1
PlayStation 4,2 millioner lyder kaldenavnet efter kun seks uger på markedet.

Producenten af den populære PlayStation-spillekonsol, Sony Computer Entertainment, bekræfter her til aften, at der på verdensplan er solgt flere end 4,2 millioner eksemplarer af den seneste model, PlayStation 4.

Mange steder meldes der oven i købet om totalt udsolgt, heriblandt i Danmark, hvor PlayStation-distributøren Nordisk Film har svært ved at følge med den massive efterspørgsel fra de spillelystne danskere.

- Vi har oplevet en kæmpe efterspørgsel på PS4 - det har været en enorm stor succes. Og der er stadig masser af kunder, som hiver i os efter at få flere konsoller hurtigst muligt, forklarer Nordisk Films sales manager Steffen Lauritsen således til Politiken.

På softwarefronten er Sonys nye konsol også kommet fornuftigt fra start med flere end 9,7 millioner kopier solgt. Det betyder, at en nybagt PlayStation 4-ejer i gennemsnit har købt to spil til sin konsol.

Abonnenter af Sonys PlayStation Plus-tjeneste er også eksploderet, dette med 90 procent. Foruden at gøre det muligt at spille online giver PlayStation Plus adgang til et gratis katalog af populære spil, der jævnligt bliver byttet ud med nye.

Til sammenligning har Microsoft solgt tre millioner af deres konkurrerende Xbox One-konsol, der dog ikke kan købes i store dele af verden, herunder Danmark. Microsoft Danmark har endnu at bekræfte, hvornår vi kan vente at se deres nye spillekonsol under danske himmelstrøg.

About the author

Mark Elsberg

Mark Elsberg

Redaktør

Mark er vores inkarnerede Nintendo-mand. Nintendo Boy, driller vi ham med. Men det falder altid lidt i baggrunden, når han giver igen med sit teknologiske vokabularium og øser ud af sin viden om, hvad der egentlig er inde i Mario eller næste generations konsoller. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.