Krigen mellem Nvidia og AMD eskalerer

Fronterne er trukket hårdt op - bliv (lidt) klogere om hvad der er på spil

Skruer vi tiden en anelse tilbage var der en markedssituation, hvor Nvidia først havde lanceret sin længe ventende og opgraderede Kepler-arkitektur, der dog - på nær enkelte GK110-topmodeller - viste sig at bestå af flest GK104-udgaver. Bare med let hævede frekvenser. AMD lå dengang på lur og var hurtigt ude med et kontant modspil, R9 200-serien, med et meget agressivt prisniveau.

Selv det ellers så mægtige GeForce GTX Titan fik på pinligste vis smæk af hvad der i bund og grund var et Radeon 7970 på steroider. Heldigvis for Nvidia havde AMD hastet så meget med lanceringen af Hawaii-chippen, at køleprofilen var under al kritik og medførte en blanding af meget høje temperaturer og en øresønderrivende støj.

Tag et spring frem til efteråret 2013, hvor AMD løfter sløret for Mantle - en nyere softwaregrænseflade, der skal konkurrere mod DirectX og OpenGL - og som muligvis kan give højere ydelse ved at fjerne en del krav, som de andre API'er stiller. Mantle skulle efter planen egentlig have været lanceret før nytårsaften, men problemer med den primært bærende spiltitel, Battlefield 4, har forsinket processen. Den officielle dato er i skrivende stund stadig ukendt.

Læs resten af artiklen ovre hos vores venner på HWT.dk

Jump to comments (0)

About the author

Martin Wiinholt

Martin Wiinholt

Editor-in-chief, EG.dk

Martin kan godt lide virkeligheden. Han er faktisk så opslugt af den, at han hver gang chancen byder sig opsøger den i sine favoritgenre blandt krigs- og fartøjssimulationer på pc. Er desuden set tænde for en Wii helt uden at tøve. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (0)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading