kvartaler, og spillet kan stadig prale af at være det mest populære abonnements-baserede MMORPG. På trods af dette indrømmede Morhaime, at Blizzard står overfor en svær udfordring for at holde fast i sine spillere i år.

Udvidelsen 'Warlords of Draenor' burde give spillet et skub i den rigtige retning, sagde Morhaime. "Med hensyn til World of Warcraft tror vi, at det fortsatte engagement i spillet er baseret på vedvarende levering af nyt indhold, og vi bliver ved med at investere i den fortsatte vækst af World of Warcraft-medarbejderholdet og at skabe nyt indhold".

"Og, som vi nærmer os udgivelsen af Warlords of Draenor-betaen, tror vi, at den næste udvidelse indeholder mange fede funktioner som vil føre spillet fremad og forhåbentlig få spillere tilbage til spillet."

2014 er et travlt år for Blizzard. Firmaet planlægger at udgive mindst tre nye titler; det digitale samlekortspil Hearthstone på mobile enheder, MOBA-spillet Heroes of the Storm og Diablo 3-udvidelsen. Samtidig er der WoW-udvidelsen Warlords of Draenor og det igangværende arbejde på sidste kapitel af StarCraft 2-trilogien.

Andetsteds i Activision arbejder Bungie intenst på at få sin publikumsfavorit Destiny klargjort. Det er planen, at spillet skal gå i beta til sommer forud for udgivelsen på PlayStation og Xbox-konsoller i september 2014 (der forlyder stadig ingen dato for PC-versionen).

"Vi forventer, at Destiny bliver den bedst-sælgende nye computerspils-franchise nogensinde," sagde Kotick, og glemte måske i et kort øjeblik Nintendos solide veteraner. Activision Publishing-chefen Eric Hirshberg tilføjede, at Destiny var det mest forudbestilte spil i 2013, og ser ud til at gentage succesen i 2014.

Så er der selvfølgelig endnu en årlig udgivelse af Call of Duty på vej hos Sledgehammer-studiet samt et nyt Skylanders.

Som en skarp bruger på et forum observerede: "Det der gør Call of Duty så populært er, at det reelt set er et sportsspil pakket ind i krigsførsels-klæder."

Jump to comments (8)

About the author

Malthe Wandall-Holm

Malthe Wandall-Holm

Contributor

Dette er den oprindelige kattemand. Behåret og blød. Som at leve inden i en bjørn. Derudover er enheden der kendes som Malthe god til MOBA-genren, og er ikke bleg for at skråle ørerne af sine medspillere, når de ikke kan finde ud af 'at plante den skide ward!'.

Relateret indhold

MASS EFFECT: ANDROMEDA - Official Gameplay Trailer

Mass Effect er snart klar til den sidste generation af konsoller og pc.

Paul W.S Anderson skal lave Monster Hunter-filmen

Manden bag Resident Evil-filmene skal nu lave film baseret på Monster Hunter-serien.

Trailer viser alt du skal vide om Final Fantasy 15

Hvis du stadig er i tvivl om Final Fantasy er noget for dig.

Persona 5 er blevet forsinket

Denne gang drejer det sig om lidt over en måneds tid.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (8)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading