Årets Spil 2013: Familiespil

Her kan alle være med uden hensyntagen til alder eller køn

Animal Crossing: New Leaf

Efter en pause på fem år vendte Animal Crossing tilbage på Nintendo 3DS med New Leaf. Denne gang fik man lov til at agere borgmester i sin egen lille by, men ellers var alt ved det gamle. Insektjagt, flugtplukkeri og den perfekte møbelsamling.

Men Animal Crossing: New Leaf er også mere end det. Først og fremmest er New Leaf mere strømlinet end nogensinde før. Dine opgaver som borgmester tjener som en simpel introduktion og forklaring på dine opgaver samt muligheder i spillet, Nintendos notorisk snørklede proces til at spille med andre over internettet er blevet forenklet en smule og der er blevet strammet op på i hvert fald nogle af de unødvendigt besværlige processer.

1
Der er selvfølgelig sne og jul i Animal Crossing

For det andet gemmer New Leaf i virkeligheden på en del nye tiltag, som måske ikke er umiddelbart synlige. Tropeøen, som blev tilgængelig ved at slutte en Gameboy Advance til GameCube-versionen af Animal Crossing, vendte tilbage, og det uden at man skulle igennem lignende krumspring. Her kan man finde eksotiske fisk, frugter og insekter, men også deciderede minispil, som essentielt bryder med seriens kendetegn, nemlig at der ellers ikke er nogle mål, ingen point og ingen slutning. Det kan lyde som om at New Leaf har mistet kernen i serien, men reelt er det et velkomment frisk pust, og på ingen måde definerende for spillet.

Næsten uanset hvad end man vælger at fokusere på i Animal Crossing: New Leaf, så er det et spring ned i det proverbiale kaninhul, hvor det der forekommer simpelt afslører en dybde, der kan føre til årelang dedikation og underholdning.

Animal Crossing: New Leaf er årets spil uden våben, baner, mord, benzin, historie eller gys. Til gengæld kan alle være med, derfor Årets Familiespil.

Runner-up: LEGO City Undercover

Traveller's Tales brød endelig fri af de kendte IP'er i deres LEGO-spilserie med LEGO City Undercover eksklusivt til Nintendo Wii U.

Konceptet var at lave en slags LEGO-ficeret sandkassespil a la Grand Theft Auto. Og med et børnevenligt skift i fokus fra kriminalitet til politiarbejde lykkedes det til fulde. Sværhedsgraden er selvfølgelig ikke til voksne, men de kan så til gengæld more sig over spillets mange referencer til klassiske historier med kriminelle kontra ordensmagten.

Jump to comments (1)

About the author

Janus Hasseriis

Janus Hasseriis

Skribent

Janus kan uden tøven sige til dit ansigt, at han godt kan lide at spille Pokémon. Det er der ikke mange granvoksne mænd der kan. Men der er meget mere i gemmerne hos denne digitale eventyrer og redaktionens eneste oprigtige fan af Halo. Kan i øvrigt se gennem vægge tyndere end 20 cm. Har været hos Eurogamer.dk siden 2009.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading